La Pregunta: Creieu que Mclaren s’immiscuirà en la lluita pel Mundial?

GP de Turquia

Jordi Domènech:

Cada vegada sembla més que sí, que McLaren s’està apropant de forma clara als equips davanters i per tant, pot influir en els punts que sumin tant Lewis Hamilton i Max Verstappen com Mercedes i Red Bull.

Si mirem les posicions de qualificació, McLaren s’ha col·locat entre els tres primers 5 cops per 3 de Ferrari i una de Williams. Si en canvi ens referim als podis, McLaren en duu 5, per 4 de Ferrari, i 1 d’Alpine, Aston Martin, AlphaTauri i Williams. Veient aquests números semblaria que també Ferrari podria “molestar” a la lluita pels títols, però McLaren ha estat força més consistent en rendiment. Tot i això, Ferrari ha aprofitat les seves ocasions i el tercer lloc a constructors es disputarà fins l’última cursa, però sí que és cert que McLaren ha tingut els pics més alts.

Per tant és d’esperar que Lando Norris i Daniel Ricciardo siguin cada cop més una nosa per a Mercedes i Red Bull. En condicions normals Hamilton i Verstappen solen classificar-se davant d’ells, però el paper de Valtteri Bottas i Sergio Pérez pot ser decisiu a l’hora de decidir el campionat de constructors. Bottas ha sortit 7 vegades davant dels dos McLaren, mentre que Pérez ho ha aconseguit en 5 ocasions. A les curses, Bottas ha quedat davant dels McLaren 8 vegades, però Pérez només en 4 ocasions. Per tant el mexicà potser haurà de posar-se les piles per ajudar a la lluita de Red Bull…


Just Serrainat:

Tant com afectar directament a la lluita del mundial, no sé si ho afirmaria, però s’ha de dir que
han aconseguit una gran millora aquest any i els resultats sobretot de Norris aquesta temporada, estan sent boníssims

La guerra pel campionat entre Mercedes i Red Bull, sí que es pot veure afectada alguna cursa
per Ferrari o McLaren, però no crec que cap d’aquests equips estigui a l’alçada de poder competir
de tu a tu amb els líders.

Sí que serà interessant veure la lluita entre McLaren i l’equip italià pel campionat de constructors,
on estan força propers, quan encara resten set curses per finalitzar la temporada.

Veurem com es desenvolupem les properes curses, que sembla que finalment aquest any seran
més emocionants gràcies a les lluites de Verstappen i Hamilton, que si a més implica altres equips,
sempre serà per millorar l’espectacle.


Núria Casas-Salat:

Últimament hem vist a McLaren bastant forta i fins i tot ha guanyat una cursa i han fet alguns podis. Possibilitats de guanyar el títol mundial, ja sigui de constructors o de pilots en tenen ben poques o cap.

Però el que si que podem dir és que donaran guerra i es quedaran punts de les dues escuderies punteres, o sigui que tocaran els nassos a Mercedes i Red Bull. Més enllà no veig gaire cosa més. Potser de cara a l’any que ve si que els poguem veure lluitar pel títol, aquest any ho veig massa lluny.


Alex March:

Vista la gran millora que ha experimentat McLaren aquest any, i en especial a les darreres dues curses, jo crec que els de taronja treuran punts als favorits del mundial en algun Gran Premi.
El motor Mercedes que munten els de Woking i la eficient aerodinàmica dels seus monoplaces, fa que en llargues rectes els seus cotxes aconsegueixin velocitats punta molt altes.
Penso que en circuits com Mèxic o Brasil, si Hamilton o Verstappen fan una mala sortida i se’ls posa un McLaren pel davant, aquest els hi pot amargar la cursa.
Ho vam poder veure a la cursa al sprint de Monza i a la cursa de Sotxi, on Hamilton va ser incapaç d’adelantar-los.
A banda del bon rendiment del McLaren, no cal treure cap mèrit als seus pilots. Tant Norris com Ricciardo han demostrat que són dels millors de la graella i poc tenen que envejar a les grans estrelles de Red Bull i Mercedes.
Esperem que de cara l’any vinent amb el nou reglament podem veure des de l’inici als McLaren lluitar pel campionat.


Salvador Mateu:

Jo crec que no. Malgrat sembla que McLaren l’ha encertat i son forts en tot tipus de circuits (així que espero veure que son a dalt en força grans premis), no crec que el fet beneficiï ni a Hamilton ni a Verstappen ja que el més segur es que tregui punts per igual. L’interessant és que al repartir-se els punts amb més equips, una mala cursa no afectarà tant al mundial.
Al dir que no afectaria no he volgut tenir en compte de que McLaren utilitza motors Mercedes. Si pensem malament, sempre podem veure-hi tractes de favor amb el preu de motor per l’any 2022 però crec que McLaren no voldrà entrar en aquest joc ja que no els considero una escuderia filial com podria ser Williams o fins i tot Aston Martin.


Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: 10,30h LLiures 1 14.00h LLiures 2 (Dazn F1)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures: 11.00h (Dazn F1)
  • Qualificació: 14.00h (Dazn F1)

Diumenge

  • Cursa: 14.00H (Dazn F1) 58 voltes

Breus d’última hora

  • L’amenaça d’una penalització a Marcedes per canvi de motor a Hamilton treu el cap a l’horitzó, i es per això que Herr Wolff diu que el britànic “serà agressiu”
  • En homenatge a Honda, Red Bull i Alpha Tauri duràn decoracions especials als seus monoplaces.
  • La Formula 1 ha anunciat que esta treballant de debó en aconseguir, i fer servir, combustible sintètic, no basat en el petroli.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!