La Pregunta: GP de Bèlgica

GP de Bèlgica

Donarà Aston Martin a Alonso un cotxe per aconseguir el tercer mundial ?

Jordi Domènech: El fitxatge de Fernando Alonso per Aston Martin ens va sorprendre a tots una mica, però rascant una mica sota la superfície, les coses havien canviat a Alpine i l’asturià ja no s’hi sentia tant valorat.
Aston Martin, sota el patronatge de Lawrence Stroll, hauria de tenir els mitjans i el nivell econòmic per poder plantar cara a qualsevol, però ja sabem que els diners no ho son tot a la F1. Ara bé, l’equip “Silverstone” ja va fer de matagegants en alguna de les seves anteriors identitats. Com sempre, Alonso hi posarà unes dècimes, però millorarà ràpidament l’equip?

.



Joan Enric: La meva primera impresió es que crec que ja seria el moment de que Alonso fes un pas al costat i deixés un seient lliure a la F1 per a joves pilots. Ell mateix va dir, fa vint i dos anys, que no es veia amb quaranta a la F1, i crec que hauria de complir la paraula. Es ben cert que Aston Martin es un projecte a llarg plaç, i que pot portar títols, però no se si l’asturià, després d’haver estat el campió més jove ara cerca ser el campió més gran, i desbancar a Fangio, que ho va ser amb quaranta sis anys. Potser la seva gana de records va per aqui. Jo crec que es millor deixar-ho estar a temps; el capítol al llibre de la Formula 1 ja el tens escrit, i no cal fer segons quines coses.


Núria Casas-Salat:

A Aston Martin li interessa tenir un bon pilot amb experiència per poder desenvolupar un bon cotxe per poder lluitar per podis i victòries, i ja que Sebastian ha decidit que es retira se’ls hi planteja un problema a l’escuderia.
Per altra banda, Alonso em sembla que ja n’estava fins als nassos d’Alpine i tan afavorir a Ocon, que segons la meva opinió no es un crack, així que Fernando ha aprofitat l’oferta d’Aston Martin. No se si serà per allargar la seva carrera o si finalment Aston Martin tindrà un cotxe guanyador. però aquí ho tenim.

.


Alex March:

L’arribada d’Alonso a Aston Martin ha estat una autèntica sorpresa. Donava per fet que renovaria per Alpine per acabar allà la seva eterna carrera esportiva ja que no tenia cap opció d’anar a un equip més competitiu.
No obstant, després de la impactant retirada de Vettel, el forat que va quedar a Aston Martin va seduir l’Asturià en questió de pocs dies.
Aquesta elecció per part d’Alonso té més sentit del que podria semblar en primera instància. Centrant-nos en Alpine, sembla ser que no estan disposats a invertir tants diners com d’altres equips, i ja se sap que a la Fórmula 1 com més inverteixes més possibilitats tens d’aconseguir l’èxit. També és probable que la permissivitat que els dirigents de l’equip donen al sobrevalorat Ocon en lluitar a la pista amb el sempre més ràpid pilot Asturià, hagin cansat a Alonso.
Per altra banda, el projecte d’Aston Martin encara té força recorregut, fet que ha pogut captar l’atenció d’Alonso. Contràriament a Alpine, el senyor Stroll està invertint forces cèntims en el seu equip i en aquests moments estan acabant de construir una nova planta. Això sumat al status de primer pilot i al sempre fiable i potent motor Mercedes pot haver motivat el seu canvi d’Alpine a Aston Martin

.




Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: FP1 14.00h FP2 17.00h (Dazn F1)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures: FP3 13.00h (Dazn F1)
  • Qualificació: 16.00h (Dazn F1)
  • Cursa Sprint F2: 18.00h (Dazn F1)

Diumenge

  • Cursa: 15,00h (Dazn F1)
  • Cursa F2: 10.20h (Dazn F1)

Breus d’última hora

  • La Formula 1 torna al que es, potser, el millor escenari de tot el mundial, i que torna a patir rumors de no renovació, el que seria un més dels errors de Liberty des de que gestiona la F1.
  • La no renovació de Ricciardo per Mclaren ha estat una sorpresa, i potser deixa al bó de Daniel fora de la F1.
  • L’equip Mercedes correrà amb una decoració diferent a Spa, per celebrar els 55 anys d’AMG a la competició.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!