Crònica GP : Las Vegas

Crònica del GP de Las Vegas

Red Bull conquereix Las Vegas

Un Gran Premi marcat per tota la perafernàlia que comporta l’espectacle dels USA, en plena ciutat de Las Vegas corrent entre els casinos. Ha sigut una cursa on Ferrari podia haver guanyat i només ha aconseguit el 2n lloc, tot i sent el millor cotxe. L’asfalt dels carrers de Las Vegas era massa lliscant i ha provocat un seguit d’incidents que ha fet de la primera cursa en aquesta ciutat, una de les més distretes de la temporada 2023.

Inici de Cursa accidentat: Leclerc surt malament i Max s’emparella amb ell i a la 1a corba l’Holandès l’empeny fora de la pista ja perd la 1a posició, Russell els esta agafant.  Per aquesta acció sancionen al campió del món amb 5 segons sanció que complirà a la primera parada.. Per darrera Alonso entra fort a la 1a corba i  virolla quedant-se de cara amb Bottas i es toquen, per darrera d’ells Pérez es troba amb Valtteri i el toca, mentre que Sainz també entra massa ràpid a la corba i virolla ell sol. Per aquest incident surt el Virtual Safety Car, i Pérez, Alonso, Sainz i Bottas entren a Box.

A la volta 4  norris perd el control del cotxe i topa amb els murs de protecció i surt el Safety Car, Es reprèn la cursa i Max agafa a tothom desprevingut i ja va a un segon i mig de distancia de Leclerc que li costa agafar el ritme i li està costant recuperar el terreny perdut amb Verstappen.  Russell els va trepitjant els talons. Mentre darrera Piastri va recuperant llocs i ja s’ha colat als punts. Piastri avança a Magnussen i després Hamilton fa el mateix, Més enrere Pérez esta fent tap i  s’acumulen Stroll, Alonso i Sainz, el madrileny avança l’asturià. Al cap de poc el grupet de 4 avança a un Ricciardo que no té ritme amb el Toro Rosso.

1a corba del Gran Premi de Las Vegas. Copyright Red Bull Content Pool

L’estratègia i els pneumàtics: Els pneumàtics durs estan començant a funcionar i tan Piastri com Hamilton ja han avançat a Sargeant que entra a box. A la volta 17 Leclerc avança a Max a pista i l’holandès entra a box. I Verstappen cau a la 11 posició. Més enrere Hamilton es toca amb Piastri i l’australià ha d’entrar a box amb la roda punxada, mentre que Hamilton fa una volta més i s’emporta i el bol·lard i entra a box amb el pneumàtic punxat. Aquest incident s’anota, però no hi haurà sanció per ningú.

Pérez ja va segon darrera de Leclerc. Stroll, Alonso i Sainz ja estan als punts. A aquestes alçades de cursa queden per parar Leclerc Zhou i Ocon.  Pérez, els Aston Martin i Sainz han parat al principi. Entra el monegasc a box i l’avancen Checo i Stroll i surt just davant de Sainz però els 2 Ferraris van a estratègies diferents. Mentre que Max ja va 6e per darrera de Russell. El britànic avança a Sainz i Max aprofita i també li roba la posició. L’Holandès avança al Britànic però es toquen i la pista queda plena de trossos de fibra de carboni, i el circuit triga 2 voltes a treure el Safety Car per netejar la pista.  Aquest incident tindrà 5 segons de penalització per George. En aquest moment entren a Max, Russell, Pérez, Alonso l Stroll, i Sainz i els 2 Haas.

Els 3 guanyadors observant el públic de Las Vegas. Copyright Red Bull Content Pool

La represa i la traca final: Es reprèn la cursa i Leclerc surt ràpid però no agafa desprevingut a Pérez, que va segon, que el segueix d’aprop. Mentre que Piastri avança a Gasly que anava 3r.  I Verstappen ja va al darrera del Francès que el comença a  pressionar. Al davant Pérez pressiona a Leclerc. Al cap de 2 voltes el mexica avança a monegasc. I a darrera Max avança a Piastri i va a la caça de Leclerc. Al darrera els 2 Alpine mantenen una lluita i guanya Ocon.  Pérez, Leclerc i Verstappen van enganxats. El monegasc avança al mexicà i després l’holandès avança per fora al seu company d’equip i ja ataca a Charles que el supera amb facilitat.

Més enrere Russell apreta a Albon i seguit de Sainz, Alonso i Hamilton. George avança a algun i de seguida els altres 3 també el superen. A davant Leclerc es passa de frenada i Pérez li guanya la posició. Piastri entra a box perquè encara no havia posat els 2 compostos diferents. i per darrera Russell ja quasi te a Stroll que esta perseguint a Ocon. I a darrera enganxats venen Sainz. Alonso i Hamilton. Hulkenberg abandona sortint per una escapatòria, després Tsunoda fa el mateix.

A la última volta Leclerc avança a Pérez recuperant el 2n lloc i Russell que entra 4t avançant a Ocon però perd la posicions per la sanció de 5 segons que tenia amb Max i cau al 8e lloc.

Els semàfors

• Lando Norris: La virolla del principi de pista el fa fora de cursa.
  • Williams: Bona qualificació, mala cursa.
  • Valtteri Bottas: Una cursa per oblidar
  • Charles Leclerc: Ho tenia tot de cara i només ha pogut aconseguir el 2n lloc
  • Sergio Checo Pérez: Ha fet una cursa amb errors, però ha quedat 3r.
  • Gerorge Russell: Tenia un bon ritme però el toc amb Max li fa perdre llocs al final.
  • Max Verstappen: Tot i els imprevistos guanya la cursa i iguala a Vettel amb nombre de victòries.
  • Lance Stroll: Bona remuntada
  • ESteban Ocon: Bona remuntada.