Crònica del  GP dels Estats Units: Verstappen triomfa a Austin

Crònica del GP dels Estats Units

Verstappen triomfa a Austin

Max Verstappen ha aconseguit una nova victòria al GP dels Estats Units 2023 de Fórmula 1, la seva cinquantesima en la categoria, en una cursa emocionant marcada per un intens duel entre els pilots de capdavant. Però, tot i la seva excel·lent actuació, la jornada va veure com Lewis Hamilton i Charles Leclerc eren desqualificats a posteriori per incomplir les normatives tècniques referents a les planxes dels seus monoplaces. Aquesta circumstància va proporcionar canvis significatius en la classificació final, atorgant posicions rellevants a diversos pilots.

Principi de cursa: La cursa va començar amb Verstappen en la sisena posició de la graella, lluitant enmig del trànsit inicial. Amb una maniobra magistral, va aconseguir superar a Lando Norris i Lewis Hamilton per esdevenir un dels principals actors de la competició. D’altra banda, Carlos Sainz i Fernando Alonso van protagonitzar un inici impressionant, avançant ràpidament posicions en els primers compassos de la cursa. Sainz es va llançar amb determinació i va escalar fins a la tercera posició, mentre que Alonso, en una remuntada espectacular des del Pit-Lane, va aconseguir recuperar terreny significatiu.

AUSTIN, TEXAS – OCTOBER 22: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme following the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 22, 2023 in Austin, Texas. (Photo by Chris Graythen/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202310220768 // Usage for editorial use only //

Cursa: La batalla en capdavant va ser intensa, amb Verstappen i Hamilton lluitant ferotgement per la supremacia. Estratègies diferents en les parades als pits van introduir elements tàctics emocionants, creant canvis constants en la jerarquia de la cursa. Tot i les dificultats trobades en el trànsit, Verstappen va mantenir la seva compostura i va gestionar de manera brillant els seus neumàtics, alhora que Hamilton va mostrar una determinació feroç en la persecució de la primera posició. Mentre tant, Alonso va continuar amb la seva remuntada espectacular, superant oponent rere oponent en una exhibició de destresa i habilitat.

AUSTIN, TEXAS – OCTOBER 21: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 leads Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team W14 during the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 21, 2023 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202310220093 // Usage for editorial use only //

Amb Verstappen finalment assegurant-se la victòria en aquesta apassionant cursa, la desqualificació de Hamilton i Leclerc va alterar significativament el panorama, atorgant a pilots com Carlos Sainz i Sergio Pérez posicions rellevants a la classificació final. Sainz va aconseguir un podi merescut, mentre que Pérez i Norris van completar els llocs d’honor. Malgrat la desafortunada retirada de Fernando Alonso, la cursa va oferir una dosi emocionant de drama i acció per als entusiastes de la Fórmula 1.

Els semàfors

• Mercedes: Lewis Hamilton desqualificat després de la cursa per incomplir les normatives tècniques.
  • Ferrari: Charles Leclerc, també desqualificat per les mateixes raons
  • Aston Martin Racing: Pobre rendiment en classificació. Fernando Alonso, va haver d’abandonar la cursa per problemes mecànics a prop del final..
  • Lance Stroll: va oferir una actuació sòlida, remuntar des del Pit-Lan
  • Fernando: Alonso Bona remontada fins que va haver d’abandorar la cursa per problemes mecànics.
  • Logan Sargeant: Primer punt pel pilot Nord-americà
  • Max Verstappen: Max Verstappen, guanyador de la cursa.
  • Lando Norris: segon classificat després de la desqualificació de Lewis Hamilton.
  • McLaren: Molt bon cap de setmana aconseguint punts importants pel campionat.