La Pregunta: GP del Japó

GP del Japó

L’actuació de RBR i Verstappen a Singapur es un miratge o un canvi de tendència ?

Jordi Domènech:

Per a mi, la derrota de Red Bull a Singapur és un miratge. Ja a les temporades que dominava Mercedes era normalment un circuit on les fletxes de plata patien, i Red Bull tampoc hi ha tingut sort. Les característiques especials del Marina Bay semblen ser fins i tot més especials que les de Mònaco, i crec que l’equip de la beguda energètica tornarà a dominar a partir d’ara.
Ara bé, ja és curiós que un cop aconseguits els rècords de victòries consecutives i quan van començar a parlar de potser fer el ple, van i perden. És probable que hi hagi una certa relaxació donat l’avantatge que tenen, i que si no ho fan tot al 100% doncs els altres equips els puguin superar. Però en cap cas perdran els dos títols…


Just Serrainat:

Després d’una temporada on Red Bull ha estat dominant el campionat de forma tan
aclaparadora, crec que una cursa com la de Diumenge no hauria de ser un indicatiu
d’un canvi de tendència.

Sobta que el monoplaça hagi anat tan malament tot el cap de setmana, on tots els
equips anaven millorant els temps, mentre l’escuderia de Milton Keynes no aconseguia trobar una configuració correcta, que finalment es va confirmar a la sessió de qualificació.

Haurem de veure a la cursa de Suzuka si aquest ha estat un problema puntual d’adaptació al circuit o si realment estem davant d’un canvi de tendència.

.


Joan Enric: La veritat es que m’agradaria molt que fos un canvi de tendència, doncs tant de domini em provoca que el campionat se’m faci molt costerut i ja només penso en la temporada 24. Fins i tot se’m fa pesat tant Gran Premi seguit. Però em temo que ha estat un miratge com aquells que veu hom al mig del desert, i que el domini dels homes de Horner tornarà per quedar-se fins a la fi.


Núria Casas-Salat:

Jo crec que un miratge. Esta clar que aquest circuit no es favorable per l’escuderia Red Bull, de fet l’escuderia només s’ha fet amb amb el lloc més alt del podi 4 vegades, 3 a mans de Sebastian Vettel (2011, 2012, 2013) i 1 a mans de Sergio Checo Pérez (2022).
Així que perdi en aquest circuit no és cap novetat. Els fans de Red Bull poden estar tranquils que l’escuderia de la beguda energètica tornarà a guanyar.

Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: FP1 04.30h FP2 08.00h
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures: 04.30h
  • Qualificació: 08:00h

Diumenge

  • Cursa: 07.00h

Breus d’última hora

  • La pluja sembla que serà protagonista a Suzuka, quelcom normal al Setembre al Japó. Esperem que no condicioni massa el GP.
  • Piastri renova amb Mclaren fins al 2026.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!