Crònica GP d’Àustria

El campió del cap de setmana. Copyright Red Bull

Crònica del GP d’Àustria

El cap de setmana de Max

Max Verstappen guanya totes les curses del cap de setmana, on s’ha imposat  fent unes curses impecables i sense rival que li faci ombra. En un cap de setmana que hem tingut cursa Sprint en mullat i que ha sigut molt entretinguda, mentre que la cursa en si ha estat relativament bé però no ha igualat a la seva predecessora del dissabte, ja que veníem de curses que eren bastant avorrides i aquesta ha sigut un glop d’aire fresc, però res per tirar coets. A la Fórmula 1 encara li falta molt per igualar alguns mundials on hi havia molts avançaments i les curses feia goig veure-les. En un cap de setmana que ha estat marcat pels track límits i les sancions respectives.

Sprint Race Copyright Red Bull Content Pool

Sprint Race: Surten els cotxes i lluiten els 2 Red Bull per veure qui va primer i Checo li guanya la partida al seu company, però a la corba 4  Max es posa en paral·lel i com que te l’interior li tanca la porta a Pérez forçant-lo a sortir de pista i es col·loca al capdavant. Això ho aprofita Hulkenberg per avançar al mexicà, mentre que Norris es queda enganxat darrera dels dos Red Bull i cau a la 10a posició. Alonso surt de pista esquivant l’incident i Stroll aprofita per posar-se davant de l’asturià. A la volta 2 Magnussen lluita amb Russell i l’avança per posar-se a la 11a posició. Norris es baralla amb Leclerc per la 9a lloc, mentre Ocon s’escapa amb l’última posició dels punts. Max ja ha marxat  i  a la volta 9 ja té mes de 5 segons de marge. Mentrestant Russell ha aconseguit atrapar a Magnussen i el passa.

La pista comença a assecar-se i els pilots ja comencen a buscar els trossos molls de l’asfalt. A la volta 12  Checo aconsegueix  atrapar a Hulkenberg i l’avança i la volta següent es Sainz fa el mateix. Mentre que més enrere Norris va apretant a Leclerc i aquest s’enganxa a Ocon. Tot i que francès va més lent es suficientment hàbil com per quedar-se amb l’interior i el monegasc que no es gaire destre amb la pista mullada, es més conservador i frena d’hora a la corba no ho aconsegueix.

Russell  decideix entrar a box a la volta 16 i posa tous usats i cau a l’última posició. A la volta 18 entren a box Piastri, Hamilton i Hulkenberg  i a la següent Sargent, De Vries i Zhou Magussen. I Leclerc i Albon també entren, mentre Russell vola i ja va 10è, marca la volta rapida.

A darrera Hamilton es baralla amb Albon i Bottas i els avança als 2 però Albon li torna la partia i recupera la posició i Leclerc es queda enganxat darrera de Bottas. A la següent corba el supera. Hamilton avança a Albon i després ve Piastri que ha havia avançat a Bottas i Leclerc i es menja a Albon. Entra Hulkenberg  surt com un tiro i va avançant menjant-se a  Ocon, remunta fins la 6a posició. Alonso ha quedat enganxat darrera del seu company d’equip. Guanya Verstappen sense problemes, completen el podi Pérez i Sainz.

Primer podi de la temporada de Carlos Sainz (Sprint Race) Copyright Scuderia Ferrari

La Cursa: Sortida amb Max mantenint la 1a posició seguit de darrera per Leclerc i Sainz, i el monegasc intentant avançar a Verstappen. Hamilton surt bé i  Alonso avança al seu company d’equip i a Hulkenberg, mentre per darrera Tsunoda intenta passar per un lloc on no hi ha espai i es menja una banana i trenca l’aleró de davant, i després fa una excursió a la grava. Surt el Safety Car per netejar la pista de troços de fibra del cotxe de Tsunoda. De seguida la tenen neta i es fa la ressortida, Max manté bé i  al moment just estira i s’allunya dels Ferrari,

Més enrere Stroll avança a Hulkenberg i Pérez va fent la seva remuntada particular ja ha avançat a Russell i ja va 11è. Mentrestant Hamilton l’estan avisant més d’un cop per track límits. A la volta 12 li treuen bandera blanca i negra.  Hulkenberg entra i canvia rodes i a la volta següent té un problema de potencia i força un Virtual Safety Car. Quan aprofiten per parar un munt de cotxes. Ferrari fa doble parada  tenint els cotxes un just darrera de l’altre. Bandera blanca i negra per Tsunoda i  després penalitzen a Lewis i a Tsunoda amb 5 segons. I comença a queixar-se de altres cotxes. Sancionen track límits Hamilton, Tsunoda,  Albon, Sainz, Gasly, i la veritat es que ja he perdut el comte de quants cotxes han sancionat. Els Red Bull son els últims en parar i quan ho fa Verstappen surt per darrera dels 2 Ferrari i al cap de 2 voltes ja avança a Sainz i va a la caça de Leclerc.  A la volta 35 Max ja s’ha posat 1r.  Mentre que Pérez surt 10è

La sortida de la Cursa Copyright Red Bull Content Pool

Rematada final: Entre les primeres parades i les segones la cursa ha estat tranquil·la. A la volta 42 comencen a entrar a box tots els que porten mitjos, i uns quants hauran de complir sanció . Para Sainz i compleix la sanció i surt per darrera de Norris i al final l’avança però Lando no es dóna per vençut i continua apretant darrera del madrileny. Entren primer Leclerc i perd la 2a posició  i després entra Max que surt primer un altre cop.

Després de tantes queixes de Hamilton, Toto li parla per radio i li diu que ja sap que el cotxe es dolent però que condueixi i es deixi de tonteries. Tsunoda altre cop sancionat x track límits Quant Pérez arriba a Sainz aquest li posa les coses difícils tapant forats, bona defensa de Carlos, i Checo li costa 2 voltes aconseguir passar-lo. Max encara fa una parada extra per fer la volta rapida i guanya la cursa seguit de Leclerc i de Pérez per completar el podi.

Epíleg de Sancions: Degut a la gran quantitat de pilots que no han respectat els límits de pista, i després d’una reclamació d’Aston Martin. Els comissaris van començar a revisar les voltes i van veure que hi havia més pilots a sancionar per no respectar els límits de pista. El criteri que han fet servir es 5 segons per 4 sortides de pista, 10 segons per 5 sortides de pista. A continuació us deixo la llista de sancionats a final de cursa. Va a dir que aquestes sancions son posteriors a les que ja varen complir a la segona parada. La classificació també s’ha vist modificada.

Els pilots sancionats son els següents (llista publicada per la FIA)

• Carlos Sainz – 10-second time penalty
  • Lewis Hamilton – 10-second time penalty
  • Pierre Gasly – 10-second time penalty
  • Alex Albon – 10-second time penalty
  • Esteban Ocon – 5-second time penalty
  • Esteban Ocon – 10-second time penalty
  • Esteban Ocon – 10-second time penalty (30 seconds in total for Ocon)
  • Logan Sargeant – 10-second time penalty
  • Nyck de Vries – 10-second time penalty
  • Nyck de Vries – 5-second time penalty (15 seconds in total for De Vries)
  • Yuki Tsunoda – 5-second time penalty

Els semàfors

• Yuki Tsunoda: Sancionat 2 cops per track limits.
  • Lewis Hamilton: Un 7 vegades campió del món no es pot passar la cursa plorant i queixant-se.
  • Scuderia Ferrari: Continuen cometent errors de principiant, no poden fer una doble parada quant els pilots van un 2n i l’altre 3r, condicionen la cursa del que para en 2n lloc.
  • Sergio Checo Pérez: Mala classificació per track limits i ha hagut de remuntar
  • Aston Martin: Prometien però han fet figa
  • Haas: Bon ritme de Qualy pero mal resultat de Cursa.
  • Max Verstappen: Impecable i sense errors.
  • Lando Norris: Bona cursa, li ha faltat el podi.
  • Toto Wolf: Ja era hora que fes callar a Hamilton.