La Pregunta: GP del Canada

GP del Canada

Què en penseu de la possible marxa del GP d’Espanya a Madrid ?

Jordi Domènech:

Cada cop de manera més insistent corren rumors sobre el possible trasllat del GP d’Espanya, que passaria de la seva casa durant més de 30 anys, el Circuit de Barcelona-Catalunya, a un traçat pels voltants d’IFEMA, a Madrid.
Més enllà de l’ancestral antipatia que tenim a la capital del “reino”, esportivament no crec que millori en res la proposta madrilenya. M’imagino un traçat estil Miami, on l’objectiu sigui més el benefici i poder vendre entrades VIP a preus exageradíssims amb poc espectacle a la pista.
He de dir que no m’agrada gens el caire que està agafant la Fórmula 1 en aquest aspecte; els traçats i els grans premis s’haurien de triar en primer lloc per motius esportius, i no només pensant en quines ciutats podrien aportar més diners a la causa…

.


Just Serrainat:

La veritat que després de l’experiència del circuit de València, no veig gaire clar el
fet de muntar un esdeveniment d’aquestes característiques a Madrid, amb els costos
que representa i si seria rendible per recuperar la inversió.

L’afany de protagonisme dels dirigents del Partit Popular (que ja vam veure en el cas
de València) i aquesta dèria per centralitzar els grans esdeveniments a la capital espanyola, els pot portar si no van amb compte a un altre desastre econòmic (i no vull ja pensar amb els casos de corrupció que va haver-hi a València i que segur es reproduirien a Madrid).

Encara podria veure més viable intentar adaptar el circuit del Jarama a la reglamentació
de la Fórmula 1, però tot i això la inversió seria massa gran per la rendibilitat que podria
tenir (problema del qual ja es queixa el de Catalunya, amb totes les competicions que
s’hi corren).

En definitiva, ho veig com una altre gran idea dels dirigents madrilenys del Partit Popular,
per fomentar el centralisme dels esdeveniments que es fan a l’estat espanyol i aprofitar
com sempre per treure protagonisme a les ciutats catalanes (ja ho van intentar també
amb el Mobile World Congress).

.


Joan Enric: La meva opinió es que, si ho volen, ho tindràn. Entre el semi paradís fiscal que es Madrid, i que també es el regne del lliberalisme més Thatcherià d’Europa, si s’hi posen, ho tindràn. Un GP d’Espanya a Madrid, i més en aquest context de domini de les dretes, òn ningú pregunta d’òn venen o a òn van els diners, el plaer que els hi dona el fotre a Catalunya, i el tantsemenfotisme dels madrilenys, que voten Ayuso malgrat la massacre d’avis que va fer durant el Covid, no en tinc cap dubte que s’hi s’hi posen de debó, ho tindràn; i a favor també hi tenen aquesta F1 actúal òn qualsevol xec ben ple val més que cap altre cosa, malgrat els paripés “we race together” i simil.lars slogans barats que ens vulguin vendre als aficionats. Ja hi podeu pujar dempeus.


Núria Casas-Salat:

Ja fa molts i molts anys que Madrid vol tenir el seu pròpi circuit de fórmula 1 i que es deixi de fer el GP d’Espanya al circuit de Barcelona Catalunya. I enlloc d’arreglar el circuit de Jaramas, opten per fer-ne un d’urbà que deuen demanar menys requisits. Sincerament espero i desitjo que no prosperi i que el GP d’espanya es continuï fent a Catalunya. També volen les olimpiades i encara no les tenen per molt que es pugui fer un “Cup de café con leche in de Plaza Mayor”.

.





Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: 19.30h i 23.00h
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures: 18.30h
  • Qualificació: 22.00h

Diumenge

  • Cursa: 20.00h

Breus d’última hora

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!