La Pregunta: GP d’Azerbaidjan

GP d’Azerbadjan

Arribarà a bon port la lluita judicial de Massa pel títol 2008 ?

Jordi Domènech:

No ho crec. Esportivament costa molt que es modifiquin resultats i més amb tants anys de retard, per no mencionar que, en certa manera, si s’hagués anul·lat immediatament la cursa de Singapur 2008 potser les curses restants s’haurien corregut de manera diferent.
Rarament es veuen coses així i solen deixar-se desertes si hi ha un cas clar de dopatge, com en els anys de Lance Armstrong al ciclisme. Un altre tema es que se li reconegui alguna cosa a nivell moral, com quan al Barça de bàsquet li van reconèixer que aquell tap de Vranković era il·legal. Però la copa se la va quedar l’Olympiacos…

.


Just Serrainat:

Passats tants anys, veig improbable que la reclamació arribi a avançar i més quan ja en el seu moment hi va haver penalitzacions als responsables de l’equip i la direcció del campionat fa anys que va canviar.

A més hi havia la norma al campionat, que deia que quan finalitzava el campionat amb un resultat i el guanyador havia rebut el trofeu, ja no es podia variar res anterior (molt típic de la manera de treballar de la direcció d’Ecclestone ).

El que està clar, és que a la direcció del campionat no li agradarà a hores d’ara tenir-se que
enfrontar amb una polèmica de fa tants anys i que això no pogués donar pas a l’aparició de més reclamacions, ja que si una cosa ha tingut aquests últims anys la Fórmula 1, és moltes situacions polèmiques amb pilots i equips.

En definitiva, no crec que aquesta reclamació, vagi més enllà de la notícia i prosperi, pel fet que a part de la guerra judicial que es podria generar, la direcció del campionat ja sabem que acaba fent sempre el millor pels seus interessos i poques vegades és capaç de reconèixer els seus errors

.


Joan Enric: La veritat es que ho veig molt i molt difícil. En un món de granit com la F1 es molt difícil que una cosa canvii; però la veritat es que Massa s’ho mereixeria. No només per la forma cruel en la que va perdre el mundial, sino perque ha quedat ben clar, amb el pas del temps, que es van fer trampes. I amb trampes es molt lleig guanyar, encara que les trampes dels altres t’acabin beneficiant. No crec que Massa arribi a bon port, però s’ho mereixeria.


Núria Casas-Salat: Doncs espero que no prosperi. Els que em coneixen saben perfectament que no puc amb Hamilton, simplement no m’agrada, i que treure-li un mundial per mi seria genial. Però d’aquesta manera no. No es pot pretendre invalidar el resultat d’una cursa de fa quasi 15 anys quan no es va fer a seu moment (durant el mundial o un cop acabat). Simplement per treure-li 6 punts a Hamilton, que va quedar 3r, i ves per on cap punt a Massa, ja que va quedar 13è. en aquella cursa. Si anem invalidant curses que als pilots no els ha agradat per aconseguir mundials, no acabarem mai. Això és de ser mal perdedor.


Alex March:

No. La veritat que no entenc aquesta maniobra de Felipe Massa i el seu entorn. El títol del 2008 ja està tancat i barrat. El campió va ser Hamilton després d’una espectacular temporada on els principals favorits van cometre múltiples errades durant l’any.
Obrir de nou el tema del penós Gran Premi de Singapur penso que no té ni cap ni peus. Ja es van sancionar als culpables de la manipulada cursa on Nelsinho va estavallar el Renault; i rearbitrar-ho ara no té sentit.
Tampoc mai s’ha rearbitrat la mano de Dios, ni el tap ilegal de Vrankovic, ni la patada de Rossi.
Així doncs, podrem continuar disfrutant de la cara del pare de Massa quan li comuniquen que son fill finalment no és campió del món en aquell final màgic a Interlagos.


Salvador Mateu: Sincerament em costa molt entendre aquesta reclamació, per començar, ja estic en contra de les sancions post carrera, doncs imagina una reclamació de fa tants anys. En l’esport sempre hi haurà qüestions opinables post event i crec que aquestes no haurien d’afectar en el resultat. Imagina que ara mateix es comencen a reclamar tots els mundials o Champions de futbol per penals injustos o no xiulats, ens semblaria ridícul.



Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: 11.30h
  • Qualificació per la cursa: 15.00h

Dissabte

  • Cursa Sprint: 15.30h
  • Qualificació per la Sprint: 10.30h

Diumenge

  • Cursa: 13.00h

Breus d’última hora

  • La noticia del Paddock es la reclamació als tribunals que ha encetat Massa per ser nomenat Campió 2008.
  • La cursa de Baku ens portarà un estrany sistema de qualificació que pot dur a confusió i, possiblement, tibar del diferit a l’aplicació de Daznper veure la jornada del dissabte.
  • Leclerc preveu “un cap de setmana dificil”, pero confia en un “brillant futur” de Ferrari.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!