La Pregunta: GP del Japó

GP del Japó

Us semblen bé, innecesàries, excessives o irrelevants, sis curses esprint la temporada 2023 ?

Jordi Domènech:

Per mi les curses esprint son innecessàries, ja en siguin 3, 6 o 9. Segueixo trobant que és un format que devalua la qualificació i que a més fa que alguns grans premis valguin més punts que d’altres.
No sé quin problema hi ha amb el format de quali dissabte i cursa diumenge.
En tot cas, si volen fer una cursa dissabte, que la facin amb tercers pilots o pilots joves, que no puntuï per al campionat ni que tingui incidència sobre la cursa de diumenge.


Just Serrainat:

Les curses esprint, són un intent més de l’organització per intentar donar més espectacle el cap de setmana i donar un nou al·licient a l’aficionat, oferint-li tres formats diferents en un cap de setmana.

Això no és un concepte nou, ja que hi ha altres categories del motor que ja fa anys que ho tenen implementat i sembla que ha tingut bona acollida per part dels aficionats, equips i promotors, però amb uns monoplaces fràgils i cars de reparar, no podem esperar que a la cursa de dissabte els pilots arrisquin de la mateixa manera que diumenge, sabent que un accident, els pot deixar
fora de la cursa principal del cap de setmana, on es reparteixen molts més punts.

Personalment, no em semblen excessives les sis curses, però si que el calendari de l’any vinent
tingui vint-i-quatre curses, amb salts incoherents entre continents i després concentrant varis grans
premis seguits (com ja estem veient aquest any)


Joan Enric: La veritat es que no només em semblen excessives sis curses esprint la temporada 2023, que no aporten res a l’espectacle o a la competició, el que em sembla ja excessiu es el calendari de 24 curses de cara a la propera temporada i ja, per reblar el clau, els rumors de 30 curses per més endavant. Si les curses esprint aportessin coses a la cursa que es farà després, doncs mira, bona idea, però es que no afegeixen res, ans al contrari, son una devaluació de la qualy, i crec que la F1 hauria de fer cas al refranyer castellà, quan diu alló de “lo bueno, si breve, dos veces bueno”


Núria Casas-Salat:

Trobo que la cursa esprint està mal plantejada i tal com es fa ara no aporta res de res, ni tan sols espectacle. Jo només veig que si un pilot d’una escuderia puntera ha tingut una mala qualificació, i surt molt enrere, amb la cursa esprint pot millorar el lloc d’on surt.
Aquesta cursa s’hauria de plantejar diferent per anar bé. Jo voto per un model tipo F2, si és que realment volen implantar aquest format. Sinó que deixin les coses tal i com estan, no ens cal la esprint per res.

.


.Marc Costa: Les curses a l’esprint o Sprints no m’agraden… així que sis em semblen totalment prescindibles. Reconec que al principi la idea em semblava molt atractiva: més Fórmula 1 pel mateix preu, i les rellançades que havíem vist al 2021 a 3-4 voltes pintaven molt bé. Però ai l’as res d’això em vist a les Sprints… masses voltes, massa risc per un botí tan petit, masses oportunitats per als equips grans a corretgir els errors de la cronometrada i en general res aportar a les curses que al final és el que importa. Jo sóc radical: o fora o sprint a cada cursa però a sis voltes i si cal graella invertida diumenge!

.

.


Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: FP1 05.00h i FP2 08.00h (Dazn F1)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures: FP3 05.00h (Dazn F1)
  • Qualificació: 08.00h (Dazn F1)

Diumenge

  • Cursa: 07.00 h (Dazn F1)

Breus d’última hora

  • La tornada del magnífic Suzuka obligarà a llevar-se d’hora…tot i que sempre pots comptar amb que Dazn F1 ho penja tot i ho veus quan vols; ha canviat molt la TV des de els anys 90….
  • La victòria i la volta ràpida li donarien el segon títol de Campió del Món a Max Verstappen. No ho descartem pas.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!