La Pregunta: GP d’Italia

GP d’Italia

Amb l’arribada de l’afició Neerlandesa…s’està “futbolitzant” la Fórmula 1 ?

Jordi Domènech:

Jo crec que ara qui destaca més és l’afició de Max Verstappen, però opino que sempre que hi ha hagut el primer pilot d’un país amb èxit (Alonso i Espanya, Kubica i Polònia, etc) han vingut aficionats que van a qualsevol esport on els del seu país guanyin (i la majoria han marxat tal com van venir).
Potser el que ha canviat també és el tipus d’aficionat “nou”. Fa anys no hi havia xarxes socials, ni tampoc Drive To Survive. Anar a un GP de Fórmula 1 no era cosa per publicar a Instagram, mentre que ara sembla que hi hagi gent que va a una cursa només per ser-hi i destacar. I entre gent que no ha mamat l’ambient de motor d’abans, malauradament s’hi colen brètols que llencen coses o que assetgen a gent

.


Just Serrainat:

Els incidents de Zandvoort amb les bengales a la sessió de qualificació, es pot considerar bastant greu en un esport on la seguretat és un tema tan important i sempre està al punt de mira.

Que l’entrada en massa de l’afició neerlandesa pugui començar un efecte de radicalització i d’incidents d’aquest tipus, seria del tot curiós, tenint en compte que ja fa anys que tenim la Italiana i l’Anglesa, que per cultura esportiva (sobretot futbolística), tenen més tendència a descontrolar-se en esdeveniments esportius.

Jo crec que com sempre que hi ha una gran quantitat d’aficionats en esdeveniments de qualsevol mena, sempre hi ha individus descontrolats, disposats a xafar l’espectacle a la gran majoria i el que si s’ha de recriminar a l’organització, és la falta de control que va permetre entrar aquestes bengales al circuit.

En definitiva, esperem que aquest hagi estat un incident aïllat, ja que no m’imagino aficions radicalitzades
enfrontades en els circuits, que l’únic que farien, seria embrutar la imatge d’aquest esport, com a passat
amb altres.


Joan Enric: La pasió per un esport es viu de diverses formes, i de vegades les formes es perden. El que no pot ser es que s’insulti al rival d’una manera que fa anys que veirm als estadis de futbol, i el més greu es lleçar objectes a la pista…per a no parlar de les bengales, que ja fa anys que no es poden entrar als estadis. Crec que la FIA i els organitzadors s’hi han de posar a la feina, perque tot plegat no vagi a més.


Núria Casas-Salat:

Tal com ho veig jo si.
Sempre hi ha hagut aficionats de pilots que s’organitzen per anar als circuits i agafar tota una grada amb banderes del color del pilot en qüestió. Sinó només falta recordar la grada N del circuit de Catalunya que era tota de color blau clar del color de la bandera asturiana en favor d’Alonso.
Però els fan de Verstappen els veig més com a Hooligans, portant bengales de color taronja, i en aquest últim GP les llençaven a la pista, que fins i tot a la qualy varen provocar una bandera vermella per aquest fet, tot una mica lamentable. Les bengales son més típiques del futbol i ara els holandesos les estan posant de moda a la F1.

.





Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: FP1 14.00h FP2 17.00h (Dazn F1)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures: FP3 13.00h (Dazn F1)
  • Qualificació: 16.00h (Dazn F1)
  • Cursa Sprint F2: 16.55h (Dazn F2)

Diumenge

  • Cursa: 15.00h (Dazn F1)
  • Cursa F2: 10.15h (Dazn F1)

Breus d’última hora

  • Ferrari portarà una nova decoració a Monza, amb domini del color groc.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!