La Pregunta: GP dels Paisos Baixos

GP dels Paisos Baixos

Avançada ja la temporada… creieu que les noves normes han dut més espectacle a la Formula 1 ?

Jordi Domènech:

Les noves normes d’aquesta temporada, com totes les modificacions normatives, han tingut punts bons i dolents. Entre els bons, els cotxes son més agradables de veure, els pilots es poden seguir més de prop i també semblen més robusts al contacte.
Els dolents podrien ser el fet de que el DRS en alguns circuits es magnifica encara més, i després que Red Bull sembla dominar, tot i que en gairebé cada canvi normatiu hi hagut algú dominant.
En general, considero positiva la nova normativa



Joan Enric: La veritat es soc persona exigent, i potser de vegades massa, amb el nostre esport i m’esperava molt més. Crec que els avançaments i la lluita en pista son la salsa de la F1, així com els gols ho son al futbol; em nego a creure que algú pugui gaudir d’una fila india de cent minuts de la mateixa manera que no crec que algú gaudeixi d’un empat a zero. Dit aixó, crec que la normativa es positiva. Ja des de un punt de vista técnic era absurd veure un F1 amb llanda de 13 polzades mentre que el nostre Ford Focus surt de la casa amb llanda de 17 o 18 polzades i serveix per voltar pel carrer; i des de el punt de vista esportiu, s’ha vist ben clar que si, que els cotxes poden rodar més junts i seguir-se, per culminar l’avançament…però el seu tamany segueix sent un enorme (i mai més ben dit) problema, i sembla mentida que ningú ho vegi. Calen cotxes més petits, i aleshores si que podriem dir que s’arribaria al cim de l’éxit en aquesta nova normativa.


Núria Casas-Salat: Una miqueta més emocionant potser si que es. El que si que ha anat bé és per treure el domini de Mercedes que potser algunes persones ja n’estavem una mica farts, d’entre elles jo. Però continuo pensant que la F1 li queda molt per aprendre de com fer espectacle, i que encara està una mica massa anquilosada en el passat. Tinguem esperança que potser algun dia pugui haver-hi més escuderies i pilots lluitant pel mundial..


Alex March:

Per mi no ha millorat l’espectacle.
Al igual que l’any passat, tenim a dos equips lluitant per les victòries, però només un ferm candidat al títol ja que els Ferrari per “X” o per “Y” s’han autodescartat.
També crec que continua sent massa díficil realitzar avançaments i que la dependència del DRS per dur-los a terme continua sent molt gran.
A més a més crec que els actuals Fórmula 1 són massa grans i això fa que sigui més complicat avançar i que només tinguem una línea a seguir a la pista.
L’excessiu rebot dels monoplaces tampoc considero que produeixin espectacle i finalment trobo que pràcticament continuen sent igual de fàcils de conduir que els de la temporada passada



Marc Costa: La nova normativa, sempre condicionada pel DRS, ha tornat efectivament una mica l’espectacle a la F1. De totes maneres, les circumstàncies de la temporada passada ens poden condicionar una mica: és difícil que en el que resta de campionat tinguem tantes emocions a la part davantera com l’any passat. Dit això sembla que efectivament la clau és que els cotxes puguin estar sense degradar pneumàtics enganxats amb el cotxe del davant. Resumint: sí, ha augmentat l’espectacle, però molt menys del que ens havien venut.


Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: FP1: 13.30h FP2: 16.00h (Dazn F1)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures: FP3 12,00h (Dazn F1)
  • Qualificació: 15.00h (Dazn F1)
  • Cursa F2: 16.55h (Dazn F1)

Diumenge

  • Cursa: 15.00h (72 voltes. Dazn F1)
  • Cursa F2: 10.15h (Dazn F1)

Breus d’última hora

  • La posició de Mclaren no es la desitjada, i així ho ha dit Norris “-Mclaren es molt lluny d’on hauria de ser”
  • Max Verstappen espera “un ambient increible” en tornar a Zandvoort com a campió.
  • Les prestacions de Ferrari a Zandvoort aniràn amunt, segons espera Sainz, i diu que els de Maranello “tornaràn a estar en bona forma”.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!