La Pregunta: GP d’Espanya

GP d’Espanya

Montmeló esdevindrà, ara si, la resurrecció de Mercedes ?

Jordi Domènech:

Crec que no. El Circuit de Barcelona-Catalunya servirà a Mercedes per comparar -salvant les diferències de temperatura- amb el cotxe més estàndard que van dur els primers dies d’entrenaments privats al febrer. Podran veure si les mateixes inconsistències i el rebot és el mateix segons si el cotxe té pontons o no, i prendre decisions al respecte.

Però prenguin la decisió que prenguin, ja sigui mantenir el cotxe radical actual o bé fer un vehicle amb un disseny més tradicional, la temporada 2022 probablement ja estigui perduda. Com en cada canvi reglamentari, els equips aposten per una solució que creuen que serà la més encertada. De tres o quatre solucions que apareixen la primera temporada, els equips acaben convergint en una proposta que és la més eficient.
Per exemple, al 2009 vam veure molta varietat de morros. Uns equips els duien cap avall, uns altres cap amunt, uns els feien quadrats i gruixuts… Al cap de dos o tres anys, tots els equips duien morros altíssims fins al punt que es va haver de regular l’alçada, perquè era la solució més eficient.

Per tant, penso que el concepte de Mercedes simplement serà massa complicat de fer funcionar, i que els serà més fàcil fer alguna adaptació del concepte de Red Bull, del de Ferrari o bé d’una mescla dels dos.



Joan Enric: La meva veu serà la discordant respecte als meus companys, i jo crec que si. Se que s’ha treballat en ferm a les instal.acions de Brackley, i hi han moltes ganes a Mercedes de fer-ho bé en el que podriem dir, sense voler ser descortés, el primer circuit “de debó” en el que la F1 arriba a Europa, i òn s’han fet test molts i molts anys i marca, d’alguna manera, el debut de la F1 al nostre continent. Si Mercedes te algún cop amagat, algún as a la màniga, es aqui òn el treurà, i la meva opinió es que a Catalunya, si o si, la gent de Mercedes posaràn fill a l’agulla, i els veurem lluitant per la victória.


Núria Casas-Salat:

Jo crec que no. Que portarà millores, si. Que algunes funcionaran, si. Però que així de cop comenci a arrasar en tots els circuits com en les temporades passades, No.
Jo continuo pensant que no només son les millores aerodinàmiques que fan falta a Mercedes, sinó que també tenen problemes de motor, i no ens enganyem, aquesta temporada el motor mercedes no és res de l’altre món. Ferrari i Red Bull ho han fet millor. I això es veu en les altres escuderies i els motors que porten, tan Haas com Alfa Romeo i Alpha Tauri van bé.


Alex March:

Jo crec que no. Quan un cotxe neix no sent ràpid, pràcticament mai acaba convertint-se en un cotxe ràpid.
No recordo cap cas d’un monoplaça que hagi començat el mundial lluny de les posicions capdavanteres i hagi recuperat el terreny al llarg de la temporada.
Potser si que les evolucions els permetrà reduir les distancies amb Red Bull i Ferrari, i fins i tot podran guanyar alguna cursa quan s’aliniin els astres ja que tenen a dos grans pilots.
Aquest va ser el cas del famós FW26 que les evolucions el vam permetre desprendre’s a mitja temporada del morro de morsa i a partir d’ença van començar a ser competitius i fins i tot van poder aconseguir la victòria a Brasil.
Tant de bo m’equivoqui però penso que tant Russell com Hamilton tenen pràcticament impossible lluitar pel títol aquesta temporada

.



Marc Costa:

Mercedes farà un pas endavant, segur. Però la resta també i no crec que Mercedes faci un pas de gegant així que crec que es quedarà més o menys igual.


Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: FP1: 14.00h i FP2: 17.00h (Dazn F1)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures: 13.00h (Dazn F1)
  • Qualificació: 16.00h (Dazn F1 i T5)
  • Cursa F3: 11,00h (Dazn F1)
  • Cursa F2: 17.40h (Dazn F1)

Diumenge

  • Cursa: 15.00h (Dazn F1 i T5)
  • Cursa F3: 10.00h (Dazn F1)
  • Cursa F2: 11.35h (Dazn F1)

Breus d’última hora

  • La Formula 1 torna a Mediaset de forma breu, donant l’oportunitat de veure la cursa als aficionats no abonats a Dazn o a Movistar.
  • Les Women series arriben a Montmeló com a cursa suport. Podrem veure la cursa per Esport 3 a les 14.40 hores del dissabte.
  • Malgrat els cants de sirena que diuen que sonen a Aston Martin per fitxar a Alonso, des de l’interior de l’equip británic diuen que “seria insensat” no mantenir a Vettel.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!