La Pregunta: GP d’Aràbia Saudí

GP d’Aràbia Saudí

Us sembla adequat que facin Grans Premis en països que no respecten els drets humans?


Just Serrainat: Estem en una societat plena d’incongruències, on es fa una cimera del clima i els assistents s’hi desplacen en quatre-cents jets privats i caravanes de desenes de vehicles.

I la Fórmula 1 no s’escapa d’aquesta hipocresia, defensant per un costat la llibertat dels pilots d’expressar-se lliurement sobre els drets humans (que segur que algú se’n preocuparà de diluir), però com sempre posant al davant els interessos publicitaris i econòmics, que finalment és el que realment els interessa.

Personalment, no ho trobo adequat, però si després aquestes curses tenen la mateixa audiència que les altres (que demostra que aquesta hipocresia també està implantada en una gran part dels seguidors), els organitzadors del campionat, no estan disposats a perdre els grans beneficis que els generen aquests circuits.

Crec que només una gran disminució de l’audiència en aquests circuits, podria fer pensar als organitzadors si els serien rendibles aquestes curses, tot i que parlem de països que possiblement estarien disposats a cobrir aquestes pèrdues econòmiques de la seva butxaca, ja que els grans premis no deixen de ser una gran promoció pels països organitzadors.

En definitiva, jo no veig bé les curses a aquests països, però estem en una societat on els interessos estan sempre per sobre del benestar de les persones i fins que això no canvií, la Fórmula 1 és només un exemple de com funciona
la nostra societat.


Joan Enric: En la època Ecclestone, quan ell mateix reconeixia que no era massa amic de la democràcia, potser no era massa rellevant que la F1 organitzés Grans Premis en països on el respecte als Drets Humans era una cosa molt relativa.
Però enguany, en ple #WeRaceAsOne amb la F1 venent sostenibilitat i amb pilots reivindicant drets socials i Lgtbi doncs home, no sembla massa seriós anar a córrer a països de poc (o nul) respecte als Drets Humans.
Aràbia Saudí ha estat el detonant de la polèmica, però no oblidem que fa molts anys que es va a Abu Dhabi i a la Xina, i fa poc a Azerbaitjan.
Però els diners son els diners, i a la F1 sempre li han agradat, i més ara en plena època de pandèmia del Covid quan no només li agraden, si no que els necessiten.
Així doncs, correrem un vel fosc sobre la hipocresia, i tindrem Grans Premis on calgui.
Espera’t que d’aquí uns anys no veiem un “Taliban GP. Streets of Kabul”….


Alex March: No. La Fórmula 1 com potència mundial de l’esport, de l’entreteniment i dels negocis hauria de negar-se a disputar curses en territoris que no respecten els drets humans.
Crec que com a marca, la Fórmula 1 ha de tenir uns valors que han de quedar reflexats en un codi ètic; i si un país incompleix alguna de les premisses descrites en el codi ètic, automàticament ha de quedar descartat per poder disputar alguna cursa en aquell indret.
En el cas que aquell mateix país deixi d’incomplir alguna de les normes del codi ètic, aleshores si que la Fórmula 1 li hauria d’obrir la porta i permetre-li organitzar un Gran Premi.
Com que aquest no és el cas de l’Aràbia Saudí, personalment jo no els permetria formar part del calendari malgrat la gran bossa de diners que aportin.


Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures 1: 14:30h DAZN Movistar
  • Lliures 2: 18h DAZN Movistar
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures3: 15h DAZN Movistar
  • Qualificació: 18h DAZN Movistar

Diumenge

  • Cursa: 18:30h DAZN Movistar

Breus d’última hora

  • Williams portarà el nom del seu fundador, Frank Williams, en aquest GP com a homenatge.
  • Alpine estrenarà una nova livery per aquest GP.
  • Sebastian Vettel ha organitzat, avui dijous, una cursa de karts per les dones a Aràbia Saudí.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!