La Pregunta: GP d’Abu Dhabi

GP d’Abu Dhabi

Preveieu una cursa normal, o marcada per polèmiques?

Jordi Domènech:

Crec que és evident que a la darrera cursa de la temporada la polèmica serà la protagonista. Només una situació estranya, com per exemple un positiu de covid, o una avaria abans de la cursa faria de la cursa d’Abu Dhabi un plaer per al pilot afortunat.

Penso que els dos equips protagonistes es vigilaran de prop (tal com han fet tota la temporada) des del primer minut dels lliures fins que hagi acabat la cursa, i ves que no hi hagi investigacions i penalitzacions posteriors, ja que davant qualsevol dubte tenen el botó de contactar amb Michael Masi sempre a punt.

Ens trobem en una situació on l’abandonament dels dos dóna el títol a Verstappen. El neerlandès corre amb la mentalitat de no deixar passar sota cap concepte a Hamilton, i el britànic sap que disposa d’una arma superior com demostren les seves tres victòries consecutives a les tres últimes curses. Els dos pilots van sempre al límit del reglament i el Yas Marina torna a ser un traçat on els límits de pista i el fer fora al rival seran protagonistes.

Així doncs, no descarto per res el contacte entre els rivals pel títol.


Just Serrainat:

La polèmica per la cursa ja la tenim servida, després de l’incident de l’última cursa i amb els dos pilots
igualats a punts, jugant-s’ho tot a una la darrera carrera de la temporada.

Aquest cap de setmana, cada moviment dels equips i pilots serà analitzat amb lupa i dependrà molt del’igualat dels monoplaces al circuit durant els entrenaments i la qualificació, per veure com serà de tensa
la cursa.

Verstappen va tenir una dura sanció al gran premi de l’Aràbia Saudita, però ja coneixem el seu caràcter i
com reacciona moltes vegades sota pressió i Hamilton és un gran especialista a explotar el tema de la
pressió contra els altres pilots, per al qual cosa no descarto algun incident entre els dos i que tinguem un final de
temporada molt mogut.

El normal seria que cada pilot se centrés a la seva cursa i anar per la victòria, vigilant tenir el contrincant
en una posició per darrere, però em temo que si hi ha lluita, és molt probable que tinguem incidents de
cursa, amb polèmica i acabin als despatxos, cosa que seria molt dolenta per l’espectacle.


Núria Casas-Salat:

Tenint en compte que els 2 candidats al títol arribaren empatats a punts a la darrera cursa, a mi em fa creure que la cursa serà del tot menys tranquil·la..
Mercedes no vol perdre el títol, ni de pilots ni de constructors, i vol fer història, per tant faran tot el possible per aconseguir-lo.
Red Bull des de Vettel que no ha tingut cap títol mundial, i aquest any poden lluitar amb el dominador de la graella, així que també volen guanyar el títol mundial.
Ara només falta que la FIA i els comissaris no juguin un paper decisiu de cara a aquesta cursa, i que els espectadors no ens quedem amb mal gust de boca en veure que hi ha favoritismes dins la F1.


Alex March:

Jo prevec una cursa normal. El circuit del Yas Marina és un traçat on normalment es veuen curses avorrides i que “Paul Ricardeja”. A més a més, no crec que el canvi de layout aporti una emoció extra a la pista ni alimenti la polèmica.
Potser en l’únic moment on hi pot haver polèmica és en el moment de la sortida, sempre i quan Hamilton i Verstappen estiguin junts a la graella. Ara bé, cal comentar que el d’Abu Dhabi és un circuit que se li dóna força bé a Bottas i és probable que sigui el convidat de luxe entre els candidats al títol.
Si ens basem en el que va passar l’any passat, podriem dir que Red Bull i Verstappen parteixen com a favorits. No obstant, si ens basem en la tendència de les últimes curses crec que Mercedes estarà per davant, ja que els seus motors més frescos i més potents marcaran la diferència en les rectes del Yas Marina.
Si més no, el que si que desitjo és que no hi hagi un xoc entre Hamilton i Verstappen, i que guanyi el millor.Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: 10.30h i 14.00h (Dazn F1)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures: 11.00h (Dazn F1)
  • Qualificació: 14.00h (Dazn F1)

Diumenge

  • Cursa: 14.00h (Dazn F1)

Breus d’última hora

  • Horner reconeix que “serà un miracle” aconseguir el títol de constructors.
  • Toto Wolff declara que “espero que la lluita Hamilton – Verstappen no esdevingui un merder”
  • La FIA informa de que Fittipaldi i Pourchaire estaràn recuperats després de l’accident a Jeddah

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!