La Pregunta: Gran Premi de Qatar

Gran Premi de Qatar

Qui creieu que guanyarà els mundials?

Jordi Domènech: Mai m’han agradat els dominis llargs. Se’m van fer pesats els 5 anys de Schumacher i Ferrari i se’m van fer pesats els 4 de Vettel i Red Bull, així que evidentment se m’estan fent pesats els de Hamilton i Mercedes, que fins el 2020 van ser els més dominants de la història. Així doncs, no puc negar que m’agradaria veure un nou campió en Max Verstappen.

Ara bé, qui crec que seran els campions? Comencem pels constructors i penso que Mercedes encara mantindrà la seva hegemonia. Per poc, però Valtteri Bottas està sent encara millor que Checo Pérez, i crec que finalment seran els segons pilots els que marcaran la diferència en aquest cas.

Pel que fa al mundial de pilots… molts van donar a Verstappen mig campió després de la sanció de dissabte a Lewis Hamilton. Però tant el britànic com el neerlandès han estat a un nivell superior, fins i tot al dels seus companys. Em fa la sensació que particularment Hamilton va tenir més errades a la primera meitat de la temporada, però ja sabem que no és tan important com es comença si no com s’acaba. Red Bull sembla haver estat més estable durant l’any, però Mercedes està cremant les naus i la cursa de Brasil sembla haver anivellat la balança. Tot i això, crec que tindrem un nou campió del món aquest any…


Joan Enric Fugueras: Malgrat que veiem darrerament com Red Bull planta cara, em temo (i dic ‘em temo’ com a opinió personal, no extensiva a tots els membres de l’equip de redacció) que tot s’ho endurà Mercedes.

I no n’estic content, doncs no m’agraden els dominis, i aquest domini de la marca de la estrella ja m’esgota bastant.

RBR ha fet una gran feina, lluitant i plantant cara, i Max també, però Mercedes te un gran cotxe, un cotxe enorme i brutal, que fa gran a un pilot que no ho es tant.

Després de veure la exhibició de Sao Paulo, encara podem veure més clar que serà Mercedes qui s’ho endugui tot, malgrat els dubtes que presenten  les visites que falten a Abu Dhabi, i les novetats de Qatar i Jeddah ( que ja veurem si s’hi acaba disputant la cursa).


Núria Casas-Salat: Espero i desitjo que sigui Max Verstappen qui aconsegueixi el títol mundial, està fent molt bona temporada, i ell ha crescut molt com a pilot, i aquest any té un cotxe que pot competir amb els Mercedes. D’aquesta manera no se si acabarem amb l’era Hamilton, per`tindrem una mica d’aire que ja cansa tan Hammer time.

I d’escuderies, el mateix, Red Bull. Ja cansa el domini Mercedes, I espero que de cara l’any que ve amb la nova reglamentació hi hagi més competició entre els equips, sinó ja podem plegar, cansa veure aquesta escuderia sigui la reina i senyora de la Fórmula 1 moderna, cansa veure sempre el mateix guanyador, així que una mica de varietat donarà més interès a la competició.


Just Serrainat: D’entrada ja és una millora molt important, en vista del que ha passat aquests últims anys, que en aquestpunt de la temporada, encara no tinguem un clar guanyador dels mundials, després de com Mercedes haestat dominant la competició de forma incontestable aquests últims temps.

Al campionat d’equips, crec que si Mercedes no té cap gran terrabastall en aquestes curses que queden, nohauria de tenir grans problemes per emportar-se el títol, tot i que segurament, dependrà treball i resultatsde Bottas i Pérez en aquestes carreres.

El de pilots ja és un altre tema, ja que com ha anat  aquesta segona part de la temporada, tres curses sónmolts punts en joc i un mal resultat de Verstappen o Hamilton en una cursa, ho pot canviar tot en un cap de setmana.

En definitiva, el d’equips com he comentat, crec que amb la dinàmica actual podria ser per Mercedes, però el de pilots no m’atreveixo a fer cap predicció del que pot passar, però una vegada més vull destacar, que aquesta situació és molt bona per l’espectacle i després de molts anys, podrem tenir un final de temporada amb una micad’emoció, que sempre és bo per l’esport.


Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures 1: 11.30 (DAZN F1)
  • Lliures 2: 15.00 (DAZN F1)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures 3: 12.00 (DAZN F1)
  • Qualificació: 15.00 (DAZN F1)

Diumenge

  • Cursa: 15.00 (DAZN F1)

Breus d’última hora

  • Guanyu Zhou fitxa per Alfa Romeo.
  • Oscar Piastri serà el pilot reserva d’Alpine des del 2022
  • Giovinazzi fitxa per Dragon i correrà a Fórmula E

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!