La Pregunta: GP del Brasil

GP del Brasil

Què us esta semblant la temporada dels tres debutants?

Jordi Domènech:

D’entrada penso que els debutants, i en particular els tres del 2021, tenen menys oportunitats que mai per provar fora dels caps de setmana de cursa. I fins i tot el temps d’entrenaments lliures s’ha reduït…

Dit això, potser el pilot més constant està sent Mick Schumacher, generalment davant del seu company Nikita Mazepin. Ara bé, Schumacher és també qui té millor currículum en comparació amb el rus i amb Yuki Tsunoda. El japonès potser s’hauria beneficiat d’una temporada més a la Fórmula 2, però a les últimes curses està calmant el seu caràcter i sent més efectiu. Val a dir que el seu company Pierre Gasly està fent una temporada excel·lent, cosa que fa semblar que l’any de Tsunoda sigui pitjor del que és.

Pel que fa a Mazepin… Tots sabem que és a la graella pels diners del seu pare, però tampoc es pot dir que estigui fent el ridícul. Particularment en el cas de Haas aquest any, el més important és ser-hi i aprendre.

En definitiva, considero que els tres s’han guanyat un any més a la categoria per acabar de veure el seu nivell real. Penso que Tsunoda i Schumacher poden durar més temporades si tot va bé.



Núria Casas-Salat:

Anem un per un. Yuki Tsunoda, podríem dir que per ser la seva primera temporada i tenir el cotxe que té no destaca gaire, més aviat m’ha decepcionat bastant, els seus resultats no son gaire bons si els comparem amb el seu company d’equip que li quadruplica els punts obtinguts en aquesta temporada. Suposo que se li ha de donar una mica més de temps per adaptar-se a aquesta categoria.

Mick Schumacher tenint en compte l’escuderia a la qual està, crec que és dels 3 debutants el millor, tot i tenir 0 punts, és el que comet menys errors i potser pot arribar a tenir un futur prometedor si té accés a un cotxe millor.

Nikita Mazepin. tot i estar a Haas i no tenir cap punt per ser la pitjor escuderia de la graella, per mi és el pitjor dels 3, comet molts errors, i està en constant lluita per demostrar que és millor que el seu company d’equip quan en realitat jo no li veig. Suposo que continuarà la temporada que ve pel seu pare, no pas per mèrits propis.


Alex March:

La veritat que cap dels tres m’està impressionant especialment. Si hagués de votar a algú pel premi de Rookie de l’any escolliria a Mick Schumacher. Crec que el fill del kaiser és el que millor està fent les coses i el que més rendiment està treient del seu cotxe.
El seu pilotatge mica en mica va millorant i s’està mostrant com el més madur dels tres. És cert que en cursa el rendiment del seu Haas és molt discret i són difícils de valorar les seves actuacions. No obstant, en qualificació està mostrant la seva millor versió havent superat pràcticament en totes les sessions al seu company d’equip i havent entrat alguna vegada fins i tot a la Q2. Fa falta que deixi de cometre errades puntuals i si el cotxe acompanya una mica segurament d’aquí uns anys podrà fer el salt a un equip més competitiu.
Pel que fa a Mazepin, poca cosa es pot dir a favor seu. El rus ha comés moltes errades i pràcticament sempre ha estat per darrere Mick. Si que s’ha vist una millora en el seu pilotatge al llarg de l’any i mica en mica està més a prop del seu company. Veurem si el seu pilotatge continua progressant i es pot mantenir a la Fórmula 1 per motius esportius i no econòmics.
Finalment de Tsunoda podriem dir que ha estat la gran decepció de la temporada. El japonès va arribar amb l’etiqueta d’un pilot molt ràpid i prometerdor que en l’any del seu debut a la Fórmula 2 va estar a punt d’endur-se el títol. Malhauradament, ja sigui per la pressió de l’entorn, per la seva poca maduresa, o per a falta d’acompanyament dins d’un equip de 300 persones; el d’Alpha Tauri s’ha vist superat pràcticament sempre tant en qualificació com en cursa pel seu company d’equip. A més a més, Tsunoda fa declaracions en entrevistes extranyes, està cometent forces errades de novell i el principal problema és que no està treient tot el suc d’un bon cotxe com és el Alpha Tauri. Esperem que el seu rendiment millori. Si no és així, durarà poc dins l’univers Red Bull.



Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures: <16.30h FP1 i 20.00h Clasificació, per DAZN F1>
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures: <Lliures 2 16.00h per DAZN F1
  • Qualificació: <Tornem a tenir cursa Sprint, a les 20.30h Dazn F1

Diumenge

  • Cursa: <18.00h per Dazn F1

Breus d’última hora

  • “La pressió et menja per dins a Mercedes GP”. Ha declarat Valteri Bottas a la premsa.
  • Alain Permane, d’Alpine reconeix que els Alpha Tauri son més ràpids i que la lluita amb ells serà complicada fins a final de temporada
  • La frustració comença a brotar en Vettel, que ha declarat “Jo no soc a la F1 per ser nové o desé”

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!