La Pregunta: GP dels Estats Units

GP dels Estats Units

Us sembla Verstappen i Red Bull un rival més fort per a Hamilton que Rosberg al 2016?


Joan Enric Fugueras: I tant que si. Rosberg no deixava de ser un company d’escuderia que, tot i que segurament ja tenia decidit deixar la F1 si era campió, es trobava dins una estructura que era susceptible a ordres d’equip i males cares.
Verstappen es un rival d’un altre equip, que vol el seu mundial. Ja fa anys del domini de Vettel a l’escuderia austríaca, i tenen molta gana d’aixafar la guitarra a Hamilton, i més després de tants anys de domini de Hamilton amb mà de ferro.
I voldria afegir ( i es el meu desig, i es una opinió personal) que m’agradaría que en sortís amb éxit de la lluita.


Núria Casas-Salat: Amb Rosberg tot quedava a casa. O sigui sinó guanyava un pilot, guanyava l’altre però el més important es que tot quedava dins de Mercedes. Van haver de gestionar els mals rollos que van haver dins l’equip, ja que Rosberg també volia guanyar el títol i Hamilton, ja sent campió mundial no volia que el seu company guanyés. Suposo que quan Nico va guanyar el títol i es va retirar, i van fitxar a Bottas i li van deixar ben clar que era el 2n pilot i havia d’ajudar a Hamilton, amb tot.

En canvi amb Max Verstappen i Red Bull es diferent, aquí Mercedes no té control sobre un pilot d’una altra escuderia, i aquest any l’escuderia Austriaca ha fet els deures i li planta cara a les fletxes negres (abans platejades). I aquí és on entren en joc els comissaris i la FIA. Trobo molt sospitós que a Barhain es canviessin el limits de pista de la corba 4 a mitja cursa, just quan Max avança a Hamilton i li ha de tornar la posició al pilot britànic. Tampoc estic d’acord amb la sanció que li van posar a Lewis a Gran Bretanya. Era evident que amb aquest cotxe podria remuntar facilment, no és el mateix portar un mercedes que un Haas. I tampoc trobo justa la sanció a Max al GP de Monza. Per mi era un incident de cursa, o sancionen els 2 o no en sancionen cap, però 1 ??

Segons la meva opinió, no son comparables, els escenaris son completament diferents, en el primer s’ho maneguen dins l’escuderia i en el segon hi entren tercers que haurien de ser imparcials i per mi no ho son gaire.


Jordi Domènech: Crec que per contestar la pregunta cal primer fer una ullada a les diferències entre les temporades 2016 i 2021. Fa 5 anys Mercedes dominava amb mà de ferro i la lluita Rosberg versus Hamilton no comptava amb cap rival que pogués emprenyar-los. Eren ells dos amb el millor cotxe i quedaven primer i segon sempre, si no passava res.
En canvi, si mirem la temporada actual, que els rivals pel títol estiguin en equips diferents afegeix la dinàmica dels companys d’equip que poden restar punts al rival, i també les diferents fortaleses i debilitats dels cotxes, al contrari que el 2016. També al contrari del 2016, els rivals són molt més a prop i una mala cursa pot implicar que els McLaren o els Ferrari es fiquin pel mig.

Per tant, sense desmerèixer a Rosberg, crec que Verstappen és un rival més dur pel fet de no ser al mateix equip. El campió de 2016 tenia l’avantatge de gaudir del mateix material que Hamilton, i d’haver estat company del britànic durant 3 temporades (i de jovenets, també) així que per tant podia explotar més les debilitats de Hamilton perquè les coneixia bé i de fa temps. A més, Red Bull hi afegeix una qüestió política i de pressió tant tècnica com federativa, amb un constant escrutini de les evolucions que evidentment no els passava a Rosberg i Hamilton el 2016.
Cal no oblidar que Rosberg era capaç de guanyar a Hamilton amb el mateix cotxe, cosa que per si mateixa ja té mèrit, però era menys incisiu en els avançaments que Verstappen.


Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures 1: 18.30 (DAZN F1)
  • Lliures 2: 22.00 (DAZN F1)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures 3: 20.00 (DAZN F1)
  • Qualificació: 23.00 (DAZN F1)

Diumenge

  • Cursa: 21.00 (DAZN F1)

Breus d’última hora

  • Ja s’ha publicat el calendari del mundial de Fórmula 1 del 2023. Constarà de 23 curses i el Gran Premi d’Espanya serà el 22 de Maig.
  • Fernando Alonso lluirà un casc d’homenatge als afectats per l’erupció del volcà de la Palma.
  • La FIA ha publicat lleugers canvis en el sistema de puntuació de les curses curtes de la Fórmula 2 i Fórmula 3.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!