La Pregunta: GP de Gran Bretanya

GP de Gran Bretanya

Sprint race, creieu que despertarà interès?

Jordi Domènech: En una pregunta de fa algunes curses jo ja vaig mostrar la meva total oposició a les curses esprint o de classificació. Crec que no milloraran el producte en conjunt i que els equips tendiran més aviat a ser conservadors pel risc de fer una errada i haver de sortir al final de la graella. Però ja que les tenim aquí i que obligatòriament n’haurem de veure tres…

Crec que sí que despertaran interès per la novetat. A més els horaris d’aquesta primera cursa son un pèl diferents, amb la qualificació de divendres a les 7 de la tarda i la cursa esprint a dos quarts de sis del dissabte.
Així que evidentment, tots ens mirarem la cursa esprint per veure com funciona la cosa, però el que determinarà l’interès anant endavant serà la diversió que hi hagi a la cursa. Liberty ja ha triat Silverstone i Monza, circuits on en teoria es pot avançar, per mirar de vendre’ns el producte, però com no passi res les crítiques seran furibundes….


Just Serrainat: D’entrada semblaria que podria ser una opció per millorar l’espectacle del cap de setmana, però fins que no es facin les proves als tres circuits, no es veurà si realment crea interès en els aficionats.

Aquesta modificació, a més implica que es redueixen les sessions d’entrenament, pel que els equips aniran a la sessió de qualificació només amb una hora per ajustar els monoplaces el divendres, que decidirà la graella de la cursa de l’endemà i una altra sessió d’una hora abans de la cursa al esprint del dissabte.

S’haurà de veure com afecta els equips aquesta reducció en els temps per ajustar els cotxes, que hauran de portar
part dels deures fets i que podria beneficiar a les escuderies més potents, però que també pot donar sorpreses si
un equip no és capaç de trobar els ajustaments correctes del traçat.

A més, aquesta nova cursa no tindrà parada obligatòria a boxes, pel que les estratègies que veurem, també poden
ser molt diferents i afegir un plus a l’espectacle.

Haurem d’esperar els resultats de les proves, però crec que podria funcionar i donar més emoció al cap de setmana
i fer els divendres i dissabtes molt més entretinguts, fent pujar l’audiència de les retransmissions, que a la fi és el que busca l’organització amb aquests canvis.


Joan Enric: En una F1 dominada per l’estratègia i la gestió, i molt necessitada del retorn de l’espectacle en pista, qualsevol intent de millora es benvingut.
No obstant, no crec que aquesta mesura sigui la clau de volta per a d’entortolligar el nus que representa el problema.
S’agraeix l’intent, si, i li donarem l’oportunitat que es mereix i estarem atents, però les mesures a emprar perquè tornem a veure curses de cotxes de debò, han de ser més agosarades i valentes, i han d’anar més enllà.
Veurem que tal funciona la novetat, però no espero miracles, ja que ens podem trobar que, en comptes d’una fila índia per cap de setmana, ara en veurem dues.
Bé. Com diuen els anglesos “wait and see”


Alex March: Crec que la primera Sprint Race despertarà interès dels aficionats més fidels a la Fórmula 1. Ara bé, si l’experiment no surt bé i veiem una cursa avorrida, la gent deixarà de seguir-les per la televisió.

Si que serà entretingut pels aficionats que estiguin presents al circuit de Silverstone, ja que els permetrà veure més acció a la pista i no una simple sessió de lliures addicional.
Ara bé, jo hagués estat més partidari de fer-la amb la graella invertida, ja que amb el format que s’ha triat penso que el que veurem serà un “avantmatch” de la cursa llarga del diumenge.

Personalment, intentaré veure-la. No obstant, si per circumstancies no m’és possible, la miraré en diferit com si fos qualsevol altra qualificació.

_______________

Salvador Mateu: Personalment zero interès amb la cursa Sprint, tot lo contrari, em fa mandra el nou format amb classificació el divendres.

Crec que una cursa tant curta on hi ha molt a perdre si fas un moviment en falç farà que els pilots del capdavant no s’arrisquin i la falta de estratègies de parades i pneumàtics farà que el del final tampoc tinguin gaires possibilitats creant un trenet de cotxes car i avorrit.


Per altre banda tampoc veig que la fórmula 1 l’anunci com un cap de setmana especial ni res, per exemple per la indy 500 un mes abans ja té preparen per la gran data. Me sembla bé que se busquin nous formats però ben portats i no això que sembla algo improvisat.

_______________

Marc Bruguera: Quant hem vaig assabentar què hi hauria algunes Sprint Race, vaig pensar… com ho muntaran això!? Quant i com es farà? Típiques preguntes que crec que tothom es va fer.
No hem sembla malament que hi hagi curses Sprint Race, però penso que tal i com ho han muntat podria “alterar” la competició normal.
Una cursa on només es reparteixen 6 punts. 3 per el primer, 2 per el segon i 1 per el tercer. No se jo com anirà d’ajustat aquest any, però aquests punts podrien donar el títol a un pilot o a un altre, sense parlar ja del campionat de constructors. A més a més, la graella de sortida del diumenge, al no haver-hi Qualy dissabte, les posicions de sortida seran tal i com quedin en la Sprint Race.
Imaginem que un pilot dels qui s’està jugant les garrofes a d’abandonar la Sprint Race, surt l’últim diumenge? Últim el dia on de veritat hi ha punts?
Dissabte sortirem de dubtes. Veurem si els pilots s’ho prenen en plan: Anem a per totes! anem a exprimir el monoplaça, a no conservar pneumàtics, gasolina etc… si de veritat es així, l’espectador gaudirà, i pot ser interessant. 
Ara bé, per a mi, podria alterar la competició al final.


Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Les dades imprescindibles per a aquest cap de setmana

Cada pilot disposarà de 2 jocs de pneumàtics durs (blancs), 3 de pneumàtics mitjos (grocs) i 8 de pneumàtics tous (vermells).

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures FP1 15:30h (DAZN F1)
  • Qualificació W Sèries: 17:00h (Esport 3)
  • Qualificació F2: 17:45h (DAZN F1)
  • Qualificació F1: 19:00h (DAZN F1)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • F2 primera cursa: 9:45h (DAZN F1)
  • Lliures FP2: 13:00h (DAZN F1)
  • Cursa W Sèries: 14:00h (Esport 3)
  • F2 segona cursa: 15:30h (DAZN F1)
  • Sprint Race F1: 17:30h (DAZN F1)

Diumenge

  • F2 cursa diumenge: 11:45h (DAZN F1)
  • Cursa F1: 16:00h (DAZN F1)

Breus d’última hora

  • S’estrena el format de l’Sprint Race. Aquest es repetirà en dues curses més.
  • Els horaris de la cursa canvien aquest cap de setmana.
  • Mercedes portarà millores per aquest Gran Premi.
  • Aston Martin fitxa a Dan Fallows i Andrew Alessi com a nous Director tècnic i Cap d’operacions tècniques.

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!