GP D’ESTIRIA

Quin és el pilot i l’equip revelació fins ara, i quin és el que més us està decepcionant?

Jordi Domènech: Duem aproximadament un terç de temporada i és un bon moment per pensar en quins estan sent els pilots i equips que han destacat i decepcionat.

Pel que fa als equips, potser la revelació és el mateix Red Bull. No sé si ningú s’esperava que els de Milton Keynes plantessin cara d’aquesta manera a Mercedes, i ara mateix semblen més favorits que els de l’estrella, cosa que després de 7 anys de domini aclaparador i a una sola temporada del canvi normatiu sembla estranya.
En canvi, jo diria que Alpine m’ha decepcionat una mica. Tot i que és probable que s’estiguin concentrant en el 2022, semblava que haurien de lluitar amb McLaren i Ferrari, i no pas amb AlphaTauri i Aston Martin.

Si passem a parlar dels pilots, crec que Pierre Gasly i Lando Norris són els homes que han destacat per sobre dels seus companys. Els dos pilots ja van apuntar maneres el 2020. És cert que Gasly té a un novell com a company, però Norris té a tot un Daniel Ricciardo al seu costat. Són molt consistents i el premi és estar per davant de cotxes millors a la classificació.
Pel que fa a les decepcions, i intentant no pensar en pilots que hagin canviat d’equip, crec que Valtteri Bottas i Nicholas Latifi son els més decebedors. Si bé Bottas ha tingut un pèl de mala sort, la seva cursa a Baku va ser lamentable. I Latifi hauria de mostrar una mica de millora a la seva segona temporada a la F1


Just Serrainat: L’inici de temporada, feia preveure un altre any dominat per Mercedes, però a hores d’ara semblaque podrem tenir un final campionat interessant, amb els Red Bull lluitant amb l’equip alemany cara a cara,amb un Max Verstappen que sabíem que aquest any aniria molt fort, però que tot i això m’ha sorprès.
A part de Max, també s’ha de destacar el paper que estan fent Sergio Pérez (que sembla que només necessitava un bon monoplaça) i Lando Norris que està fent una molt bona temporada amb McLaren que sembla que finalmentha trobat el camí per tornar a ser un dels grans equips de la graella.

La decepció una vegada més seria Ferrari, que tot i anar quart, no està a l’alçada del que la marca hauria d’estar i Williamsque tot i tenir el motor Mercedes (com McLaren) i tots els canvis que ha fet, no aconsegueix sortir del foratDir un pilot que m’hagi decebut és difícil, ja que potser esperava més de Leclerc, però el cotxe crec que tampoc nodóna per més i es veu clar amb la posició dels dos pilots de l’equip al campionat.
En definitiva, potser el més destacable és la millora de Red Bull i sobretot de McLaren, que es reflecteix amb el rendimentdels seus pilots i la decepció Ferrari que no és capaç de millorar per aspirar a les primeres posicions i Williams que segueixla seva particular travessa pel desert.


Joan Enric: Pilot revelació: Perez, i el seu equip RBR perquè per fi poden plantar cara a Mercedes.
I qui més m’ha decebut, sens dubte Mazepin i Haas.No pot ser que un pilot que despuntava a la F2 faci tantes errades, i que Haas, malgrat la gran injecció de capital rus que ha rebut i que va dir que no hi hauria cap ‘upgrade’ aquest 2021 estigui tant lluny de tothom.


Núria Casas-Salat: Com a pilot revelació podríem dir Max Vertappen, és qui està lluitant pel mundial i de moment ho porta bastant bé. Com a equip revelació només queda dir Red Bull. No és cap novetat, ja hi era i ara sembla que ha millorat. Una mica i s’acosten a Mercedes.

Com a pilot que està decepcionant, jo diria Mazepin, no està fent res i fins i tot a les curses és doblat 2 voltes… I equip decepcionant Haas. Aquest any va molt pitjor que l’any passat, sembla que ha caigut en picat.


Alex March: En la meva opinió, el pilot revelació d’aquesta temporada és Lando Norris. Penso que el britànic està realitzant una magnífica temporada. El de McLaren ha estat capaç de puntuar en tots els Grans Premis i ha aconseguit un meritori podi a Imola. A més a més, està superant a un dels millors pilots de la graella com és Ricciardo.
Per mi l’equip revelació és Red Bull. És cert que els de Milton Keynes van acabar la temporada passada amb un gran triomf a Abu Dhabi. No obstant això, no esperava que tant ells com Honda fessin un pas endavant tan gran com per col·locar-se al nivell de Mercedes i estar en disposició de guanyar el campionat.

Pel que fa al pilot que més m’està decepcionant, m’atreviria a dir que és Tsunoda. Estem d’acord en el fet que es tracta d’un debutant i cal donar-li temps. Però el cas és que esperava molt d’ell després de la seva brillant temporada a la Fórmula 2. Pensava que li posaria les coses més difícils a Gasly i que no cometria tantes errades. Encara queda molta temporada i espero que de mica en mica vagi madurant i guanyant confiança amb el cotxe.
Finalment l’equip que més m’està decepcionant diria que és Alfa Romeo. Crec que almenys se’ls hauria d’exigir que estiguessin lluitant en cada cursa amb Alpha Tauri. No obstant això, els anys van passant i Alfa Romeo cada vegada és més a prop de Haas i Williams que no pas de les posicions que donen accés als punts.


Què en penseu vosaltres? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook!

Horaris del Gran Premi

Divendres

  • Lliures 1: 11:30h (DAZN)
  • Lliures 2: 15:00h (DAZN)
  • Fer la Superporra abans d’anar a dormir…

Dissabte

  • Lliures 3: 12:00h (DAZN)
  • Qualificació: 15:00h (DAZN)

Diumenge

  • Cursa: 15:00h (DAZN)

No us oblideu de fer la Superporra: teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!