La Pregunta: Gran Premi de Turquia

Gran Premi de Turquia: Si Hamilton decideix retirar-se, a qui fitxarieu com a company de Bottas?



Jordi Domènech: En primer lloc, no crec que Hamilton es retiri. Amb l’estabilitat reglamentària propiciada pel coronavirus que ha enviat els canvis normatius cap al 2022 i amb la superioritat mostrada per Mercedes aquest any, tot fa pensar que el 2021 serà un altre passeig per a la marca de l’estrella, fent així “fàcil” acumular més títols i victòries.
Ara bé, si Hamilton ens sorprengués, caldria veure quina opció prendria Mercedes. A diferència del 2016, quan Nico Rosberg es va retirar, Mercedes o Toto Wolff no semblen tenir un pilot a punt. Entrant cap al 2017, Valtteri Bottas era un pilot amb 4 temporades ja, diversos podis i superant de forma convincent a Felipe Massa a Williams. Avui dia, tenim a Esteban Ocon que ha impressionat menys davant Daniel Ricciardo que quan era a Force India amb Sergio Pérez; i tenim a George Russell a Williams a qui malgrat superar sempre als companys en quali no ha pogut destacar massa.
De fet Mercedes ha anat renovant a Bottas temporada a temporada malgrat ser menys incisiu contra Hamilton del que ho va ser Rosberg, així que no sé si en cas de retirada de Hamilton optarien per Ocon o Russell. 
És possible que, en tot cas, si Hamilton digués que no segueix, tots els pilots de la graella de F1, els de F2, algun d’IndyCar i fins i tot de més enllà truquessin a Brackley oferint els seus serveis. Així que segurament dependria tot de si Mercedes vol gastar-se molts diners, pocs diners, o zero diners per rescindir un contracte existent…
Núria Casas-Salat: Tot i que crec que acabaran renovant a Hamilton, arribaran a un acord econòmic amb ell,  i no ens desenganyem, a qui no li agradaria superar un altre record del Kàiser com el de ser el pilot amb més títols mundials de la història. Sinó fos així hauríem de mirar quins candidats son els més idonis que estiguin lliures actualment.
Jo en veig 3. Per un cantó tenim a Nico Hülkenberg, que actualment no té seient i que seria un bon candidat, ho ha fet molt bé quan se l’ha avisat i és un pilot ràpid i amb experiència, i ha sonat diverses vegades per anar a una escuderia puntera però no ha tingut mai aquesta sort.
Per altra banda tenim a Sergio Pérez, que encara està buscant seient després de saber que no continua a Racing Point que la temporada que ve passarà a dir-se Aston Martin. Aquest no m’agrada massa, personalment no el posaria.
I per qui em decantaria jo i que miraria de posar-lo si o si seria recuperar a Nico Rosberg. Ja coneix el cotxe, l’escuderia, la seva manera de treballar i com a pilot el trobo molt valuós i complet. De fet el principal motiu de què marxés va ser que no aguantava a Hamilton. Així que jo apostaria per ell.
A veure que acaba passant en les properes setmanes.

Joan Enric Fugueras: Retrobant el fil de la resposta a La Pregunta del GP anterior, i tenint en compte que Mercedes no es un equip al que li calgui anar a buscar un pilot amb maletí, jo posaria de company de Bottas a algún pilot que demostri tenir mans o que sigui jove.

Però es clar…acceptaria Bottas, després d’anys i panys a l’ombra, a la feina de gregari de luxe, un pilot que li pugui posar aigüa al vi a les seves darreres possibilitats d’esdevenir campió de F1 ?
Evidentment, en un món com  la Formula 1, òn l’ego (excepte honroses excepcions com Nico Rosberg) es el rei, Valtteri no ho acceptaria.

Just Serrainat: Personalment no tinc clar que Hamilton es retiri  tan aviat de la Fórmula1 per voluntat pròpia, ni pel tema dels diners ( tot i que Sebastian Vettel o ha fet a Ferrari), però podria donar la sorpresa.

Per joventut i potencial, ara mateix el millor candidat per substituir Lewis Hamilton a Mercedes seria Max Verstappen, però té contracte amb Red Bull fins al 2023 i ara mateix és el segon pilot que més cobra després de l’anglès, pel que la part econòmica tampoc seria un al·licient prou fort.
S’ha comentat en alguns medis que Mercedes tenia com a possible opció George Russell, que corre a l’equip Williams i té contracte fins al 2021 (però això no crec que fós problema).
Crec que al final arribaran a un acord el pilot anglès i Mercedes, ja que ara mateix formen un equip guanyador i l’escuderia alemanya té el millor monoplaça i un duet de pilots molt potent. Si finalment marxa, tindrem un probable ball de seients a varis equips depenent de quin sigui el seu substitut.
Marc Bruguera: Crec que Hamilton no decidirà retirar-se aquesta temporada. La normativa d’aquest any segueix vigent, si no estic equivocat, la temporada que bé. Així què Hamilton te a tir superar l’Alemany Michael Schumacher en número de títols. 
Ara bé si el britànic decideix fer un “Rosberg”, si jo fos Mercedes aniria a per Max Verstappen. Penso que l’holandès sería la millor opció a curt termini per la marca alemanya. Un pilot jove, carismàtic, contrastat i treballador. 
Per edat i experiència Max Verstappen sería la alternativa correcte. 
A més a més, Mercedes es treuria un dur rival de sobre. Ja hem pogut comprovar aquesta temporada com només el Red Bull de l’holandès ha sigut capaç de seguir el ritme de les fletxes platejades.
Què en penseu vosaltres de la pregunta? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook.

Per evitar hipotètics problemes de subministrament, els equips, Pirelli i la FIA han acordat que sigui el propi fabricant Italià qui esculli la quantitat de cada compost a subministrar a cada pilot. Per tant, per aquesta cursa cada pilot disposarà de:

x8 Pneumàtics tous (C3)
x3 Pneumàtics mitjans (C2)
x2 Pneumàtics durs (C1)
Les dades imprescindibles per aquest cap de setmana

Horaris del GP de Turquia:
Divendres
Lliures 1: 09:00 (Movistar)
Lliures 2: 13:00 (Movistar)

Dissabte
Lliures 3: 10:00 (Movistar)

Qualificació: 13:00 (Movistar)

Diumenge
Cursa: 11.10 (Movistar)


Breus d’última hora:

– Ja s’ha publicat el calendari del 2021. Si la pandèmia ho permet, estarà format per a 23 proves. Hi destaca la inclusió d’un Gran Premi a l’Aràbia Saudita. 
– Com a conseqüència d’un cas de corrupció, Vietnam s’ha quedat finalment fora del calendari del 2021. El seu forat en el calendari l’ocuparà un organitzador que encara està pendent de confirmar.
-Aquest cap de setmana Hamilton disposa del primer “match ball” per a ser campió. Per assegurar-se el títol, l’anglès li val ser segon i marcar la volta ràpida en el cas que Bottas guanyi la cursa.
No us oblideu de fer la Superporra!! 

Teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!


feu clic a la imatge per anar-hi