La Pregunta: Gran Premi de Belgica

GP de Belgica: Qué us espereu, de la segona part del campionat ?

Núria Casas-Salat
Campió mundial de pilots: Lewis Hamilton
Subcampió: Valtteri Bottas
Campionat de constructors: Mercedes
Tal com va el campionat aquest serà el resultat. Desenganyem-nos, a Bottas no el deixaran ser campió mundial si a Hamilton no li passa res, estem en un període de domini Mercedes que Bernie potser no ho hauria permès tants anys seguits, i actualment no es fa res per trencar-lo, ja sigui en pista, que guanyen amb comoditat, i quan no és així els ajuden els comissaris (Canadà 2019).
Tal com va la fórmula 1 aquest últims anys, podríem dir que s’estan passant amb les penalitzacions, si volen ser estrictes que ho siguin, però que passin tots els pilots pel mateix sedàs, no depenent del nom pilot el sancionin o no com passa actualment. O sinó que els deixin competir com es fa a la IndyCar, que estan al final del campionat i és molt més divertida que la F1 actual.
Com a molt tindrem 2 o 3 grans premis més que el guanyador no serà un Mercedes, i la cursa serà entretinguda, però seguint la línia que portem el campionat és de color plata, i potser l’any que ve també ho sigui. Esperem que al 2021 la cosa canviï.

Àlex March: Les entretingudes curses que s’han vist darrerament han engrescat a molts seguidors i jo mateix penso que en algunes pistes veurem actuacions destacades de Ferrari i Red Bull.
Crec que els italians poden ser els rivals a batre en circuits de motor com ara Spa o Monza; mentre que els de la beguda energètica ho poden ser a pistes com la de Singapur o Mèxic.
No obstant, tinc la sensació que el millor conjunt el continuarà tenint Mercedes, fet que permetrà a Hamilton endur-se la seva sisena corona a final d’any sense gaire patiment.
Per altre banda, tinc ganes de veure el rendiment del nouvingut a Red Bull; el tailandès Alexander Albon. Crec que en la temporada del seu debut està fent una molt bona feina i la seva promoció ha estat merescuda. Fa tres anys es va disputar el títol de la GP3 amb Leclerc fins l’última cita i l’any passat a la F2 va estar a punt d’endur-se el títol amb un cotxe inferior. Recordo fa temps que Leclerc va dir que Albon era un pilot amb un grandíssim talent. Ara que disposarà de cotxe, encara serà capaç de guanyar una cursa abans que el monegasc.



Jordi Domènech: Bé, jo crec que la segona part de la temporada serà similar a la primera. Mercedes dominant normalment i probablement tancant els dos mundials a Mèxic o Austin, i de tant en tant Red Bull o Ferrari amenaçant el domini de les fletxes de plata. L’escuderia anglo-germana acostuma a acabar millor els campionats de com els comença…
Per desgràcia crec que hi haurà menys lluita de la que ens esperem al capdavant. Hem tingut 3 o 4 curses força bones però no és habitual. Això no vol dir, però, que no hi hagi punts d’interès. Per una banda, veure com acaba Ferrari, si guanya una cursa i com finalitza el duel Vettel-Leclerc. En segon terme, com s’adapten tant Alex Albon a Red Bull com Pierre Gasly a Toro Rosso i quin efecte té en les seves perspectives de futur.
També serà interessant veure la lluita pel quart i cinquè llocs dels constructors. McLaren sembla tenir-ho força bé però no poden adormir-se. Renault ha d’anar millor del que va, i Haas hauria d’aclarir-se d’una vegada amb el seu cotxe, mentre que Racing Point, Alfa i Toro Rosso aprofitaran les ocasions sempre que puguin. 

I per últim, com acaba conformant-se la graella del 2020 i qui entra i qui marxa. Seguirà Bottas a Mercedes? Hi hauràn canvis a Haas? Continuarà Robert Kubica…?

Què en penseu vosaltres de la pregunta? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook.


Les dades imprescindibles per aquest cap de setmana
Quins pneumàtics fa servir cadascú?
Pilot Equip C1  (Blanc) C2 (groc) C3 (vermell)
44. Lewis Hamilton
Mercedes 1 4 8
77. Valtteri Bottas
Mercedes 1 4 8
5. Sebastian Vettel
Ferrari 1 2 10
16. Charles Leclerc
Ferrari 1 2 10
10. Pierre Gasly
Red Bull-Honda 1 2 10
33. Max Verstappen
Red Bull-Honda 1 2 10
11. Sergio Pérez
Racing Point-Mercedes 1 3 9
18. Lance Stroll
Racing Point-Mercedes 1 3 9
63. George Russell
Williams-Mercedes 2 2 9
88. Robert Kubica
Williams-Mercedes 1 3 9
03. Daniel Ricciardo
Renault 1 2 10
27. N.  Hulkemberg
Renault 1 2 10
23. Alex Albon
Toro Rosso-Honda 1 3 9
26. Daniel Kyviat
Toro Rosso-Honda 1 3 9
8. Romain Grosjean
Haas-Ferrari 1 2 10
20. Kevin Magnussen
Haas-Ferrari 1 2 10
55. Carlos Sainz
McLaren-Renault 1 3 9
4. Lando Norris
McLaren-Renault 1 4 8
07. Kimi Raikkonen
Alfa Romeo 1 3 9
99. A. Giovinazzi
Alfa Romeo 1 3. 9
Horaris del GP Belga
Divendres 
Lliures 1: 11.00h (Movistar F1)
Lliures 2: 15.00h (Movistar F1)
Dissabte
Lliures 3: 12.00h (Movistar F1)
Qualificació: 15.00h  (Movistar F1)

Diumenge
Cursa: 15.10h (Movistar F1)
Breus d’última hora:
– La notícia salta ahir, quan es fa oficial que el Gp d’Espanya es queda un any és a Montmeló.
– De tornada Ocón a Renault, es confirma que al 2020 esdevindrà pilot de Renault