La Pregunta del GP d’Alemanya

GP d’Alemanya: Hamilton és el millor pilot de la història?
Just Serrainat: Sempre és molt difícil dir o decidir si un pilot pot optar a ser el millor de la història, ja que veig molt complicat comparar la vàlua per exemple de Fangio i Hamilton com a pilots, tenint en compte les característiques dels monoplaces i les curses del moment en que corrien.
Que Hamilton serà reconegut com un dels millors pilots de l’era moderna de la disciplina, està fora de dubte, però dir que és el millor pilot de la història, ho veig una mica agosarat.
Ja no parlem si aquesta pregunta la fem a diversos aficionats, ja que per molts Michael Schumacher ho seria indiscutiblement, per altres Ayrton Senna , Alain Prost, Fitiplaldi, Fangio i la llista podria ser molt llarga.
Personalment crec, que hem de distingir a la  història de la Fórmula 1, diferents etapes en el temps i cada una d’elles té els seus herois i grans pilots que són els que quedaran a la memòria de la gent i altres que el temps els portarà a l’oblit.
En definitiva, no gosaria afirmar que Lewis Hamilton sigui el millor pilot de la història, però no tinc cap dubte que el seu nom quedarà en els llibres, com un dels millors pilots de l’era moderna de la competició reina de l’automobilisme.

Joan Enric Fugueras: Evidentment, NO.
Ja fa molts anys que em nego a triar un pilot com el millor de la història. Crec que a mitjans dels anys 70 es va acabar el crèdit perquè un pilot es pogués anomenar el millor de tots els temps a la F1. La tecnologia punta, i la mecànica damunt la qual hi van instal·lats els pilots moderns aigualeix molt el fet de poder destacar per damunt dels altres pel seu talent a través dels anys.
Es evident que un pilot, només per mans i per talent, pot ser més ràpid que un altre, i que aconsegueix fer una volta en menys temps que el seu veí a igualtat de cotxe…però d’aquí a comparar-lo amb altres pilots del passat, no ho accepto.
Dir que Hamilton es millor que Caracciola, Nuvolari, o Fangio que corrien en circuits perillosíssims, en cotxes que eren bombes, envoltats de benzina i sense lligar…o millor que Prost o Mansell, que corrien en uns Williams amb suspensions actives i canvi automàtic…o millor que Tambay, Alboreto, Warwick o Senna que corrien amb uns V6 turbo amb canvi manual, amb un lag enorme i amb unes vibracions que et feien veure doble, simplement, com es diu en termes jurídics “no ha lugar”.
El concepte “ser el millor” de la història representa un títol que ja no podem donar, i no d’ara, sinó de fa temps, doncs cada pilot es el millor o el més laurejat, en la seva època, comparat amb els seus contemporanis; les diferents tecnologies, reglamentacions i mesures de seguretat fan que el millor entre tots es un títol que ja no pot ser entregat.

Alex March: Crec que és molt difícil dir qui és el millor pilot de la història en un esport on l’actor principal depèn tant de la màquina. Tampoc trobo just comparar pilots d’èpoques diferents ni mirar estadístiques per decidir qui és el millor pilot.
Analitzant la Fórmula 1 des del any 1950 fins a l’actualitat, és condició sine qua non incloure a la llista dels més grans a pilots com Juan Manuel Fangio, Jim Clark, Sir Jackie Stewart, Niki Lauda, Alain Prost o Ayrton Senna.
En aquesta llista evidentment també hi serien els millors pilots que he vist córrer que per mi són Michael Schumacher, Fernando Alonso, Sebastian Vettel i el propi Lewis Hamilton.
Hamilton és un grandíssim pilot i el dia que es retiri serà una llegenda. Comparant-los amb els de la seva època, honestament crec que està un petit esglaó per sobre de Schumacher, Alonso i Vettel.
El britànic ja em va captivar en aquella cursa de la GP2 a Turquia el 2006 on va envirollar-se a la primera volta i va acabar remuntant fins la segona posició en poques voltes.
Posteriorment, en l’any del seu debut ja va posar contra les cordes a un bicampió del món de Fórmula 1 com Fernando Alonso.
Més tard va ser el campió del món més jove de la història i en aquets anys d’era híbrida a Mercedes ha arrasat exceptuant el 2016 on la inoportuna averia a Malàisia li va impedir sumar un nou títol.
A més a més, penso que l’anglès s’ha tornat cada vegada més bo amb el pas dels anys. Quan era més jove, era igual de ràpid però tenia tendència a cometre errades estúpides o a escalfar-se amb facilitat. En canvi, a l’actualitat pràcticament mai té accidents ni tocs amb rivals, segueix sent rapidíssim en la qualificació, molt hàbil avançant i és capaç de mantenir un ritme infernal durant totes les voltes de la cursa.
Penso que Hamilton igualarà o superarà totes les marques del Kaiser de Kerpen. Ara bé, per mi els números no indicaran que sigui el millor de la història però si que el consideraré el millor pilot de la seva època.

Jordi Domènech: Per a mi, no, però tampoc ho era Michael Schumacher. Crec que els dos s’han beneficiat dels períodes més llargs de domini de dos equips. Ferrari va ser una màquina quasi perfecta i Mercedes està superant els registres dels de Maranello.
Sempre és difícil comparar pilots d’èpoques distintes, però per a mi té molt valor el que aconseguiren homes com Juan Manuel Fangio, Alberto Ascari o Jim Clark, amb percentatges superiors de victòries i poles superiors als dels herois moderns com el propi Hamilton, Schumacher o Ayrton Senna i amb la dificultat afegida d’una pitjor fiabilitat i un competir no només contra els rivals sinó també contra els elements i el perill, doncs el que ara és asfalt abans eren arbres…
En el cas concret de Lewis Hamilton, crec que cal fer una distinció especial. Molts ara critiquen el seu rival, Sebastian Vettel, considerant que només va guanyar títols per conduir un bon cotxe. Però també és cert que Lewis Hamilton, abans de 2014 i del període dominant de Mercedes, tant sols tenia un mundial aconseguit com aquell qui diu en temps de descompte contra Felipe Massa, amb Räikkönen desaparegut i Kubica i Alonso en cotxes inferiors. És notable recordar que l’anglès, entre els títols de 2008 i 2014, només havia acabat quart o cinquè al títol, amb Jenson Button superant-lo sovint a McLaren.
És evident que el Hamilton actual ja no és el de 2011 que xocava a diverses curses contra Massa ni el que es veia distret per les seves relacions amoroses, però qui sap quin seria el seu llegat sense el salt a Mercedes del 2013. No podem obviar tampoc l’haver gaudit cada temporada d’un cotxe guanyador de curses; potser 2009 n’és l’excepció. Homes com Räikkönen, Alonso o Button han passat temporades amb cotxes lamentables – més que en Lewis diria.
Què en penseu vosaltres de la pregunta? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook.


Les dades imprescindibles per aquest cap de setmana
Quins pneumàtics fa servir cadascú?

Pilot Equip Dur (C2) Mitjà (C3) Tou (C4)
44 Lewis Hamilton
Mercedes 1 4 8
77 Valtteri Bottas
Mercedes 2 3 8
5 Sebastian Vettel
Ferrari 1 3 9
16 Charles Leclerc
Ferrari 2 2 9
33 Max Verstappen
Red Bull-Honda 1 4 8
10 Pierre Gasly
Red Bull-Honda 1 4 8
3 Daniel Ricciardo
Renault 1 2 10
27 Nico Hülkenberg
Renault 2 1 10
20 Kevin Magnussen
Haas-Ferrari 1 3 9
8 Romain Grosjean
Haas-Ferrari 2 2 9
55 Carlos Sainz
McLaren-Renault 2 3 8
4 Lando Norris
McLaren-Renault 2 2 9
11 Sergio Pérez
Racing Point-Mercedes 2 3 8
18 Lance Stroll
Racing Point-Mercedes 2 3 8
7 Kimi Räikkönen
Alfa Romeo-Ferrari 1 3 9
99 Antonio Giovinazzi
Alfa Romeo-Ferrari 2 2 9
26 Daniil Kvyat
Toro Rosso-Honda 2 1 10
23 Alexander Albon
Toro Rosso-Honda 1 2 10
63 George Russell
Williams-Mercedes 2 2 9
88 Robert Kubica
Williams-Mercedes 1 3 9
Horaris del GP d’Alemanya
Divendres
Lliures 1: 11:00 (Movistar)
Lliures 2: 15:00 (Movistar)
Dissabte
Lliures 3: 12:00 (Movistar)
Qualificació: 15:00 (Movistar)

Diumenge
Cursa: 15:10 (Movistar)
Breus d’última hora:
-Williams estrena la segona part de la seva gran actualització aerodinàmica per aquest gran premi.

-Mercedes portarà una decoració especial per commemorar els 125 anys de Motorsport de Mercedes, i el seu gran premi numero 200 de Fórmula 1.

-Racing Point portarà millores aerodinàmiques a Hockenheim.

-Aquest cap de setmana es pot anunciar el fitxatge d’Aldo Costa com a director tècnic de Ferrari.

No us oblideu de fer la Superporra!! 
Teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!

feu clic a la imatge per anar-hi