La Pregunta: Gran Premi de Singapur

GP de Singapur: Creieu que Vettel està deixant escapar el títol amb les seves errades?

Núria Casas-Salat: Crec que si, tot i que sóc fan de Vettel, he d’admetre que aquesta temporada Sebastian està cometent més errades del normal. Aquesta temporada és una de les que Ferrari podria guanyar el títol mundial. Tenen un cotxe competitiu i suficientment fort per lluitar contra l’hegemonia de Mercedes. La temporada passada també ho era, però l’escuderia de Maranello va punxar a la tornada de vacances, cosa que aquesta sembla que no.
Potser sigui per la fam de guanyar el mundial el que el faci arriscar més del normal, i veiem un  Vettel més agressiu. En alguns moments si que va bé ser així, però en altres el fa arriscar massa i l’hem vist perdre posicions en topades tontes, o perdre la cursa al GP d’Alemania. Actualment va a 30 punts de Hamilton, que no està fent una bona temporada, i sembla que la sort i les estratègies de Mercedes giren a favor seu i aprofita les errades de Vettel per guanyar-li punts.
Crec que Sebastian hauria de centrar-se més en ell mateix i no tan en la fam de títol. El mundial del 2010 també li va costar i el va aconseguir a l’última cursa. Espero no haver de patir fins al final del mundial per veure a Sebastian i Ferrari campions i acabar amb el domini de Mercedes. Jo malgrat tot encara tinc esperances i per aconseguir-ho cap a baix i a centrar-se en la línia negra.

Joan Enric Fugueras: És innegable que les errades de Vettel l’estan portant a complicar-se un mundial que, a l’inici de temporada, semblava decantar-se bé de cara a la gent de Maranello.
Potser la badada més greu ha estat la que tots recordem, a Hockenheim sota la pluja, quan va anar fora del traçat quan rodava amb certa comoditat, malgrat la pista mullada.
La victória de Hamilton a Monza ho ha enredat encara una miqueta més però encara falta molta temporada i a Ferrari no es poden donar per vençuts, però cal que Vettel hi posi els cinc sentits perquè ja no s’hi valen més errors.

Jordi Domènech: Això sembla, tot i que com deia Bernie Ecclestone, el campió és el que té més punts al final, no a mitja temporada. La distància actual de punts de Vettel respecte a Lewis Hamilton és gran, però ni molt menys insalvable. Al contrari que la temporada passada, quan Ferrari va començar a fallar quan Vettel més ho necessitava per mantenir les opcions al títol, aquest any l’alemany ha comés més d’una errada en moments clau.
Val a dir també que penso que les errades de l’alemany estan sent exagerades per una suposada superioritat del Ferrari SF71H. Jo més aviat penso que no hi ha superioritat sinó més aviat que tant el Ferrari com el Mercedes estan molt parells.
Acabi com acabi la temporada, també vam veure el 1999 com Mika Häkkinen se sortia de la pista tant a Imola com a Monza, o com el propi Vettel xocava contra rivals a Turquia i a Spa, i tots dos van acabar guanyant el títol.
Falten 7 curses, i pot passar de tot: després d’Abu Dhabi ja assignarem culpes… 
Què en penseu vosaltres de la pregunta? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook.



Les dades imprescindibles per aquest cap de setmana
Quins pneumàtics fa servir cadascú?

Pilot Equip Tou Ultratou Hipertou
44. Lewis Hamilton
Mercedes 3 4 6
77. Valtteri Bottas
Mercedes 3 4 6
5. Sebastian Vettel
Ferrari 1 3 9
7. Kimi Räikkönen
Ferrari 1 3 9
3. Daniel Ricciardo
Red Bull-TAG Heuer 3 3 7
33. Max Verstappen
Red Bull-TAG Heuer 3 3 7
11. Sergio Pérez
Force India-Mercedes 2 2 9
31. Esteban Ocon
Force India-Mercedes 2 2 9
18. Lance Stroll
Williams-Mercedes 2 4 7
35. Sergey Sirotkin
Williams-Mercedes 1 5 7
27. Nico Hülkenberg
Renault 3 2 8
55. Carlos Sainz Jr
Renault 3 2 8
10. Pierre Gasly
Toro Rosso-Honda 1 4 8
28. Brendon Hartley
Toro Rosso-Honda 1 4 8
8. Romain Grosjean
Haas-Ferrari 2 2 9
20. Kevin Magnussen
Haas-Ferrari 1 3 9
14. Fernando Alonso
McLaren-Renault 3 2 8
2. Stoffel Vandoorne
McLaren-Renault 3 2 8
9. Marcus Ericsson
Sauber-Ferrari 2 3 8
16. Charles Leclerc
Sauber-Ferrari 3 2 8
Horaris del GP d’Austràlia
Divendres
Lliures 1: 10.30 (Movistar)
Lliures 2: 14:30 (Movistar)
Dissabte
Lliures 3: 12.00 (Movistar)
Qualificació: 15.00 (Movistar)

Diumenge
Cursa: 14.10 (Movistar)
Breus d’última hora:
-Charles Leclerc i Kimi Raikkonen intercanviaran els seients la temporada vinent. El monegasc fitxa per Ferrari mentre que el finlandès torna a l’equip o va debutar.

-A causa del seu delicat estat de salut, Niki Lauda no acudirà a cap més gran premi aquesta temporada.

-Després de les seves tres victòries durant la cita de Nürburgring de la Fòrmula 3, Mick Schumacher comença a captar l’atenció de l’entron de la Fòrmula 1.

-Amb quatre victòries, Sebastian Vettel és el pilot que més vegades a guanyat al Marina Bay Street Circuit.

No us oblideu de fer la Superporra!! 

feu clic a la imatge per anar-hi