La Pregunta: GP d’Azerbaidjan

GP d’Azerbaidjan: És Daniel Ricciardo millor pilot que Max Verstappen?
Just Serrainat: És una pregunta complicada de contestar encara en aquests moments, ja que a Max Verstapen crec que li falta madurar molt
a la competició i adquirir una experiència que només els anys et poden donar i que Ricciardo ja té.
Max Verstapen és un pilot molt ràpid i això és indiscutible, però hi ha molts més factors que al meu parer defineixen un gran pilot, ja que personalment en tots els esports jo faig una distinció entre els millors esportistes i els grans esportistes.
Ara mateix si he de decidir entre el “millor” pilot dels dos, hem quedo clarament amb Ricciardo, ja que a més de ser ràpid, ha demostrat que com a persona i en estratègia en cursa està per sobre de Verstapen.
Això no impedeix que a masura que el jove pilot vagi madurant i temperant una mica el seu caràcter a pista, no pugui arribar a ser un dels millors pilots del campionat, ja que les credencials que presenta són molt prometedores i demostra ser dels més ràpids a pista, però després les seves maniobres en pista i reaccions fora d’ella deixen en evidència la seva falta de maduresa.
Ricciardo al meu parer, pertany a aquell grup de pilots que cau bé tant als aficionats, com a la premsa o dins del box, amb el seu somriure sempre a la cara i això ara mateix es contraposa a les reaccions (moltes vegades de nen petit) que te Verstapen que juntament amb el seu caràcter més tancat no l’ajuden a ser probablement tan estimat com el pilot Australià.
En definitiva, hem de donar temps a Max Verstapen a madurar i estic segur que els anys el faran créixer com a pilot (només hem de recordar al jove Hamilton quan va arribar al campionat) i crec que d’aquí a uns anys podem estar davant d’un dels millors pilots de la història del campionat si és capaç de combinar la seva rapidesa amb un temperament més pausat i intel·ligent en pista.

Núria Casas-Salat: Anem per parts.
Daniel Ricciardo és un bon pilot, ho ha demostrat moltes vegades, sap córrer quan ho ha de fer, ha guanyat en curses difícils, de fet no li conec cap de les vegades que ha pujat al calaix més alt del podi fos una cursa tranquil·la, sempre que ha guanyat ho ha fet en curses boges, d’aquelles que passa de tot i són de les més entretingudes, i quan ha agafat la primera posició l’ha sabut defensar. És un dels pilots que sap avançar millor en pista. Per altra banda crec que li falta aquell punt de dir “aquí estic jo” i plantar cara als pilots que té davant per guanyar i s’ha conformat en mantenir la posició enlloc d’arriscar en moments que podia fer i no ha fet. Exemples; a Singapur 2015 (lluitant amb Vettel), 2017 (lluitant amb Hamilton), Circuit de Catalunya 2016 (lluitant amb Vettel), entre d’altres.
Max Verstappen també és un bon pilot, però jo el veig més com un diamant que li falta polir. Encara ha d’aprendre a mantenir la calma en algunes ocasions, això propicia que a l’hora de fer alguns avançaments té topades que es podrien haver evitat amb una mica més de paciència i buscant el moment oportú; i no llançant-se com fa ara actualment, que algunes vegades surt bé i altres malament. La seva agressivitat el perd, i això li ha fet perdre posicions deixant-lo fora de cursa (Singapur 2017, Mònaco 2015, entre d’altres), o amb sancions (Estats Units 2017 on va perdre el 3r lloc, Xina 2018, entre d’altres), que podria haver conservat i fins i tot millorat si esperés el moment oportú per fer un avançament. Si poleix aquest aspecte crec que podria ser campió del món amb el temps. Encara li falta aprendre a avançar.
Sincerament no crec que un sigui millor que l’altre, més aviat crec que una fusió dels 2, agafant el millor de cada un, seria el pilot perfecte.

Joan Enric Fugueras: Sens dubte, Verstappen és millor pilot que Ricciardo en el sentit de la conducció que cal quan fem curses. La seva agresivitat i nassos a l’hora de ficar el cotxe quan veu un forat fan d’ell el tipus de pilot que trobem a faltar desde que vam quedar orfes de la conducció a l’atac desde que van deixar les curses Montoya, Villeneuve fill i, molt mes endarrera, el lleó Mansell.
En Ricciardo desborda simpatía i “savoir faire”, més finura, però si vols que un pilot de curses actuí com se li suposa que se li ha de demanar a un pilot quan està competint, l’home es Verstappen.
En termes absoluts és dificil dir-ho o quantificar-ho, però en el sentit de posar-hi el cent per cent, potser si que Max és el teu home.

Jordi Domènech: Em temo que és una pregunta sense una resposta clara, de moment. A favor de Daniel Ricciardo hi tenim l’experiència i la qualitat per aprofitar les oportunitats, a més d’una gran velocitat i una personalitat que normalment evita els problemes. Però a igualtat de condicions, Max Verstappen és més ràpid, més jove i més espectacular.
En contra d’en Max hi tenim la seva impaciència i la propensió al contacte amb altres vehicles. Es frustra més fàcilment que el seu company, cosa que fa que prengui males decisions en pista. A igualtat de condicions, Ricciardo sap esperar el moment adequat, gairebé sempre aconsegueix un bon resultat per a l’equip i poques vegades s’equivoca en cursa.
En certa manera Ricciardo i Verstappen em recorden a la parella Mark Webber i Sebastian Vettel que van aconseguir 4 títols de constructors per a Red Bull. Ricciardo, com Webber, sap aprofitar les oportunitats i es un pilot fiable, si bé en Daniel potser és més veloç que en Mark. I Verstappen com Vettel és la superestrella en potència, la nineta dels ulls de Red Bull que encara comet errors però que molts veuen com campió diverses temporades.
Podrà Ricciardo canviar la història i ser campió contra el “preferit” de Red Bull? O haurà de marxar a un altre equip? Madurarà Verstappen i complirà les enormes expectatives?
Potser més important: podrà Red Bull donar-los un cotxe per lluitar pels títols o els dos pilots es cansaran d’esperar?
Què en penseu vosaltres de la pregunta? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook.



Les dades imprescindibles per aquest cap de setmana
Quins pneumàtics fa servir cadascú?

Pilot Equip Tou Supertou Ultratou
44. Lewis Hamilton
Mercedes 2 2 9
77. Valtteri Bottas
Mercedes 1 3 9
5. Sebastian Vettel
Ferrari 1 2 10
7. Kimi Räikkönen
Ferrari 2 1 10
3. Daniel Ricciardo
Red Bull-TAG Heuer 2 3 8
33. Max Verstappen
Red Bull-TAG Heuer 2 3 8
11. Sergio Pérez
Force India-Mercedes 2 2 9
31. Esteban Ocon
Force India-Mercedes 2 2 9
18. Lance Stroll
Williams-Mercedes 1 4 8
35. Sergey Sirotkin
Williams-Mercedes 2 3 8
27. Nico Hülkenberg
Renault 2 4 7
55. Carlos Sainz Jr
Renault 2 4 7
10. Pierre Gasly
Toro Rosso-Honda 2 3 8
28. Brendon Hartley
Toro Rosso-Honda 2 3 8
8. Romain Grosjean
Haas-Ferrari 1 3 9
20. Kevin Magnussen
Haas-Ferrari 1 3 9
14. Fernando Alonso
McLaren-Renault 1 3 9
2. Stoffel Vandoorne
McLaren-Renault 1 2 10
9. Marcus Ericsson
Sauber-Ferrari 2 1 10
16. Charles Leclerc
Sauber-Ferrari 1 2 10
Horaris del GP d’Austràlia
Divendres
Lliures 1: 11.00 (Movistar)
Lliures 2: 15:00 (Movistar)
Dissabte
Lliures 3: 12.00 (Movistar)
Qualificació: 15.00 (Movistar)

Diumenge
Cursa: 14.10 (Movistar)
Breus d’última hora:
-El circuit de Bakú té la recta més llarga del mundial amb un total de 2100 metres.

-En les darreres dues edicions del Gran Premi d’Azerbaidjan pilots no habituals han trepitjat el podi; el 2016 Sergio Pérez i l’any passat Lance Stroll.

-El traçat compta amb dues zones de DRS i dos punts de detecció.

-Aquest cap de setmana tindrà lloc la segona cita de la Fórmula 2. Veurem si de Vries, Russell i companyia són capaços de derrotar al mediàtic Lando Norris.

No us oblideu de fer la Superporra!! 

feu clic a la imatge per anar-hi