La Pregunta: GP d’Austràlia

GP d’Austràlia: Què n’espereu de la nova temporada?
Just Serrainat: ​Suposo que com tothom espero, una temporada disputada i amb una taula de punts igualada, però veient la pretemporada crec que no veurem gaires diferències amb la passada.
D’entrada on podem veure algunes variacions és més a la part mitjana i final de la graella, però de moment sembla que a la part davantera les coses no han de canviar gaire almenys a les primeres curses.
Mercedes continua mostrant-se com l’equip més sòlid de la graella i només Ferrari i Red Bull sembla que com la  temporada passada poden intentar fer-li ombra, si aconsegueixen fer un pas endavant.
En definitiva crec que per l’inici del campionat no podem esperar gaires canvis, però sempre tinc l’esperança que els equips vagin millorant i podem gaudir de curses més emocionants a mesura que les curses vagin passant.

Núria Casas-Salat: ​Més candidats al títol. M’explico, estic una mica massa cansada de veure com el Lewis Hamilton guanya el títol mundial, farta de l’hegemonia de Mercedes, de què no hi hagi cap escuderia que li planti cara, i que l’únic pilot que ho va fer, el seu ex company d’escuderia Nico Rosberg, ja no hi sigui (personalment no veig a Bottas lluitant frec a frec amb el seu company d’equip). Tot i el que s’ha dit de dolent del Nico, jo el trobo un molt bon pilot que feia els deures quant tocava (gran exemple GP Azerbaidjan 2016 on estaven prohibits uns determinats team ràdios) i que va marxar fart de l’escuderia després de guanyar el títol mundial al 2016.
Per tant m’agradaria veure un Vettel i un Räikkönen amb un Ferrari més competitiu, que no es desinfli a mitja temporada. A un Red Bull amb fam de guanyar, no em va agradar la temporada passada al GP de Singapur quan Ricciardo no va plantar cara a Hamilton i va quedar segon. Aquest era un gran premi favorable a Ferrari i a Red Bull, i no va aprofitar l’ocasió.
Espero d’aquesta temporada, un guanyador al títol que no sigui Lewis Hamilton, i una temporada més distreta, com la del 2012 on les primeres 7 primeres curses del mundial hi havia un guanyador diferent. Això és el que espero de la nova temporada, més competitivitat i més candidats al títol.

Joan Enric Fugueras: Espero que la nova temporada ens porti més candidats al títol i menys domini de Mercedes….però també més coses.
Així com la salsa del futbol son els gols, al nostre esport ho son els avançaments, però aquests avançaments han de venir donats perquè la igualtat dels competidors fa que les lluites siguin més aferrissades; val a dir també que els avançaments han de ser tolerats al màxim doncs (i aquí soc molt crític) el que s’ha d’acabar es el fet de penalitzar a un pilot perquè es més agosarat que un altre a l’hora de ficar el frontal del seu cotxe a un rival.
Les curses son curses, i els pilots han de lluitar per avançar-se, perquè si no, un dia els hi posarem intermitents i que la FIA els obligui a avançar per l’esquerra…be…menys a Melbourne i Silverstone, que els farem avançar per la dreta.
Espero de la nova temporada més candidats al títol, que se li planti cara a Mercedes, que el meu amor per il Cavallino es vegi recompensat amb victòries de Ferrari (lamento, amable lector, no ser objectiu aquí) però que, en definitiva, veiem curses que siguin curses, no desfilades militars ni cursos de conducció on el conductor no gosa ser agressiu per por de que el renyin.
Som-hi i bona temporada 2018!

Alex March: De la nova temporada n’espero una millora de l’espectacle. Crec que ja són forces anys els que portem veient una Fórmula 1 a la baixa i és una autèntica llàstima. Campionats com ara MotoGP, WRC, IndyCar o Rallycross ens estan avançant per la dreta proposant noves regles que han permès una gran igualtat entre competidors i equips/fabricants. Jo esperava que amb l’arribada de Liberty Media i la mà de Ross Brawn les coses millorarien, però el cas és que tinc la sensació que han empitjorat. Ni el halo, ni el nou logotip, ni l’eterna congelació de les regles dels motors, ni l’excés d’aerodinàmica fan cap bé a l’esport. Qui m’ho havia de dir que trobaria a faltar a Bernie Ecclestone.
Tant de bo que el “show” d’enguany sigui més entretingut i que puguem gaudir d’un duel a tres bandes pel títol entre Mercedes, Ferrari i Red Bull. Tinc la sensació però que el títol l’acabarà guanyant Hamilton una altra vegada, cosa que no crec que sigui bona per l’esport.
També tinc ganes de veure el paper de Max Verstappen durant la que serà la seva quarta temporada a la Fórmula 1. Si el motor Renault ho permet, crec que aquest any ja hauria de poder lluitar pel títol i demostrar una regularitat que fins ara no ha tingut.
Finalment, serà interessant veure les evolucions de McLaren després de la seva ruptura amb Honda. Sincerament, no crec pas que els resultats els millorin massa ni que puguin guanyar el seu primer Gran Premi des de Brasil 2012. Ja veurem doncs si són capaços de seguir motivant a Alonso perquè continuï a la Fórmula 1.

Què en penseu vosaltres de la pregunta? Deixeu-nos un comentari o participeu al nostre Facebook.



Les dades imprescindibles per aquest cap de setmana
Quins pneumàtics fa servir cadascú?

Pilot Equip Tou Supertou Ultratou
44. Lewis Hamilton
Mercedes 1 3 9
77. Valtteri Bottas
Mercedes 2 2 9
5. Sebastian Vettel
Ferrari 3 3 7
7. Kimi Räikkönen
Ferrari 3 3 7
3. Daniel Ricciardo
Red Bull-TAG Heuer 2 3 8
33. Max Verstappen
Red Bull-TAG Heuer 2 3 8
11. Sergio Pérez
Force India-Mercedes 2 3 8
31. Esteban Ocon
Force India-Mercedes 2 3 8
18. Lance Stroll
Williams-Mercedes 2 2 9
35. Sergey Sirotkin
Williams-Mercedes 1 3 9
27. Nico Hülkenberg
Renault 2 4 7
55. Carlos Sainz Jr
Renault 2 4 7
10. Pierre Gasly
Toro Rosso-Honda 2 3 8
28. Brendon Hartley
Toro Rosso-Honda 2 3 8
8. Romain Grosjean
Haas-Ferrari 1 4 8
20. Kevin Magnussen
Haas-Ferrari 2 3 8
14. Fernando Alonso
McLaren-Renault 2 2 9
2. Stoffel Vandoorne
McLaren-Renault 2 2 9
9. Marcus Ericsson
Sauber-Ferrari 2 3 8
16. Charles Leclerc
Sauber-Ferrari 3 2 8
Horaris del GP d’Austràlia
Divendres
Lliures 1: 02.00 (Movistar)
Lliures 2: 06:00 (Movistar)
Dissabte
Lliures 3: 04.00 (Movistar)
Qualificació: 07.00 (Movistar)

Diumenge
Cursa: 07.10 (Movistar)
Breus d’última hora:
-Recordeu que de dissabte a diumenge hi ha canvi d’hora. L’hora de diumenge és amb l’hora nova ja.

-Arrel de l’halo s’han instal·lat uns llums de sortida més baixos, per a que tots els pilots puguin veure el semàfor…

-Aquest any s’afegeix una tercera zona de DRS a Melbourne, a la recta del darrere. S’afegeix a les que ja hi havia a la recta de meta i entre les corbes 2 i 3.

-A hores d’ara ni Teledeporte ni Esport 3 sembla que oferiran cap resum de la cursa, deixant així totalment orfes les emissions en obert…

No us oblideu de fer la Superporra!! 
Teniu temps fins a les 3 de la matinada de divendres a dissabte!

feu clic a la imatge per anar-hi