Em retiro: a l’estil de Massa

Us haurà sobtat el títol de l’entrada, oi? No patiu, deixo Fórmula 1 en Català però a l’estil de Felipe Massa, o al dels Rolling Stones o els Sopa de Cabra; el que us sembli més adient. Ben mirat, però, tampoc és una carta de comiat, sinó un post explicatiu del meu canvi de rol a l’equip de persones que tirem endavant aquest projecte.
Actualment sóc el més jove dels editors de la pàgina i, com ja us haureu adonat els seguidors més fidels, no acostumo a escriure gaire sovint. Un dels motius principals és que, des que la Fórmula 1 s’ha de seguir a través de plataformes de pagament, no tinc accés a les curses en directe. Un altre dels motius és la falta de temps: actualment estudio un grau superior d’Administració de Sistemes Informàtics i Xarxes i, quan uneixes 6h de classe cada dia amb una feina a mitja jornada (que se sol allargar) et quedes amb poc temps tant per tu, com per la resta de hobbys. Per últim, potser el motiu menys important però bastant decisiu ha sigut la pèrdua de motivació per seguir el campionat durant aquests últims anys. Les estadístiques ho corroboren: no sóc l’únic seguidor que ha perdut aquella fal·lera de matinar per veure els GPs de Japó o Austràlia o que monopolitzava la televisió del menjador en els dinars familiars…
Ha arribat un punt que m’agrada més veure això
que no pas veure Alonso acabant un GP

Tot i això, seguiré connectat a l’equip de Fórmula 1 en Català en el sentit que seré el Responsable Tècnic d’aquesta petita escuderia que formem tots plegats. A part de ser jo mateix que m’assigno aquest títol, que sapigueu que seguiré cobrant el mateix que abans… Encara que ara, la responsabilitat serà intentar fer rutllar tot el tema d’aquestes màquines que us permeten fer previsions per a cada Gran Premi (Superporra), manteniment del web si alguna cosa fallés… Bàsicament seré el típic que està en una sala amb una bombeta que pampallugueja sobre el seu cap amb un teclat enganxat a les mans i els ulls fixats a una pantalla, perquè ens entenguem. Això és una feina que em motiva i, de fet, si us heu fixat amb l’enllaç de la Superporra ja no és un link deslligat del blog sinó que l’hem integrat en el mateix domini; de manera que sigui més fàcil trobar-nos i participar al concurs. Això no s’ha fet per art de màgia: vam agafar un matí amb en Jordi Domènech i vam decidir migrar i restaurar tota la pàgina de la Superporra cap a superporra.formula1encatala.cat. Va ser una estoneta de feina i d’anar solucionant errors que van sortir però al final vam aconseguir-ho.
Així doncs, dono per tancada la meva etapa a Fórmula 1 en Català com a editor i passo a tenir un rol de segona línia perquè crec que puc donar molt més escrivint codi per a màquines que només entenen de uns i zeros que no pas articles destinats als humans.