Premis Home de l’Any 2017 de Fórmula 1 en Català

Som a l’antepenúltim dia de l’any i ja heu donat el vostre veredicte, ja heu votat i heu decidit qui són, tant per bé com per mal, els mereixedors dels premis Home de l’Any. Sense més dilació, descobrim els resultats….

Sorpresa Positiva de l’Any
Alonso corre a Indianapolis

Malgrat que alguns també us heu sorprès positivament amb el campionat disputat entre Mercedes i Ferrari i el fet de que la Fórmula 1 hagi fet passos per ser més propera a l’aficionat, tots ens vam quedar de pasta de moniato quan McLaren anunciava que Fernando Alonso es saltava el gran premi de Mònaco per córrer les 500 milles d’Indianapolis. El fet de que hagi sigut la sorpresa més votada potser indica que als aficionats ens agradaria veure més aquest tipus de coses…

Sorpresa Negativa de l’Any
Pneumàtics massa durs

El fet de que els avançaments hagin baixat un 50% respecte al 2016 no us ha agradat, però encara menys us ha agradat que els pneumàtics fossin tant durs. Pirelli, davant el canvi reglamentari, va voler assegurar i en molts grans premis el pneumàtic més tou podia gairebé fer la cursa sencera, cosa que limitava molt les opcions estratègiques.
La poca fiabilitat d’Honda també ha obtingut vots, però aquest any ja no us sorprenia tant…

Pilotatge de l’Any
Max Verstappen – GP Mèxic


El domini de Max Verstappen al gran premi de Mèxic va ser tant que des de l’equip li demanaven que afluixes i l’holandès seguia fent voltes ràpides gairebé sense voler. A més, va posar-se al capdavant de la cursa a la primera volta amb una maniobra agosarada davant Sebastian Vettel.
Menció especial per al pilotatge de Carlos Sainz a la Xina, on va quedar només darrer els Mercedes, els Ferrari i els Red Bull i a quilòmetres de la resta.


Errada de l’Any

El cop de Vettel a Hamilton a Baku

Les opinions han set més variades en aquesta categoria. No us ha agradat massa com s’ha fet tot el procès i la imposició de l’halo, i també heu considerat grans errades el xoc dels Force India a Baku i el de la sortida de Singapur, que potencialment va costar la victòria als implicats.
Però l’errada de l’any és el moment de bogeria de Sebastian Vettel a Baku, quan creient que Lewis Hamilton havia frenat davant seu, va impactar contra el britànic a posta. Sort va tenir l’alemany de no ser desqualificat.

Cursa de l’Any
GP Azerbaidjan

La batalla tàctica amb avançaments inclosos de Lewis Hamilton i Sebastian Vettel al GP de casa us va agradar força, però sempre ens agrada una cursa boja com la d’Azerbaidjan. Guanyador inesperat, accidents, polèmica, i fins i tot un avançament sobre la mateixa línia de meta.
Haurem de veure com progressa la cursa de Baku, però si segueix així podria convertir-se en un nou Canadà…

Rookie de l’Any
Lance Stroll

Com es pot veure, la cosa ha estat entre Lance Stroll i Stoffel Vandoorne; Pierre Gasly i Brendon Hartley tenint massa poques curses per lluir.
Mentre que Vandoorne ha tingut una progressió més constant, plantant cara en alguna cursa a Fernando Alonso, Stroll ha tingut una temporada de més altibaixos. Però el podi de Baku i la classificació de Monza han decantat la balança del costat del canadenc.

Pilotatge de l’Any
Ricciardo a STR, MAS i HUL, Baku


Aquest any Daniel Ricciardo s’emporta l’avançament de l’any pel seu moviment avançant a Lance Stroll, Felipe Massa i Nico Hülkenberg al reinici de la cursa, sense DRS i frenant tant tard com va poder, un avançament que li valdria la victòria.
També us han agradat la lluita Hamilton-Alonso a Mèxic, Alonso a Sainz a Hongria, Sainz a Pérez a Mèxic i Vettel a Bottas a Montmeló.

Equip que més ha millorat de l’Any
Force India-Mercedes

Tot i repetir la quarta posició de l’any passat aconseguint alguns punts més, molts heu valorat la millora de Force India per mantenir-se com a millor dels demés malgrat tenir un pressupost molt inferior als tres grans.
També heu considerat la millora de Ferrari, de no guanyar cap cursa el 2016 a lluitar pel mundial de pilots el 2017.


Persona Rellevant de l’Any (no pilot)

Chase Carey

A la categoria que ha tingut un guanyador més clar, Chase Carey, nou cap executiu de la Fórmula 1, ha sigut valorada per vosaltres com la persona més rellevant de l’any. Alguns també heu valorat els canvis que Zak Brown ha introduït a McLaren, però en definitiva, Carey és l’home cridat a canviar el campionat. Podrà fer-ho? En quina direcció aniran aquests canvis?

I per acabar…l’Home de l’Any
Lewis Hamilton

Una altra victòria clara, aquest cop per al tetracampió del món Lewis Hamilton. També hi ha hagut vots per a Sebastian Vettel, amb una lluita intensa pel títol, i per a Carlos Sainz, que va dur a terme un gran any que el va acabar portant a Renault.
Però molts pensen que aquest any Hamilton ha pilotat millor que mai. Especialment a partir del descans d’estiu, l’anglès va guanyar 5 curses de les 6 següents per acabar emportant-se el títol encara amb dues curses per disputar-se. Continuarà el domini del britànic el 2018?

Que en penseu dels resultats? Estem tots sonats o pensem semblant? Podeu opinar al nostre Facebook, i també desitjar-nos bon any nou. Nosaltres ho fem ara:


Bones festes i feliç 2018!!!