Campió del món de pilots: Damon Hill (Williams-Renault)
Campió del món de constructors: Williams-Renault (Gran Bretanya)
Puntuació: 10-6-4-3-2-1. Comptaven tots els resultats.
Normes: Pes mínim de 595 kg. Motors de 4 temps de 3000 cc atmosfèrics de fins a 12 cilindres. Prohibida la compressió. Prohibides les ajudes electròniques al pilotatge.

El principal canvi del 1996 va ser el fitxatge del vigent campió Michael Schumacher per Ferrari. L’Scuderia va fitxar també Eddie Irvine com a número dos i va enviar Jean Alesi i Gerhard Berger cap a Benetton. Pel que fa a Williams, havien fitxat el vigent campió de les 500 milles d’Indianàpolis i de l’IndyCar Jacques Villeneuve per córrer al costat de Damon Hill. David Coulthard, per la seva banda, passava a ser company de Mika Häkkinen a McLaren.
En una temporada amb un domini clar de Williams-Renault, el fill del llegendari Gilles va fer la pole i va estar a punt de guanyar la seva primera cursa de Fórmula 1 a Austràlia. Després d’aquell inici, va ser el fill del bicampió Graham qui va prendre la iniciativa i va dominar generalment el mundial. Però alguns errors no forçats de Hill, especialment a Montmeló i a Monza, van fer que el campionat es decidís a l’última cursa, on Villeneuve va perdre una roda i Hill es va convertir en el primer fill de campió en ser-ho ell també.
Igualment, Villeneuve va ser la sensació de l’any. Va ser, fins a aquell moment, el millor debutant de la història del campionat amb 4 victòries i va deixar a la memòria l’avançament que va fer per fora a Schumacher a l’última corba d’Estoril.
Per la seva banda Schumi va guanyar tres curses amb Ferrari i va tornar la il·lusió a Maranello, destacant especialment la victòria sota el diluvi al Circuit de Catalunya. L’altre guanyador de la temporada va ser el francès Olivier Panis a Mònaco (en una cursa que només acabaren 4 pilots), aconseguint la última victòria de la història de Ligier que l’any següent passaria a ser comprada pel tetracampió mundial Alain Prost.

Curses

Data GP Pole position Guanyador Volta ràpida
10/3 AU
Villeneuve (Williams)
Hill (Williams) Villeneuve (Williams)
26/3 BR Hill (Williams) Hill (Williams) Hill (Williams)
7/4 RA Hill (Williams) Hill (Williams) Alesi (Benetton)
28/4 EU Hill (Williams) Villeneuve (Williams) Hill (Williams)
5/5 SM M. Schumacher (Fer) Hill (Williams) Hill (Williams)
19/5 MO M. Schumacher (Fer) Panis (Ligier) Alesi (Benetton)
2/6 E Hill (Williams) M. Schumacher (Fer) M. Schumacher (Fer)
16/6 CA Hill (Williams) Hill (Williams) Villeneuve (Williams)
30/6 F M. Schumacher (Fer) Hill (Williams) Villeneuve (Williams)
14/7 GB Hill (Williams) Villeneuve (Williams) Villeneuve (Williams)
28/7 D Hill (Williams) Hill (Williams) Hill (Williams)
11/8 H M. Schumacher (Fer) Villeneuve (Williams) Hill (Williams)
25/8 B Villeneuve (Williams) M. Schumacher (Fer) Berger (Benetton)
8/9 I Hill (Williams) M. Schumacher (Fer) M. Schumacher (Fer)
22/9 P
Hill (Williams)
Villeneuve (Williams) Villeneuve (Williams)