Premis Home de l’Any 2015 de Fórmula 1 en Català

Som a l’últim dia de l’any i ja heu donat el vostre veredicte, ja heu votat i heu decidit qui són, tant per bé com per mal, els mereixedors dels premis Home de l’Any. Sense més dilació, descobrim els resultats….

Sorpresa de l’Any
El motor Honda

En les votacions us ha sorprès gratament el bon paper de Force India, sobretot a la segona meitat de la temporada, i en canvi negativament l’any dels Red Bull, però la vostra Sorpresa de l’Any ha estat el motor Honda. Crec que ningú esperava que els McLaren-Honda plantessin cara als Mercedes, però tampoc les constants avaries i el poc progrés de la marca nipona. La dura temporada d’Honda ha sorprès a tothom i ha estat una de les històries destacables d’aquest 2015.

Decepció de l’Any
McLaren-Honda

Honda torna a ser protagonista en la següent categoria, i aquesta vegada va de la mà de McLaren. En aquesta pregunta heu sigut més clars i majoritàriament heu atribuït la Decepció de l’Any al conjunt McLaren-Honda. Ja hem comentat els problemes del motor japonès, però McLaren no està exempt de culpa. L’equip ja fa tres temporades que no guanya, i en fa dues que no té un patrocinador principal. Tenen una de les millors parelles de pilots disponibles, els hi han de donar eines a la seva alçada…

Cursa de l’Any
GP dels Estats Units

A la categoria de Cursa de l’Any, heu tingut dos grans favorits. Per una banda, el gran premi d’Hongria us va agradar per les alternatives, les remuntades dels Mercedes, els incidents i els avançaments en una pista que tradicionalment era de les més avorrides. Per altra banda, el gran premi dels Estats Units, en un traçat que s’anava assecant després d’un cap de setmana meteorològicament dantesc, va ser la cursa que va decidir el campionat amb avançaments, sorpreses, sortides de pista, errors… Per només un vuit per cent us heu decantat per la cursa d’Austin; un merescut espectacle per als aficionats que van suportar la pluja.


Cotxe de l’Any

Mercedes F1 W06 Hybrid

Aquí no hi han hagut sorpreses. El Mercedes F1 W06 Hybrid s’ha endut el premi Cotxe de l’Any de carrer, plasmant a les votacions la superioritat mostrada a la pista. Més interessants són els resultats dels altres tres candidats, doncs heu considerat al Force India VJM08 i al Toro Rosso STR10 millors que al Ferrari SF15-T. Destacable l’esforç de Force India per millorar el seu cotxe des de mitja temporada i notable el Toro Rosso que en diverses ocasions va semblar el millor cotxe dels que portaven motor Renault.

Avançament de l’Any
Max Verstappen

En aquesta categoria, com a les votacions de la CUP, hi ha hagut un empat. Però el resultat és el mateix, Max Verstappen ha obtingut un 23,1 per cent amb el seu avançament a Valtteri Bottas a Mònaco, i un altre 23,1 per cent pel que li va fer a Sergio Pérez al Brasil. I si li sumem el que li fa a Felipe Nasr a Bèlgica, Verstappen arriba al 50% dels vots totals. També us han agradat els avançaments de Ricciardo a Hamilton a Estats Units, la lluita entre Vettel i Räikkönen a Rússia i l’espectacular passada de Maldonado al propi Verstappen a Àustria.

Errada de l’Any
Els xocs entre Räikkönen i Bottas

Hi havia diversos candidats per al premi Errada de l’Any i hi ha hagut varietat d’opinions. L’espectador que va sortir a la pista a Singapur i l’error estratègic de Mercedes amb Lewis Hamilton a Mònaco s’han emportat molts dels vostres vots, i es que realment n’hi havia per llogar-hi cadires. Un tipus begut caminant per un circuit i la pèrdua d’una cursa que Hamilton tenia guanyada. Però l’errada, o millor dit errades que més vots han obtingut han estat les col·lisions entre Kimi Räikkönen i Valtteri Bottas. Va començar Kimi amb un avançament desesperat a Rússia que va deixar fora a Bottas. Aquest, a Mèxic va avançar el seu compatriota per fora i va aguantar el seu espai, quedant aquest cop Räikkönen fora. En tots dos casos podrien haver sumat més punts…

Rookie de l’Any
Max Verstappen

(Copyright: Red Bull Media)
Majoria absoluta, absolutíssima per a Max Verstappen en la categoria de Rookie de l’Any. L’holandès s’ha emportat gairebé el 81 per cent dels vots, i es que la seva temporada ha tingut tot el que una futura estrella provoca: polèmica, avançaments, accidents, grans actuacions i sobretot, molta confiança en si mateix.
Ningú ha votat per Felipe Nasr, Roberto Merhi o Alexander Rossi, però gairebé un 20 per cent heu volgut reconèixer els mèrits de Carlos Sainz Jr, que amb més sort potser hauria quedat davant del seu company d’equip a la classificació.

Pilotatge de l’Any
Max Verstappen a Singapur

Max Verstappen s’emporta un nou premi, aquest cop el de Pilotatge de l’Any. A Singapur, Verstappen no va arrancar a la sortida i va perdre una volta, que va recuperar gràcies a un Safety Car. Era 19è i va acabar a la vuitena posició mitjançant alguns avançaments i també una mica de polèmica en no deixar-se avançar per Carlos Sainz com li manaven des del box. També heu valorat molt positivament l’heroic podi de Romain Grosjean a Spa, l’únic èxit per a un equip Lotus amb molts problemes financers.


Pilot de l’Any

Lewis Hamilton

Per fi! Pensava que el tricampió no s’emportaria cap premi… Lewis Hamilton ha signat una temporada de somni. Ha minimitzat errors i tot i el final explosiu de Nico Rosberg, va guanyar el títol a falta de tres curses, donant la impressió de que sempre tenia les coses sota control. Max Verstappen i Sebastian Vettel s’han emportat una bona porció de vots, doncs el rookie ha fet una gran temporada i l’alemany ha tornat Ferrari a les victòries.

I finalment….
l’Home de l’Any!
Lewis Hamilton i Fernando Alonso

(Copyright: Force India F1 Team)
L’any passat vam tenir un empat en la categoria més important, la de l’Home de l’Any, entre Lewis Hamilton i Daniel Ricciardo i 12 mesos després, es repeteix la història! Heu votat tant l’excel·lència de Hamilton camí del tricampionat com la inacabable paciència de Fernando Alonso amb el seu monoplaça, paciència que es va anar tornant humor a final de temporada.
Molt a prop d’ells dos Max Verstappen ha estat a punt d’endur-se el seu quart premi, i darrere d’ell Ron Dennis en una honorable posició donat l’any que ha passat i la mà ferma que ha mantingut.

Que en penseu dels resultats? Estem tots sonats o pensem semblant? Podeu opinar al nostre Facebook, i també desitjar-nos bon any nou. Nosaltres ho fem ara:


Bones festes i Feliç 2016!!!