26 de novembre de 2015

La pregunta : Gran Premi d' Abu Dhabi


Arribats a l'última cursa de la temporada, que us ha semblat el campionat d'aquest any ?


Guillem Solà: No m'ha agradat del tot aquesta temporada. M'ha recordat els temps en els que Brawn GP dominava de cap a peus gràcies a totes aquelles ajudes amb difusors dobles, llandes lenticulars... M'ha semblat un campionat molt light: Mercedes ha fet el paper de Brawn i era gairebé impossible que no guanyessin el mundial. L'únic que els ha pogut fer ombra ha estat Vettel, amb un equip Ferrari renovat de personal que ha estat encertada en molts aspectes aquest any. Pel que fa a McLaren, no cal dir que ha estat molt mal any per ells, si fa no fa com a can Lotus: el dimecres a la tarda encara no hi havia cap senyal d'activitat al seu box no material, ni tota la decoració... Res de res. Tampoc ha estat un bon any a RedBull tenint en compte que l'any passat Vettel va deixar un equip amb molt bons ànims, encara que Ricciardo no ha entomat del tot bé el relleu. Inclús s'ha vist superat algunes vegades pel seu company Kvyat.

Per destacar un pilot aquest any, seria Verstappen; amb un any menys que jo i és considerat el millor pilot més jove de la temporada.
Malament anem quan els nostres ídols ja són més joves que nosaltres... 

  

Ivan MonellsDoncs la veritat és que bastant decebedor i una copia de la temporada passada. La veritat és que al domini aclaparador de Mercedes s’hi ha sumat el fet que el Fernando Alonso, el pilot que més m’agrada personalment, ha tingut el pitjor cotxe de la seva carrera professional (amb el permís de Minardi). Sense lluita al capdavant, amb un Rosberg dèbil i amb el meu pilot preferit KO des del primer moment la defineixo com la pitjor temporada que recordo a nivell personal.


  
Jordi Domènech: Crec que la temporada 2015 es recordarà principalment per Lewis Hamilton i el seu tercer campionat, que el fa entrar a l'olimp dels grans pilots També es recordarà 2015 com l'any en que McLaren va tenir una temporada horrible (a l'estil de 1980 per a Ferrari), i segons com vagin les coses en el futur, 2015 pot ser l'inici d'uns grans anys per a Sebastian Vettel a Maranello. També segons com evolucioni la seva carrera, la gent pot recordar 2015 com l'any de debut de Max Verstappen...

Certament aquest any no hi ha hagut tanta lluita al davant com al 2014, quan Hamilton i Nico Rosberg semblaven molt més parells. La major fiabilitat de Mercedes ha impedit resultats sorpreses, tot i que com l'any passat, fins al moment han perdut tres curses, però potser aquest any les ha guanyat Ferrari i no les ha perdut Mercedes.
Just Serrainat: Una vegada més ens hem trobat davant una altra temporada centrada amb un equip que domina amb mà de ferro el campionat. Crec que aquesta dinàmica que es va repetint aquests últims anys pot acabar fent que a nivell d'audiència i interés econòmic el campionat s'en ressenteixi i això no és bo.
Aquest final de temporada, també ens deixa algunes incògnites de cara a l'any vinent, com el fet de veure si Ferrari podrà consolidar la corba ascendent que ha iniciat aquest any amb Sebastian Vettel o si McLaren aconseguirà sortir del forat en que ha estat tot aquest any.
També serà interessant seguir la carrera de pilots com Max Verstappen, que ens ha donat molts bons moments aquest any o la consolidació de Carlos Sainz en el campionat.
En definitiva un campionat una mica monòton, més apte per seguidors incondicionals, que pels ocasionals que busquen curses èpiques.
I tu? què en penses de la pregunta? Segueix el debat comentant aquest post o a través del nostre Facebook!

Aquests són els horaris del Gran Premi en hora catalana:

 Lliures 1 : 10:00

Lliures 2 : 14:00

Lliures 3 : 11:00

Pole Position : 14:00

Cursa :  14:00

Cap comentari: