La pregunta del Gran Premi de Rússia



Gran Premi de Rússia


Què en penseu de la Fórmula 1 al continent asiàtic? Penseu que s’està creant una nova massa de fans?

 

Ivan MonellsAmb les clares excepcions de Japó i Singapur, anem de desastre en desastre. Ningú trobaria a faltar Malàisia, Corea no ha funcionat, Turquia  i l’India tampoc i molt probablement Rússia tampoc ho farà i encara menys Azerbadjan. Els preus de les entrades no ajuden gents: no pot valdre el mateix una entrada als Estats Units que a la India i no hem de descartar que hi ha països on simplement no hi ha cultura del motor i s’està intentant entrar amb calçador.

  

Jordi Domènech: Sobre les curses a l’Àsia, primer s’ha de fer una aclaració. Hi ha d’haver curses a Àsia, si no no seria un campionat mundial. Segueixo pensant que la majoria de curses haurien de ser europees, doncs és on hi ha el major interès per la Fórmula 1, però s’ha d’anar a tots els cantons del món.
Dit això, s’hauria de veure com han anat els diversos “experiments”. Està clar que Japó i Singapur funcionen. Una ja per tradició i interès del poble nipó i l’altre perquè és un event a l’alçada de Mònaco.
Ara bé, hi han curses on simplement no hi ha tanta afició. Probablement a aquests països relativament nous al món del motor els fa falta un Fernando Alonso. Reconeguem-ho, aquí mai hi ha hagut tanta afició per la Fórmula 1 (i fixeu-vos que dic Fórmula 1, no pel motor) com des del 2003, i és complicat omplir circuits com Xina o Turquia sense algun al·licient per a un públic encara “no educat” en la Fórmula 1.
És evident que als fabricants els interessa anar a Xina o a la Índia, i Corea hauria funcionat si el circuit, apart d’estar a més de 4 hores de les grans ciutats com Busan o Seül, no hagués sigut un projecte megalòman amb construcció d’una espècie de ciutat al voltant. Però em temo que ningú trobaria a faltar circuits com el de Turquia o Malàisia, malgrat ser bons traçats. Veurem què passa amb l’Azerbaidjan l’any que ve o amb Rússia…





I tu? què en penses de la pregunta? Segueix el debat comentant aquest post o a través del nostre Facebook!