La pregunta: Creieu que Ferrari ha de renovar a Kimi Räikkönen? Si no, quin pilot fitxaríeu?

Gran Premi de Gran Bretanya
Creieu que Ferrari ha de renovar a Kimi Räikkönen? 
Si no, quin pilot haurien de fitxar?

Guillem SolàJo crec que Räikkönen és un bon pilot però que no ha tingut sort aquesta temporada. Recordem que ha estat campió del món “quan els monoplaces eren ràpids”. Tot i aquests mals resultats d’aquesta temporada en comparació amb Vettel, també està en el punt de mira per culpa d’algunes declaracions polèmiques; per exemple quan va dir que la Fórmula 1 havia de ser més perillosa. És d’aquelles persones que parla poc, però, quan parla, ho fa sense pèls a la llengua i a molta gent no els agrada aquest caràcter. No veig que hagin de renovar a Kimi, a mi em sembla que el que li falta és una mica de motivació. És un veterà que necessita una mica de “xispa” per dir-ho d’alguna manera.

No sóc partidari de substituir-lo, però si l’haguessin de substituir i jo fos l’encarregat de portar un nou pilot, sense pensar-ho dues vegades, li donaria la oportunitat a Verstappen. Digueu-me temerari, però aquest jove (un any més jove que jo i tot!) apunta maneres i amb tota la carrera que li queda per davant, crec que es convertirà en un gran pilot.
  
Ivan MonellsKimi Räikkönen, una estrella caiguda? A vegades em pregunto si Iceman és tan bon pilot com històricament ha semblat. Cal recordar que un any Felipe Massa va quedar davant seu. Alonso el va apallissar i Vettel més del mateix. Potser el finlandès només està realment motivat quan té un cotxe guanyador, però i què me’n dieu d’aquell any amb Lotus?
En fi, veig el finlandés en el pitjor estat de forma, i potser de motivació, de la seva carrera esportiva. Fins hi tot penso que no és tan bo com sempre havíem pensat. Cobra una fortuna i no posa la dedicació i la professionalitat que posaria un Jenson Button. A més, no té projecció a llarg termini. La meva opinió? Ferrari fitxa a Hülkenberg. Ja n’hi ha prou de fitxar estrelles, és hora de crear-ne una.



Jordi Domènech: Jo, quan parlem de Kimi Räikkönen sóc poc objectiu perquè crec que és un dels millors pilots de la graella. Però si ens mirem les coses de forma objectiva, des que ha tornat a Ferrari no ha estat a l’alçada.
Especialment preocupants son les dues últimes curses. Fins a Canadà Kimi havia estat una mica per darrere de Sebastian Vettel però anava sumant punts, i en canvi al Gilles Villeneuve i al Red Bull Ring es podria dir que ha llençat punts a la brossa, cosa que no es pot permetre Ferrari ara que té un cotxe bo.


Crec que Räikkönen encara té temps de demostrar que pot tornar a ser un pilot guanyador, però si segueix en aquesta línia Ferrari no el renovarà i no sembla que el preocupi massa, tampoc. Com a pilot, dels actuals jo elegiria Nico Hülkenberg. Tot i que també penso que no estaria malament que fessin un “McLaren” i fitxessin a Kevin Magnussen o Stoffel Vandoorne, tal com els de Woking van fitxar a Sergio Pérez el 2013 quan era un pilot de l’òrbita de Ferrari…



  
Just SerrainatLa veritat és que la relació entre Räikkönen i Ferrari no passa pels seus millors moments i en aquesta última cursa d’Àustria amb una mala qualificació el dissabte i l’accident de diumenge, sembla que encara s’hauria enrarit una mica més la relació de l’equip amb el pilot.

A més les notícies d’ofertes per Bottas a Williams i altres rumors al box, no milloren l’estat de la relació, per el que crec que o Kimi es posa les piles o és molt probable que l’equip italià prescindeixi del pilot finlandès a final de temporada.
Ferrari sembla que aquest any va pel bon camí per poder tenir un monoplaça que faci front als propulsors Mercedes (potser no encara aquesta temporada), i és per això que l’irregular rendiment del pilot finlandès, li pot provocar problemes dins l’equip i que els italians s’estiguin plantejant buscar-li un recanvi.


I tu? què en penses de la pregunta? Segueix el debat comentant aquest post o a través del nostre Facebook!

Aquests són els horaris del Gran Premi en hora catalana:

 Lliures 1 : 11:00
Lliures 2 : 15:00
Lliures 3 : 11:00
Pole Position : 14:00
Cursa :  14:00