Premis Home de l’Any de Fórmula1EnCatalà

Un any més, una vegada més, des de Fórmula1EnCatalà hem organitzat els premis Home de l’Any. Es tracta d’unes votacions on sou vosaltres, els nostres lectors, els qui escolliu els protagonistes de l’any en cada categoria. Permeteu-me doncs mostrar-vos els resultats en totes les categories. El final té sorpresa!



Decepció de l’Any

L’accident de Jules Bianchi

Malauradament la decepció de l’any no ha estat esportiva. L’accident de Bianchi ha estat un cop molt dur que tardarem en pair. Poca cosa sabem de l’estat de pilot i això ens ha augmentat encara més el neguit. En la part esportiva el mal rendiment de Ferrari i Mclaren no ha deixat de sorprendre negativament. En conseqüència, tampoc ha agradat l’exagerat domini que ha tingut Mercedes, tot hi permetre que els seus dos pilots competissin lliurament.

Cursa de l’Any

El Gran Premi del Canadà

No és ni la primera, ni la última vegada que el Gran Premi del Canadà surt elegida com a cursa de l’any. Sortides de pista, frenades al límit, el mur dels campions… el circuit de Montreal té tots els ingredients per convertir-se en el Gran Premi perfecte. Aquest any hi va haver sorpresa i Ricciardo va guanyar la cursa. Curiositat: només 1 dels 5 nominats a millor cursa és un circuit de Hermann Tilke…

 

Cotxe de l’Any

Mercedes W05

Quan es formulava aquesta pregunta un sabia perfectament que Mercedes seria el guanyador. No obstant això molts heu optat pel Williams. El per què a mi em sembla evident: la progressió de l’antiga escuderia ha estat excepcional. El sal qualitatiu de Williams aquest any ha estat fins hi tot més gran que el que ha fet Mercedes.

Avançament de l’any

Ricciardo a Hamilton – Hungaroring 


Per fora! l’avançament de l’any no ha estat altre que el de Ricciardo a Hamilton a Hungaroring, cursa que amés va guanyar l’australià. El vídeo no és de molta qualitat (la FIA censura la majoria de vídeos del Youtube), però en ell es pot apreciar que es tracta d’una maniobra molt espectacular!

Errada de l’Any

Els motors turbo

No us hi heu acostumat i no ho heu perdonat. Els motors turbo segueixen desagradant tan com al primer dia i els que heu tingut la oportunitat de sentir-los amb directe us heu endut una gran decepció. Calia que la FIA adaptés aquest tipus de motors? Sembla que estiguem veient cotxes de la DTM! No us ho perdeu, Bernie Ecclestone s’ha adonat de l’errada i vol proposar tornar als motors d’abans.

 

Rookie de l’Any

Daniil Kvyat

No ha estat un any amb molts rookies, però n’hi ha hagut un que clarament ha destacat. Daniil Kvyat s’ha guanyat la plaça a Red Bull a pols. Daniil ha estat 5 vegades als punts. No obstant això, cal esmentar que el seu company Jean-Eric Vergne ha fet més del doble de punts que ell. De fet Jean-Eric ha fet una temporada espectacular, però Red Bull s’ha decantat per la joventut i la capacitat de progressió com ja va fer al seu dia amb Vettel. Veurem si estarà a l’altura.

Pilotatge de l’Any

Jules Bianchi al Principat

 

Puntuar amb un Marussia és tot un èxit. Fer-ho a Mònaco, amb una novena posició, amb un grid penalty per canviar caixa de canvis i amb una penalització per un formalisme a la volta de formació… Fer-ho així ja és tot un prodigi!
Els Safety Cars van ajudar, però cal recordar una vegada més el què representa anar amb un cotxe de l’ordre de 3-4 segons més lent.
Us heu recordat també de Ricciardo, victòria espectacular a Hongría amb “l’Avançament de l’Any!”. El podi d’Alonso amb un cotxe digne de la setena posició ha quedat en tercera posició.

 

Pilot de l’Any

Lewis Hamilton

Lewis Hamilton ha guanyat 11 curses, la majoria de forma autoritària, i tant sols ha estat fora del podi quan no ha acabat la cursa. S’ha mostrat sòlid a la vegada que ambiciós. Si bé a les poles s’ha vist superat moltes vegades per Rosberg, a la cursa el britànic ha estat sempre qui repartia el bacallà.

La solidesa amb la que Ricciardo s’ha mostrat superior a Vettel li ha merescut la segona posició. El segueixen un espectacular Bottas, 6 vegades al podi, i Fernando Alonso, aquest any més avall de l’habitual. Sorprèn els pocs que heu elegit a Rosberg com a pilot de l’any.

 
I finalment….

Home de l’Any !

Hamiltion i Ricciardo!

 

Per primera vegada des de que organitzem aquests premis, hi ha hagut un empat tècnic, i amés al premi més important. El 22%  heu elegit a Hamiton com a Home de l’Any, exactament els mateixos que heu elegit a Ricciardo.

Els motius de l’elecció de Hamilton són molt evidents i van més enllà del fet de guanyar el campionat, però, i Ricciardo?

Pujant de Toro Rosso, l’australià ha set capaç de destruir la moral de Vettel. Ha set consistentment més ràpid que el 4 vegades campió del món. Ha sumat 71 punts més que l’alemany, i ha sigut l’únic pilot que ha guanyat sense un Mercedes. Daniel ha guanyat ni més ni menys que 3 curses (4 si contéssim Austràlia),  ha fet un total de 8 podis i la tira de quartes posicions. Els números de Ricciardo, amb el cotxe que ha tingut, són espectaculars.

Cal destacar amés que l’australià és un “xicot trempat”. El seu somriure fa que no et pugui caure malament, aire fresc a la F1!

No us heu oblidat de Massa, un pilot a qui tots donàvem com a mort i enterrat i qui segurament ha protagonitzat una de les millors temporades de la seva carrera!
L’any vinent més!! Moltes gràcies a tots per participar! Salut i benzina!