Vettel a dalt, Webber on-fire

Tothom ha començat a treure la calculadora per saber quines combinacions possibles hi ha perquè Vettel sigui campió del món la setmana vinent a Suzuka. Jo, com que sóc esquerrà i penso al revés que tothom, he tret la meva calculadora i he fet números per veure les diferències entre els resultats de Sebastian i del seu company d’equip Mark; sobretot les dades més recents.
Ja sé que Vettel ha estat la majoria de cops millor que l’australià. Ara bé, aquesta nova temporada, les diferències són apostoflants entre tots dos: només cal veure les tres últimes curses i comparar resultats entre els pilots de Red Bull. Destacaré el més important: en els últims Grans Premis, Vettel ha aconseguit quatre Grand Chelems consecutius (pole-position, 1a posició a la cursa i volta ràpida). Per altra banda, Webber es podria dir que a nivell de rendiment està a anys llum del seu company, que està a la mateixa categoria que la resta de pilots.
A on vull anar a parar és que Webber, en les dues últimes carreres disputades, no ha aconseguit ni un punt: recordeu la caixa de canvis de Singapur i el radiador danyat per culpa d’Adrian Sutil? Els dos fets van provocar un incendi i van deixar el cotxe de Webber totalment inutilitzable. Si no tenim en compte aquests cops de mala sort de l’australià, perquè en cap cas van ser per culpa seva, podem repassar els resultats dels dos Grans Premis anteriors al de Singapur i de Corea: en el GP d’Itàlia, Mark Webber va pujar al 3r calaix del podi, darrere de Vettel i Alonso; al GP de Bèlgica va aconseguir un discret 5è lloc. En tots dos caps de setmana uns resultats molt per sota del seu company d’equip.

El pla de les càmeres tèrmiques més oportú
de tot el cap de setmana.

És per això que veient l’alt rendiment de l’automòbil de Vettel i els problemes que té Webber per atrapar l’alemany em pregunto: pot ser que a Red Bull apostin clarament per Vettel i en certa manera deixin de banda a Webber? Estic d’acord que, per molt que el Red Bull sigui el millor cotxe de la graella d’aquesta temporada, el pilot i el seu estil de conducció influeixen molt en els resultats, però trobo il·lògic que un pilot amb tanta experiència com Webber es vegi superat de tant tros per un jove que condueix “el mateix” cotxe que ell. Potser a Red Bull no sobrepassen els límits que la FIA estableix; però, potser de boxes endins, hi ha ordres d’equip que fan destinar més recursos al cotxe de Sebastian Vettel que no pas investigar el problema dels resultats de Mark Webber.