Prèvia GP del Japó: Vettel amb possibilitats d’assolir el campionat.

Aquest cap de setmana el circ de la fórmula 1 arriba a un dels circuits mítics del campionat, com és el de Suzuka al Japó.
En aquest circuit Sebastian Vettel té la primera oportunitat d’emportar-se el campionat d’aquest any, si guanya la cursa i Fernando Alonso no aconsegueix entrar en les vuit primeres posicions de la carrera.
La primera opció la veig molt probable amb la superioritat del cotxe de l’alemany, la de Fernando Alonso crec que és més complicada, ja que el pilot de Ferrari lluitarà per estar a les primeres posicions, per defensar el subcampionat i seguir lluitant per la segona posició del campionat de constructors.
Tot i que aquesta setmana Vettel no aconsegueixi el campionat, després del resultat d’aquest cap de setmana a Corea, només és qüestió d’un parell de curses que el deixi sentenciat.
Per la cursa d’aquest cap de setmana, no crec que les coses hagin de canviar molt, amb la majoria dels equips mirant més cap al campionat de l’any vinent que en aquest, que ja donen per perdut.
Ferrari, Mercedes i Lotus continuen la seva lluita pels subcampionats
Els Ferrari han de mirar més cap a Mercedes i Lotus que amenacen la seva posició al campionat de constructors ( Mercedes només esta a un punt), que cap a Red Bull que ja té els dos campionats gairebé a la butxaca.

Centrant-nos en la cursa, per aquest cap de setmana, la marca italiana de pneumàtics Pirelli, portarà els pneumàtics mitjans i els durs
En el circuit japonès, la FIA només ha marcat una zona de DRS a la recta principal del circuit, amb el punt de detecció abans de l’ultima xicana i l’activació uns metres abans de la línia de meta.
El circuit de Suzuka és un circuit molt ràpid, on una configuració aerodinàmica té molta importància,  característica molt propicia pels Red Bull, que van enganxats a terra i que poden agafar les corbes a gran velocitat sense despentinar-se.
Espero equivocar-me, però amb lo vist en les curses anteriors i per les característiques del traçat, veig a venir un Sebastian Vettel que posarà la directe i anirà a la seva, per revalidar la victòria de la temporada passada.
Veurem si Hamilton pot aprofitar la potència del seu Mercedes per lluitar pel podi, ja que fa uns quants caps de setmana que no pot passar de la cinquena posició.
Kimi arriba a Japó amb un tercer i segon lloc a les dues últimes curses i encara veu factible la segona posició al campionat, per lo que espremerà el seu monoplaça a fons per tornar a pujar al podi i acostar-se una mica més a Fernando Alonso.
De Ferrari ja no sabem que esperar després de lo vist a la cursa de Corea, però el que està clar és que Fernando Alonso anirà a totes per mantenir les aspiracions al subcampionat i endarrerir una mica més la festa a Vettel.
Primera opció per Vettel de ser matemàticament campió
En definitiva una cursa molt interessant pel circuit en el qual es corra i que ja ens ha donat molt bones carreres i amb els equips encara lluitant si més no pels subcampionats.
Com sempre només l’aparició de la pluja i una cursa boja o algun problema tècnic en el Red Bull de Vettel, podrien donar un extra d’emoció a aquesta cursa, que com he comentat hem temo molt que el pilot alemany se l’apuntarà al seu compte particular
Us deixem els horaris del gran premi, que si aquest cap de setmana voleu veure la qualificació i cursa en directe, haureu de matinar una mica.

Horaris del Gran Premi :
  • Primers entrenaments lliures : Divendres 11 d’Octubre a les 03.00 h.
  • Segons entrenaments lliures : Divendres 11 d’Octubre a les 07.00 h.
  • Tercers entrenaments lliures : Dissabte 12 d’Octubre a les 04.00 h.
  • Sessió de classificació: Dissabte 12 d’Octubre a les 07.00 h.
  • Cursa Gran Premi: Diumenge 13 d’Octubre a les 08.00 h.
Salut i Benzina