Prèvia GP de Singapur: Última oportunitat

Després d’una setmana en la qual s’ha parlat ben poc de les curses, toca tornar als grans premis i ens n’anem a Singapur.

Les notícies els últims dies han estat marcades pel sonat retorn de Kimi Räikkönen a Ferrari, on formarà un súper equip amb Fernando Alonso. Ara l’atenció se centra en qui ocuparà el seient lliure que queda a Lotus i els possibles moviments que passin posteriorment. 
Alonso i Räikkönen: equip fortíssim
És probable que s’hagi estat parlant poc del campionat 2013 perquè Sebastian Vettel i Red Bull semblen tenir ja mig títol a la butxaca. I certament, els seus rivals cada cop són més lluny, amb un Fernando Alonso que considerava que si no retallava punts entre Monza i Singapur, que més valia centrar-se en el cotxe del 2014.

Així doncs, aquesta cursa pot ser la que mantingui el campionat viu o l’acabi de decantar cap al costat del tricampió alemany. Les estadístiques ens diuen que tant Vettel com Alonso han guanyat dues vegades al traçat de Marina Bay, si bé es cert que la victòria d’Alonso al 2008 va estar marcada pel xoc intencionat del seu company Nelson Piquet Jr, i que Vettel difícilment hauria guanyat al 2012 si Lewis Hamilton no hagués hagut d’abandonar. Precisament Hamilton és l’altre guanyador dels cinc grans premis que s’han disputat en aquest circuit.

Respecte al gran premi d’aquest any, hi ha un canvi important al traçat. Desapareix el Singapore Sling, aquella essa infame amb pianos enormes i en el seu lloc s’hi posa una corba d’esquerres molt més ràpida. Deixarem de veure cotxes volant i suspensions patint. Jo personalment estic d’acord amb aquest canvi: crec que la S tal com era no aportava res ni al circuit ni en matèria d’avançaments.
Gràfic del canvi al Singapore Sling
Pel que fa als pneumàtics, Pirelli fa un canvi respecte a l’any passat, que portàvem els tous i els supertous. Aquest any tindrem els mitjans i els supertous, la mateixa elecció que a Austràlia, motivada segurament per mirar de provocar que algú intenti aturar-se un cop menys que els altres.
La temperatura serà l’habitual de Singapur, si bé es comenta que hi podria haver alguna possibilitat de pluja divendres i dissabte.
No més Formula 1 freestyle…
Per últim, recordar els horaris que són un pèl diferents:

-Divendres
FP1: 12.00 / FP2: 15.30
-Dissabte:
FP3: 12.00 / Classificació: 15.00
-Diumenge:
Cursa: 14:00