Guillem Solà, nou editor de Fórmula1EnCatalà

 

Com ja sabeu, la nostra idea com a pàgina web és fer-la una comunitat
d’opinió sobre el nostre esport preferit i en català. Sempre estem
interessats en que els nostres lectors participin amb nosaltres. Per
això promovem el grup del Facebook i fem “jocs socials” com la nostra
Superporra.

Amb aquest afany d’obrir-nos, el Guillem s’adhereix al
nostre equip per aportar el seu gra de sorra. El Guillem porta la passió pel motor a la sang, ja que la seva família està vinculada en el món dels ral·lis. En quan a la F1, no és seguidor de ningú en concret, si no simplement un enamorat de l’esport.

Us deixo amb la
seva entrevista. Espero amb ganes els seus primers articles. Us recordo
que si teniu interès en ser articulistes de Fórmula1EnCatalà poden
trobar la informació aquí.

Des de quan et ve això de la “febre de la Fórmula 1”?

Des de petit que he sigut molt fan del món del motor, encara sóc jove, tinc 17 anys. Quan era més petit seguia molt el mundial de ral·lis perquè el meu tiet hi competia. Quan va ser campió del món Júnior el 2002 i campió del món el 2005 encara m’hi vaig interessar més, però quan es va retirar, vaig haver de trobar una altra distracció relacionada amb cotxes i velocitat. Va ser llavors quan em vaig enganxar a la Fórmula 1.

Què t’atrau especialment de l’esport?

El que més m’atrau és el grau de perfeccionament i excel·lència que obtenen aquestes màquines de córrer. Molts cops, quan per un “team radio” se sent algun pilot que es queixa que nota alguna vibració al volant, al·lucino. O algun altre moment que entren a boxes i veus que un mecànic li ajusta l’aleró de davant i només fa un quart de volta de cargol i penso: de què serveix fer només un quart de volta? Doncs molts cops, després d’aquest quart de volta, el pilot comença a millorar els temps.

Ets seguidor d’algun equip en especial?

Jo miro la Fórmula 1 per fanatisme a la Fórmula 1 mateixa i no pas per animar a cap equip o pilot en especial. Val a dir també que com a pilot m’agrada molt l’agressivitat i alhora tranquil·litat de Raikkönen; tant en la seva etapa a la F1 com al WRC.

Per què t’has unit com a articulista de Fórmula 1 en Català?

 En primer lloc, m’agrada molt escriure. He escrit un parell d’articles d’opinió a la revista local del meu poble i quan hem fet article d’opinió a l’institut sempre m’han sortit molt bé. És per això que vaig veure l’oportunitat de poder unir la Fórmula 1 i els articles d’opinió i vaig demanar per unir-me a l’equip de redacció de Fórmula1encatalà.


Què en penses de la temporada d’aquest any? Algú pararà a Vettel?

Jo crec que no, però ja se sap que en aquest esport pot passar de tot. Recordeu quan Raikkönen va ser campió del món quan tenia menys possibilitats que Alonso i Hamilton?

Els Pirelli, un pro o un contra a la F1?

Els Pirelli han donat més emoció a l’esport. No crec que siguin ni un pro ni un contra perquè tothom corre amb els mateixos pneumàtics; ara bé, està clar que hi ha equips que s’hi han adaptat abans que altres i n’han tret més bon partit.

Amb els motors trubo de l’any vinent, creus que seguirà el domini del binòmi Vettel-Red Bull?


Red Bull és un gran equip i que té un pressupost molt elevat per poder fer proves de cara a l’any que ve per poder treure el màxim partit dels motors turbo. Altres escuderies també tenen un bon pressupost i segur que faran el que podran per plantar-los cara. Ara bé, equips petits com Marussia, que no podran fer tantes proves, crec que els costarà adaptar-se perquè la major part de les seves “proves” són les carreres, però alhora les carreres són el que valen i fins a mitja temporada o més tard no es veurà que en treguin un bon rendiment.

Un pronòstic per a campió del món de 2013.

Sebastian Vettel. Però espero que hi hagi algun problema per ell i hi hagi una mica més d’emoció.