Prèvia G.P de Bèlgica: Comença la segona part del campionat

Aquest cap de setmana, després de la parada estiuenca, torna la Fórmula 1 al circuit de Spa-Francochamps a Bèlgica.
Aquesta cursa, posa en marxa la segona part del campionat i ara els equips han de demostrar si poden presentar la seva candidatura al campionat davant l’imparable Sebastian Vettel o si ja estan més concentrats en la propera temporada. 
Tot i que aquesta parada és teòricament per les vacances d’estiu, podem estar segurs que a les fàbriques de les diferents marques, ningú a tingut un moment de descans.
Aquest dies els equips han aprofitat per estudiar i implementar noves millores en els monoplaces, per fer-los molt més competitius per aquesta segona part del campionat i poder reduir diferències amb els contrincants.

Vettel lidera la taula general amb 38 punts d’avantatge

Sebastian Vettel, se’n va anar de vacances amb un bon coixí de punts ( trenta-vuit respecta a Kimi Räikkönen que ocupa la segona posició de la taula), per afrontar aquesta segona part del campionat i coneixent a l’equip Red Bull, segur que portaran noves millores al circuit belga, per mantenir el seu avantatge respecte als seus competidors. 
Els equips punters com Lotus-Renault, Ferrari o Mercedes, han de portar millores molt considerables, si volen intentar  aspirar a un campionat, que hores d’ara pinta molt be per al pilot alemany.
Crec que en dues o tres curses, molts equips si veuen que ja no tenen res a fer en el campionat, ja optaran per deixar d’evolucionar el cotxe d’aquesta temporada i centrar-se totalment en el de l’any vinent.
L’equip McLaren, si no és que realment han entès d’una vegada el cotxe d’aquest any durant aquestes setmanes, és molt probable que sigui dels primers en mirar cap a la propera temporada.
Del circuit de Spa-Francochamps, poques coses podem dir que ja no s’hagin explicat en anys anteriors. Per mi un dels millors i més espectaculars, amb més de set quilòmetres de longitud, on els monoplaces van un setanta-tres per cent del temps a fons i amb la mítica “eau rouge”.
“eau rouge” una de les parts mes espectacular s del circuit
Com a molts dels grans premis d’aquest any, hi haurà dues zones de DRS. La primera a la recta d’arribada i la segona entre les corbes quatre i cinc,  a la recta de després d’eau rouge.
Per aquest cursa, la marca italiana de pneumàtics Pirelli, portarà les gomes mitges ( blanques) i les dures (taronges).
En definitiva, aquest cap de setmana veurem si Ferrari i Lotus-Renault han pogut fer un pas endavant important amb els seus monoplaces per plantar cara a Red Bull i si Mercedes continua en la línia de les últimes curses i Lewis Hamilton pot estar lluitant a les últimes curses també pel campionat.

Lo segur, és que la cursa en un circuit com el de Bèlgica, mai pot ser avorrit i que ens espera una carrera molt emocionant, amb lluites maques i avançaments espectaculars a la llarga recta després de la corba quatre.

Finalment us deixem els horaris del cap de setmana.

Horaris del Gran Premi :
  • Primers entrenaments lliures : Divendres 23 d’Agost a les 10.00 h.
  • Segons entrenaments lliures : Divendres 23 d’Agost a les 14.00 h.
  • Tercers entrenaments lliures : Dissabte 24 d’Agost a les 11.00 h.
  • Sessió de classificació: Dissabte 24 d’Agost a les 14.00 h.
  • Cursa Gran Premi: Diumenge 25 d’Agost a les 14.00 h.
Salut i Benzina