Premis Home de L’any 2012 de Fórmula1EnCatalà

 
Un any més i amb l’objectiu de fer la 
nostra web més cooperativa amb els nostres lectors hem portat a terme
els premis Home de l’Any de Fórmula1EnCatalà. En aquests podeu votar
diversos aspectes de la temporada 2012. Us deixo amb els resultats de
l’enquesta. Salut i benzina!

Home de l’any 2012 
Fernando Alonso i la millor temporada de la seva carrera

Per primera vegada des de que fem els premis Home de l’Any, els lectors no heu triat al Campió del Món com a “Home de l’Any”.
Vettel ha estat molt bé, i també Newey qui ha tornat a fer un fantàstic monoplaça, però Alonso ha estat apoteòsic. Només li recordo una errada en tota la temporada (en la classificació d’Austràlia). El què ha aconseguit “el nano” ha set brillant, doncs ha col·locat el tercer millor cotxe, o a vegades el quart o cinquè, a tres punts del campionat mundial.
Ha estat cursa rere cursa, la constància feta persona, un abonat al podi molt lluny del lloc on el seu cotxe li permetia estar. No faré comparacions amb Massa perquè són absurdes. L’enhorabona pel pilot Asturià, doncs considero que ha fet la millor temporada de la seva carrera.

Sorprèn que només un 15,9% heu votat a Vettel!

 Pilot de l’any 2012 
Fernando Alonso, l’home qui ha dut el Ferrari al límit
 

Si un 38% han votat a Alonso com a home de l’any, és d’esperar que molts més el voteu com a pilot de l’any. Més de la meitat heu considerat l’asturià com el pilot de l’any. Un premi a la constància més que als resultats puntuals. L’asturià ha exprimit el cotxe al màxim cursa rere cursa, i això molts ho heu sabut apreciar.

Heu estat totalment tripolars. Ningú ha votat a un pilot diferent a Alonso, Vettel o Kimi!
Pilotatge de l’any 2012
La remuntada de Vettel a Abu Dhabi, un tercer amb regust a victòria

 

La classificació de Vettel a Abu Dhabi (condicionada per la polèmica penalització) va fer donar un brot d’esperança als tifossi. En un circuit on els avançaments són tan complicats com a Abu Dhabi, un esperava veure Vettel acabat setè. No obstant, baby-schumi va acabar al podi.

Molts van atribuir el resultat a la sort en els safety cars, però val a dir que el ritme de Vettel va ser endimoniat. La sensació que va tenir el tifossi al acabar la cursa va ser d’impotència: és igual el què li passi a aquest nano, amb aquesta velocitat, no hi ha manera de robar-li punts!

Molt a prop de la remuntada de Vettel a Abu d’Abhi ha quedat la cursa d’Alonso a València. Curiosament, dues remuntades contundents en circuits on, a priori, és molt complicat avançar.

La victòria de Maldonado també us ha cridat l’atenció

Cotxe de l’any 2012
Totpoderós RB6 

 

 

Per tercer any consecutiu… No hace falta decir nada más!

Molts heu considerat al Lotus millor que el Ferrari i fins i tot millor que el Mclaren!

Errada de l’any 2012 
Les liades de Grosjean

Les aventures de Grosjean a les sortides li van valdre una cursa de sanció i poden haver condicionat el resultat final del campionat.
Grosjean s’hauria de prendre amb filosofia això del “Keep Calm”. Val a dir que després de la sanció d’Spa, les coses sembla que van anar a millor.
Els lectors també critiqueu la fiabilitat dels Mclaren: quants cops Hamilton s’ha quedat parat liderant la cursa?. No obstant això, comentar que no ha estat un any d’errades significatives.
 Avançament de l’any 201
Räikkönen a Schummacher a Eau Rouge

 
L’avançament el podeu veure a la part final del vídeo

Ja em perdonareu, però l’avançament de Kimi al Kaiser està fet amb “un parell de cullons”, deixant al mateix Michael Schumacher amb un pam de nas. Inesperat, arriscat, bonic, en un lloc mític… l’avançament d’Iceman és perfecte i els nostres lectors l’han assignat, sense dubte, l’avançament de la temporada. Molts altres pilots haurien esperat a la recta, però Kimi no és d’aquests.

 Rookie de l’any 2012 
El “semirookieGrosjean

No és ben bé un Rookie, dons després de que petés tot el tema del Crashgate el francés va tenir una oportunitat amb Renault. No obstant això, aquesta era la seva primera temporada completa.
Ha estat un home polèmic, sobretot fruit de les seves controvertides sortides, però cal destacar que ha aconseguit uns bons resultats. 
Classificat finalment 8é, Grosjean ha aconseguit 3 podis i una volta ràpida. Lluny del seu company d’equip, però gents malament per a un Rookie.

Millor Gran Premi de l’any 2012  
El final èpic de Brasil

  

Novament heu estat contundents. La cursa de Brasil va ser el millor comiat possible al aquest campionat magistral. El toc de Vettel a la sortida, el paper de Hülkenberg, l’emoció de ser l’última cursa, la presència de pluja… Brasil va ser una cursa que ens va mantenir tots al sofà mossegant-nos les ungles. Un final digne d’un campionat excepcional.

 Decepció de l’any 2012
Un comiat molt pobre

Si bé, en el meu entendre, Schumacher ha tingut una sort horrorosa aquest any, sembla que res pugui justificar l’enorme diferència de punts amb el seu company d’equip.
Però per sobre de tot, el què més ha decepcionat és que molts s’havien fet pagues de veure al Kaiser altre cop al més alt i això no ha passat. Sigui pel cotxe, per l’edat o perquè simplement ja no és el que era, Schumacher ha fet una campanya molt discreta. Ara que ja ho veiem amb perspectiva: Michael, més val que no haguessis tornat!



Ens veiem l’any vinent. Bon Nadal, Bon Any i molta benzina!