Prèvia del Gran Premi d’Abu Dhabi: Street Fighter

Sense temps ni per respirar, la F1 torna de nou, aquesta vegada a Abu Dhabi. El circuit de Yas Marina, es troba dins d’un complex urbanístic caríssim, ple d’edificis absolutament futuristes i iots de milionaris. A part de l’espectacular circuit (com sempre obra de Herman Tilke) en el recinte hi ha el famós Ferrariworld, un parc aquàtic, un port esportiu, zones d’esport i oci i multitud de zones residencials. Si bé l’entorn és molt espectacular, el traçat deixa força de desitjar i hi destacaria la dificultat per a fer maniobres d’avançament.

Com el Sr. Tilke ja ens té acostumats: molta parafernàlia i un traçat no massa interessant…
En aquest escenari tan particular s’inicia la primera ronda de les tres últimes batalles del mundial. Fent referència al mític videojoc de “Super Nintendo” i al títol d’aquesta crònica, Abu Dhabi serà un interessant Street Fighter entre Vettel i Alonso en els carrers d’aquest estrany país. Amb els Mclaren, Webber i Raikkonen fora de la lluita pel títol, ara tot és cosa de dos.
Vettel en té prou, independentment del què faci Alonso, en guanyar dues de les tres últimes curses. No obstant això, Alonso ha fet unes interessants declaracions on es mostra convençut que guanyarà el títol. Després de 4 curses consecutives amb victòria de Sebastian Vettel, podrà extrapolar encara dues curses més aquests resultats prodigiosos? Sense anar més lluny, l’alemany de Red Bull va punxar la roda en aquest Gran Premi just fa un any.
No diguis blat…

En conclusió: penso que si bé el circuit Yas Marina no és res excepcional, l’entorn sí que ho és i el fet de que la cursa sigui a la posta del sol li dóna un plus. El mundial arriva amés en un moment crucial on qualsevol mínim error pot fer perdre el títol. No us perdeu ni la pole ni la cursa, aquesta vegada en horari europeu (14:00h).

Salut i benzina!