Marc Peiron, nou fitxatge de Fórmula1EnCatalà

Tinc l’honor de poder presentar una nova incorporació d’un nou col·laborador a la nostra comunitat. El Marc Peiron és estudiant de traducció i interpretació. A més de ser un gran aficionat a la música és també un gran aficionat a la Fórmula 1 i al periodisme esportiu.
És precisament per això que estem molt contents de poder-lo incorporar al nostre equip. També volia fer-vos saber que el Marc ja està escrivint el seu propi blog de Fórmula 1 que podeu consultar aquí.
Abans de deixar-vos amb la seva entrevista de presentació, he de dir-vos que si esteu interessats a col·laborar amb nosaltres podeu fer-ho com a redactors o de qualsevol manera que s’us acudeixi. Podeu trobar més informació aquí. Actualment ja som un equip de sis persones i estaríem contents de ser encara més gent.
Des de quan et ve això de la “febre de la Fórmula 1”? 
Des de ben petit ja seguia a trossos les carreres per la tele, l’època en què Schumacher guanyava sempre. Vaig començar a seguir totes les carreres a partir del 2003, després d’aficionar-me molt a un videojoc de F1 que em van regalar. 
Què t’atrau especialment de l’esport? 
Molts aspectes fan d’aquest esport interessant. La capacitat de traçar un circuit a alta velocitat, les estratègies… Sí que és veritat que no hi ha tants avançaments que al motociclisme, però en general m’agraden molt més els cotxes que les motos! La màgia de veure’ls córrer i sentir el motor revolucionar ho compensa tot. 
Ets seguidor d’algun equip en especial? 
El dia que Vettel va guanyar la seva primera cursa amb un Toro Rosso sota la pluja de Monza, em vaig declarar fan seu, sobretot a Red Bull. Aquest any, però, ha tornat Kimi, el meu antic ídol, i tant ell com Grosjean ho estan fent molt bé, o sigui que estic tendint a anar més amb Lotus. 
Per què t’has unit com a articulista de Fórmula 1 en Català? 
Ja fa temps que escric articles al meu bloc personal, i el fet de poder-los escriure a Fórmula 1 en Català farà que els puguin llegir més gent. Combinar dues de les meves passions, la F1 i escriure, és genial! 
Què en penses de la temporada d’aquest any?
Molt sorprès per el gran nivell d’Alonso. Ha tret petroli d’on no n’hi havia, i ara que té un cotxe competitiu crec que té moltes opcions de guanyar el mundial. Aquest any, Vettel haurà de fer-s’hi més si vol revalidar el títol, perquè McLaren també empeny fort. I com deia abans, molt content del bon nivell de Lotus. 
Un pronòstic per a campió del món de 2012. 
Encara és molt aviat, i la igualtat és màxima, però crec que si Alonso continua sent constant, té moltes opcions per coronar-se campió. 
  
Salut i benzina!