Prèvia Gran Premi de Catalunya: Toca a casa


 
Aquest proper cap de setmana la Fórmula 1 arriba a Europa i ho fa a casa nostra, al circuit de Montmeló, en la seva 56ena edició.
Encara amb la notícia que assenyala l’idea del Sr. Ecclestone, de celebrar el gran premi d’Espanya de forma alternada entre el circuit de Catalunya i el de València, cosa que com ja va escriure en aquest blog el meu company Pere Sitjà, crec que seria una gran equivocació per part dels gestors del traçat català.
El que si tenim assegurat de moment és una cursa molt discutida, en vista de com s’han desenvolupat els grans premis disputats aquesta temporada. 
De moment, a part de pròpiament la lluita entre pilots i escuderies, estem assistint a un campionat entre els constructors de propulsors.  Al gran premi de Malàisia els Ferrari (Alonso, Pérez ), a Xina els Mercedes (Rosberg, Button, Hamilton ) i a Barhein Renault ( Vettel, Räikönen, Grosjean ).
Ja ni parlar dels podis, amb quatre guanyadors diferents i amb molts pilots al calaix que no ens esperàvem i que són una grata sorpresa, després de la tirania de la temporada passada per part de Red Bull.
De cara al gran premi d’aquest cap de setmana, ens podriem esperar en principi noves sorpreses, ja que molts equips presentaran modificacions importants en els seus monoplaces, que a principi de setmana han de provar als tests de Muguello (que es celebraran entre el dia 1 i 3 de Maig).
Un dels equips que ha de portar les modificacions més importants per la cursa de Montmelò és Ferrari, ja que sinó aconsegueix fer un salt qualitatiu important en els seus monoplaces, els espera una temporada molt dura.
Però el problema de l’equip italià, és que encara que ells avancin molt, els seus competidors no s’estan quiets i tampoc paren d’evolucionar els seus cotxes, per lo que si el canvi no és molt revolucionari, no crec que puguin posar-se a l’alçada dels seus competidors en tota la temporada.
Ferrari hauria de revolucionar el cotxe si vol optar al campionat.
 
De cara a definir quin serà l’equip favorit per la cursa, no podem gosar fer gaires pronòstics atès al que s’ha pogut veure a les curses disputades fins ara, ja que fins i tot després de lo que s’ha vist el dissabte (a part de la pole de Rosberg a Xina), les curses ens han portat moltes sorpreses (només hem de consultar la SuperPorra de la nostra web).
Montmeló és un circuit que la majoria dels pilots coneixen molt be, ja que s’hi disputen els entrenaments de pretemporada i això fa que els equips el tinguin molt estudiat i el coneguin en les diferents condicions meteorològiques. 
Per a aquesta cursa, la marca de pneumàtics Pirelli portarà les gomes toves (color groc) i les dures (color platejat ) i serà el primer gran premi en que es podrà veure aquesta combinació. 
Serà molt interessant veure la diferència de rendiment i durabilitat de dos compostos tant diferents, cosa que afegirà un punt més d’emoció a les estratègies dels equips.
Pirelli portarà els pneumàtics tous i durs per la cursa
En definitiva ens espera un cap de setmana de cursa a casa, que es presenta molt emocionant en una temporada amb una igualtat molt gran entre els equips, on veurem lluitar com sempre Red Bull i McLaren per els llocs capdavanters, però sense oblidar els altres equips com Lotus-Renault o Mercedes i tinc poques esperances de que Ferrari faci una evolució tècnica prou important, com per començar a lluitar per les posicions de podi, mentre la cursa es desenvolupi sense cap tipus d’incident.
Horaris del Gran Premi :
  • Primers entrenaments lliures : Divendres 11 de Maig a les 10.00 h.
  • Segons entrenaments lliures : Divendres 11 de Maig a les 14.00 h.
  • Tercers entrenaments lliures : Dissabte 12 de Maig a les 11.00 h.
  • Sessió de classificació: Dissabte 12 de Maig a les 14.00 h.
  • Cursa Gran Premi: Diumenge 13 de Maig a les 14.00 h.
Salut i Benzina