Prèvia GP de la Xina: Sota un cel gris

Fred, humitat i pluja. Aquest és l’escenari que de moment es perfila al traçat mandarí de Xangai. Fred, humitat i pluja i unes bales grisoses també: platejades que unes amb un traç verd i unes altres amb un traç vermell dominen de moment en el miratge dels entrenaments lliures del divendres.

Una flexta de plata sota un cel gris
Ja finalitzats els dos caps de cartell han estat Michael Schumacher deixant el seu rastre verdós amb un 1:35,973 a menys de dues dècimes de la traça vermella de Lewis Hamilton dominador de la primera sessió. Passi el que passi aquest cop Hamilton no podrà aconseguir la Pole Position, una penalització de cinc posicions  flota damunt seu.
El panorama no és només gris al cel de la Xina, hi ha altres assumptes grisos que esquitxen la Fórmula 1 aquests dies, la polèmica tornada de la Fórmula a Bahrein, els escapaments maleits del Red Bull, el Súper-DRS de Mercedes, Lotus que ja no té el suport de Lotus…. només Button te les coses clares “ho tinc més fàcil per aconseguir la pole”, va declarar l’anglès després d’assabentar-se de la sanció el seu compatriota i company d’equip. Fernando Alonso per altra banda ho te molt clar: És el líder més dèbil que recordo, només un cop de sort, una aleatoriatat el poden mantenir al capdavant del campionat al finalitzar el Gran Premi.
Però tot això ara son pamplines, ara el que toca es disfrutar d’aquest GP que compta, tal i com diu Fernando Alonso, amb una de les graderies més espectaculars de tot el calendari. Aquest traçat, que està donant problemes a tothom en la seva primera corba:
El Circuit més car de la història de la Fórmula 1 (250M€, tan car com una missió espacial a un altre planeta) ha tingut una llarga llista de vençedors des de la seva inauguració el 2004, només Hamilton ha repetit (l’any passat) i si no fos pel traspàs de Rubens a la Indy, tots estarien en actiu: Alonso, Schumacher, Räikkönen, Hamilton, Vettel i Button, curiós que d’una o altra manera, tots apostarem segurament per un d’aquests com a vencedor de la present edició.
Ens toca matinar demà també. Pole Position a les 8.00h AM i cursa a les 9.00h AM.
Salut i benzina!