Prèvia GP d’Austràlia : Torna l’emoció

Per fi després d’uns mesos d’abstinència forçada torna la Fórmula 1 al circuit d’Albert Park (que pren el nom del llac que hi ha al costat) a la ciutat de Melbourne a Austràlia.
Després d’una pretemporada que continua assenyalant els monoplaces de l’equip Red Bull com els més forts de la graella, tot fa pensar que la tònica a l’inici de la temporada serà molt semblant al final del campionat de l’any passat. 
L’única escuderia en principi amb possibilitats de disputar-li la victòria a l’equip de la beguda energètica en aquesta primera cursa és l’anglesa McLaren, que sembla ser la que ha estat més a prop en els entrenaments.
Mercedes i Renault, també han fet una pretemporada força bona i sembla que poden optar a les primeres posicions, mentre que tot apunta a que Ferrari té encara molta feina a fer per aconseguir un monoplaça amb possibilitats de discutir-li les primeres posicions a Red Bull i McLaren.
Pel darrera aquests equips: tindríem a Toro Rosso, Force India i Williams, amb una escuderia Sauber treballant a fons per estar amb aquest grup. Finalment a la part del darrera del tot, trobem els Catherman, Marussia i HRT, que és qui té més feina durant els lliures del cap de setmana per fer els quilòmetres que no han pogut fer durant la pretemporada.     
Red Bull sembla de moment l’equip a batre.
De tota manera Albert Park no és un circuit que ens hagi d’aclarir totalment l’estat real dels equips, degut a que la seva configuració semi-urbana és molt peculiar i no permet apreciar tot el potencial  dels monoplaces, en conseqüència, cada any, tot i el què s’hagi vist en els entrenaments de pretemporada, hi ha sorpreses, tant positives com negatives (com va passar l’any passat amb l’equip McLaren).
L’indiscutible, és que el circuit australià ens oferirà com cada any una cursa molt interessant i entretinguda, per tractar-se d’un recorregut tècnic amb moltes corbes de baixa i mitja velocitat, i on a mida que va passant el cap de setmana, l’asfalt es va engomant i els monoplaces van cada cop més ràpids.
Per aquesta cursa Pirelli portarà els pneumàtics tous i els mitjos. 
Una de les particularitats d’aquest any per la cursa australiana, és la inclusió d’una segona zona de DRS, que de moment encara no s’ha definit.
Pirelli portarà els pneumàtics tous i mitjos per la cursa.
En definitiva ens espera un cap de setmana de cursa emocionant i on per més previsions o especulacions que fem sobre l’estat dels equips, cada any ens dona sorpreses. A més estic segur que després d’uns mesos d’abstinència obligada a ningú li farà mandra aixecar-se a les set del matí per gaudir de la primera cursa d’aquesta nova temporada 2012.

 

Horaris del Gran Premi d’Austràlia 2012
  • Primers entrenaments lliures : Divendres 16 de Març a les 02.30 h.
  • Segons entrenaments lliures : Divendres 16 de Març a les 06.30 h.
  • Tercers entrenaments lliures : Dissabte 17 de Març a les 04.00 h.
  • Sessió de classificació: Dissabte 17 de Març a les 07.00 h.
  • Cursa Gran Premi: Diumenge 18 de Març a les 07.00 h.

Salut i Benzina