Premis Home de l’Any 2011 de Fórmula1EnCatalà

Un any més i amb l’objectiu de fer la  nostra web més cooperativa amb els nostres lectors hem portat a terme els premis Home de l’Any de Fórmula1EnCatalà. En aquests podeu votar diversos aspectes de la temporada 2011. Us deixo amb els resultats de l’enquesta. Salut i benzina!

 

Home de l’any 2011

 
L’apoteòsic Sebastian Vettel
 

Per si algú tenia algun dubte, Sebastian Vettel ha estat l’home de l’any segons els nostres lectors. A mi potser em sorprèn que ho hagi set tan sols amb el 57% dels vots, doncs al meu entendre ha fet una temporada simplement perfecte. El segueixen Adrian Newey, que ha tornat a clavar-la en termes de disseny. Alonso i Alguersuari ocupen, amb els mateixos vots, la tercera posició. Em sorprèn els pocs vots que ha tingut Jenson Button.

 

Cotxe de l’any 2011
El totpoderós Red Bull

 

Res a dir.
Simplement comentar-vos que vam col·locar-hi el Lotus i el Force India
pel pas que han donat respecte la temporada anterior. De totes maneres,
aquesta categoria ja estava decidida abans d’emetre cap vot.


Millor pilotatge de l’any 2011

Button al Canadà

Sorprèn una mica que amb totes les victòries que ha aconseguit Vettel el millor pilotatge de l’any sigui per Jenson Button. Potser el fet que les victòries de l’alemany hagin set una mica soses i lluitades d’una forma més impersonal ha fet que  poca gent l’hagi votat, però això no hauria de desmerèixer aquests èxits. Tot el contrari va ser la victòria de Button al Canadà, lluitada fins l’última volta, amb una estratègia de menys a més. Victòria de treure’s el barret del britànic que ens va fer gaudir de la cursa fins l’últim instant.
El segueix Fernando Alonso a Mònaco, qui molts creuen que, si no s’hagués parat la cursa ell hauria guanyat. Mark Webber a la Xina ocupa la tercera posició. De fet Vettel no apareix fins la cinquena posició…


Gran Premi més entretingut l’any 2011

El mogut Gran Premi del Canadà

El
Gran Premi del Canadà està esdevenint un dels clàssics de l’any. Les
curses al traçat del Quebec no solen decepcionar. La lluitada victòria
de Jenson Button, la pluja i els múltiples safety cars han fet que els
lectors considereu de la cursa al Guilles Villenueve la més divertida de
l’any.  Montecarlo, amb el seu final amb “coitus interruptus”, el segueix en la segona posició.

 

Decepció de l’any 2011
Felipe Massa

Certament ha estat un any de decepcions, començant per nosaltres: els espectadors, que no hem tingut una temporada massa moguda. No obstat això la decepció de l’any cau sobre les espatlles de Felipe Massa que no ha aconseguit ni un sol podi en tot l’any  tot i els múltiples èxits aconseguits pel seu company d’equip.
Williams ha realitzat una temporada per oblidar, i l’anglès Lewis Hamilton ha fet  la pitjor campanya des de que és pilot de Fórmula 1 i per primera vegada s’ha vist superat pel seu company d’equip.

 

Rookie de l’any 2011
 
Paul di Resta

Paul Di Resta va començar la temporada puntuant a les dues primeres curses en un any on arribar dels 10 primers era especialment car. Els 6 punts aconseguits a Hongria i els 8 a Singapur l’han ajudat a aconseguir un total de  23 punts. Sergio Perez, tot i la seva lesió a Mónaco, també ha aconseguit una excel·lent temporada.


Pitjor error de l’any 2011

 
Senna fa fora a Alguersuari a la sortida d’SPA

 

Personalment penso que no ha estat un any d’errors decisius com va ser-ho l’any passat. Potser perquè ens toca als de casa, el que heu considerat com a error de l’any ha estat el xoc entre Senna i Alguersuari a SPA. El Brasiler portava un cap de setmana espectacular fins que va arribar la sortida on els nervis el van trair.
El xoc entre Button i Hamilton a Canadà (que podria haver deixat a ambdós pilots fora) tampoc ha passat desapercebut.

 

Millor avançament de l’any 2011
Sortida d’Alonso a Montmeló

 

Encara que no sigui purament un avançament, la sortida d’Alonso a Montmeló va deixar glaçat a més d’un, sobretot als que ho vam viure en directe. L’asturià va passar de quart a segon.
No ha estat un any de grans avançaments. Per mi el DRS els ha desvirtuat una mica aquest art i els ha convertit en quelcom una mica mecànic. No obstant això, ningú pot negar que l’avançament de Vettel a Itàlia o el de Hamilton a Schumacher a Mònaco són dignes d’emmarcar i penjar en un museu.

Moltes gràcies a tots els que heu votat!

Ens veiem aviat, els motors ja rugeixen per la temporada 2012!