Crònica Pole Position GP d’Abu Dhabi: Vettel encontra Mansel

 Nigel Mansel segueix essent home récord

Parlar de la Pole Position d’avui no és res més que parlar de Nigel Mansel, i de Sebastian Vettel. Els hem de posar en parella ja que ambdós, amb una diferència temporal de 19 anys (Seb aquesta temporada i Nigel el 1992), han aconseguit ni més ni menys que 14 pole positions. Així doncs Seb iguala l’únic récord que se li ha escapat al mite en actiu Schumacher. Nigel Mansel però pot estar tranquil: ell va ser el primer en aconseguir el récord i a més ho va fer amb tres oporutnitats menys, així doncs perquè ens en fem a la idea, Nigel Mansel va aconseguir aquella temporada 8.75 de 10 poles possibles i Seb 7.38, una cosa és un notable i l’altre un excel·lent. Això sí, el Seb segueix a la Fórmula 1. Ho podrà superar? Crec que la resposta només la pot intuir Adrian Newey.

 SeràVettel l’home de tots els rècords?

L’altres esdeveniment del dia, trist, ha sigut la pitjor qual·lificació de la història de l’equip Williams, Barrichello (crec que té els dies comptats i s’haurà de retirar abans d’hora) i Maldonado han ocupat les últimes posicions de la taula classificatòria.

Per altra banda indicar que aquest cop si hem tingut una bonica lluita per la primera posició: els McLarens anaven realment forts i no ha sigut fins a l’últim moment i per 9 mil·lèssimes que Vettel no ha aconseguit prendre la pole d’un Lewis Hamilton que avui ja s’ho veia coll avall. Fernando Alonso de nou a la seva més que habitual i fronterera cinquena posició en un dia on per desgràcia el Toro Rosso del Jaume no s’ha pogut lluir.

Demà, la última ronda d’aquesta temporada i l’aniversari de la gran debacle ferrarista. Ens veiem demà a la vesprada asiàtica!