Crònica Pole GP Corea: Per fi!

Ja és massa tard per a salvar el campionat, però avui a Corea ha saltat la notícia: Red Bull no ha fet la pole position!

Red Bull s’ha quedat en 16 poles consecutives, i Williams manté el seu rècord de 24, aconseguit entre 1992 i 1993. L’home que ha trencat l’estadística ha estat Lewis Hamilton. Ell mateix portava més d’un any sense fer cap pole, i avui ha dominat la Q1, la Q2 i la Q3, aconseguint la pole amb un marge de 0.222 segons sobre Sebastian Vettel. Sens dubte aquesta pole pot ajudar a Hamilton a recuperar part de la moral perduda en aquests últims grans premis.

No sembla molt alegre, oi?

Vettel no ha pogut avui amb Hamilton i a més ha estat a punt de perdre la segona posició a la graella, doncs els comissaris l’han investigat per haver retallat part del circuit mentre tornava a boxes per a fer el seu últim intent. En acabat, no se l’ha sancionat ja que s’ha jutjat que no havia guanyat massa temps retallant.

Un que no volia que penalitzéssin Vettel era Jenson Button. L’anglès sortirà tercer i des de la part neta, mentre que Vettel sortirà des de la part més bruta de totes. A Corea no s’hi ha fet cap cursa més des del GP de l’any passat. La sortida de l’any passat va ser darrere el Safety Car, així que mai ningú ha fet una sortida des de la part bruta.

Darrere Button, Mark Webber a 6 dècimes de Hamilton, amb Felipe Massa i Fernando Alonso a la tercera fila. Els Red Bull, però, han guardat un joc dels pneumàtics durs al fer totes les Q amb els tous. Els equips creuen que els pneumàtics que més s’usaran seran els durs. Aixó si, els tres grans sortiran tots de la graella amb els tous.

Nico Rosberg ha estat el millor dels altres, setè, superant a Michael Schumacher que s’ha quedat dotzè a la Q2 i queixant-se d’una vibració. Vitaly Petrov, vuitè, també ha deixat al seu company Bruno Senna ben enrere, a la quinzena posició. Destacar que Senna porta al casc un record dels tres títols del seu tiet Ayrton, que per aquestes dates en fa 20 anys. Han tancat la Q3 els dos Force India, di Resta davant Sutil, que ni tant sols han sortit a fer volta.

Jaume Alguersuari s’ha quedat a 6 centèsimes de passar a la Q3. Això si, tant ell com Buemi (13è) sortiran del cantó bo de la pista. Kamui Kobayashi ha estat catorzè, davant de Senna, Pastor Maldonado i Sergio Pérez. Rubens Barrichello ha estat el pilot eliminat a la Q1, i és acompanyat al darrere de la graella pels dos Lotus, amb Kovalainen davant Trulli. Després els dos Virgin, amb Glock davant d’Ambrosio, i tancant la graella els dos HRT. Aquest cop ha estat Daniel Ricciardo qui ha tingut un problema de pressió de l’aigua i sortirà últim sense haver pogut fer cap volta.

Per a demà les coses prometen emoció. En un dels circuits amb més incògnita amb els pneumàtics, sembla que els de davant aniran a tres parades, amb gent com Alguersuari, els Sauber… intentant anar a dues. Això de per si ja dóna emoció, però cal afegir el fet de que els McLaren semblen més a prop que mai dels Red Bull. Veurem demà què ens depara el GP i com
sempre, us ho explicarem aquí!