Prèvia del Gran Premi de Bèlgica: Torna la lluita després de les vacances.

Després de l’aturada estiuenca torna la Fórmula 1 i ho fa en un dels recorreguts mítics de la competició, el circuit de Spa-Francorchamps a Bèlgica.

Aquestes tres setmanes d’aturada han estat com sempre que no hi ha competició, plenes de rumors sobre els equips i els seus pilots. El que ha destacat es la substitució de Nick Heidfeld per Bruno Senna a l’equip Lotus Renault per aquest gran premi i el de Monza, encara que com he llegit en alguns comentaris de Twiter, jo també crec que es un caramel enverinat, ja que si no ho fa bé ( i ja sabem que la pressió no es una cosa que se li doni gaire be a aquest pilot), a Singapur l’equip el substituiria per Grosjean.

Per el que fa als equips davanters, no s’espera que hi hagi grans canvis en els monoplaces i amb l’avantatge de punts de que disposa el pilot alemany Sebastian Vettel (86 punts a falta de 8 curses) té tots els números per guanyar tranquil·lament el campionat. Ferrari ja parla de que a menys que a Red Bull no hi hagués una cataclisme (cosa molt improbable), ja estan pensant més en el cotxe del 2012 que en el d’aquest any, afirmació que es confirmaria amb les declaracions de Fernando Alonso que creu impossible una remuntada a aquestes alçades de la temporada amb l’avantatge de l’equip de la beguda energètica.

Ferrari ja comença a pensar en la propera temporada

Alonso ha assegurat però que lluitarà per poder fer un podi en aquest circuit on va guanyar la seva primera cursa quan corria a la F3 i on no ha aconseguit mai guanyar tot hi haver assolit dos segons llocs els anys 2005 i 2007.

Tot i això estic segur que aquest cap de setmana tindrem una altra cursa molt emocionant, per que ni els pilots de Ferrari, ni els de McLaren, deixaran de pressionar a Red Bull i Spa-Francorchamps ha estat sempre un circuit que ens ha ofert curses fantàstiques (personalment és el meu circuit predilecte).

Per aquesta cursa, Pirelli portarà els jocs de pneumàtics mitjos i tous (sembla ser que ja s’han descartat els durs pel que queda de temporada) i comenten que la diferència de temps entre uns i els altres serà molt gran, poden arribar al segon de diferència. També hem de tenir en compte que en aquest circuit no es estranya l’aparició de la pluja, que podria donar encara més emoció a la cursa.

Tot i que inicialment s’especulava la possibilitat de dues zones per l’utilització del DRS, degut a que és un circuit molt llarg ( 7.004 metres), finalment només hi haurà una zona de DRS a la recta posterior a la corba Eau Rouge.

Un dels protagonistes indiscutibles d’aquest cap de setmana, serà sens dubte Michael Shumacher que celebra en aquesta pista el 20è aniversari del seu debut a la Formula 1 (amb una molt meritòria setena posició). A més el Kaiser és el pilot que més vegades ha guanyat en el circuit de Spa-Francorchamps amb 6 victòries ( seguit pel mític Senna a amb 5 victòries).

Michael Shumacher celebra el 20è aniversari a la F1

Jaume Alguersuari per la seva part continuarà lluitant amb l’objectiu de seguir aconseguint punts a cada cursa ( a puntuat en 4 de les últimes 5 curses ) i superar al seu company d’equip Buemi.

En fi, després d’unes setmanes d’aturada (que a alguns s’ens han fet eternes), torna l’emoció de la Formula 1 en un dels millors circuits del campionat, amb un Red Bull intractable i un Ferrari i McLaren que seguiran amb el ganivet entre les dents darrera els pilots de la marca de la beguda energètica, que encara que estan massa lluny per aspirar a poder-los atrapar, si que ens assegura una lluita fantàstica pel subcampionat.

Horaris del Gran Premi de Bèlgica 2011

  • Primers entrenaments lliures : Divendres 26 d’Agost a les 10 h.
  • Segons entrenaments lliures : Divendres 26 d’Agost a les 14 h.
  • Tercers entrenaments lliures : Dissabte 27 d’Agost a les 11 h.
  • Sessió de classificació: Dissabte 27 d’Agost a les 14 h.
  • Cursa Gran Premi: Diumenge 28 d’Agost a les 14 h.

                                                  Salut i benzina