Prèvia del Gran Premi d’Hongria: Continua la cacera als Red Bull

Vista aèria del circuit d’Hungaroring
Sense temps encara per recuperar-nos de l’emocionant cursa d’Alemanya, ja tornem a tenir gran premi aquest cap de setmana al circuit d’Hungaroring abans de l’aturada estiuenca del mes d’Agost.

Un circuit on els pilots consideren que els avançaments són complicats degut a que és un traçat curt i molt estret (cosa que també es deia d’altres circuits i aquesta temporada amb les modificacions no s’ha complert) i on la climatologia és molt variable (hi ha previsions que indiquen la possibilitat de pluja per Diumenge).

No s’esperen grans modificacions en els monoplaces dels equips degut a la proximitat dels dos grans premis, a part dels alerons posteriors per les característiques pròpies del circuit i algun petit canvi que puguin introduir els equips (que seran mínims al no haver disposat de temps per poder provar-los).


Tot i la recuperació dels equips Ferrai i McLaren que en les dues últimes curses han pogut fer front a Red Bull, aconseguint superar-los i retallar alguns punts a Vettel, aquest traçat és molt propici pels monoplaces de la beguda energètica (l’any passat treien un segon per volta a la resta) i la previsió és que dominin la cursa, tot i que si una cosa té el circuit d’Hungaroring, és que sempre passen coses que fan que la cursa doni la volta (un safety car l’any passat va relegar Vettel a la 3era posició o com no podem oblidar la segona posició de De la Rosa a la temporada 2006 després d’una cursa caòtica).

El que esta assegurat és que tant Fernando Alonso com Lewis Hamilton, sortiran amb el ganivet a les dents per que ja oloren la sang dels Red Bulls i per a ells seria molt positiu marxar a l’aturada estiuenca havent retallat alguns punts més als pilots de l’equip de la beguda energètica.
Ferrari i McLaren intentaran continuar retallant punts a Red Bull

Els que s’han d’espavilar i treure’s la son de les orelles són Felipe Massa i Jenson Butoon. El pilot de Ferrari, tot i que porta un parell de curses molt acceptables ( a la d’Alemanya va tenir mala sort en la parada a boxes on va perdre la posició amb Vettel per culpa d’una femella, després d’estar defensant la posició durant moltes voltes), continua essent massa irregular i el pilot de McLaren que en les últimes curses no ha obtingut molt bons resultats després de la seva 1era posició a Canada ( un 6è a València, una retirada a Silverstone i un 7è a Alemanya) que l’ha despenjat una mica dels 4 primers de la classificació.

El que ha de continuar la trajectoria ascendent que va iniciar al Gran Premi d’Europa, és Jaume Alguersuari que a Alemanya tot i no aconseguir puntuar va tornar a fer una cursa sòlida i intel·ligent.

Cal destacar també que aquest cap de setmana es celebren tot una sèrie d’aniversaris per diferents pilots en el circuit d’Hungaroring, Fernando Alonso fa 30 anys (a veure si es regala la part més alta del podi), Jaume Alguersuari celebra el seu segon any a la Fórmula 1, Nico Rosberg celebra el seu gran premi número 100 i Jenson Button la seva cursa 200.

Accident de Felipe Massa al Gran Premi del 2009

Qui no té molt bons records de la pista hongaresa és Felipe Massa, on molts recordarem, va patir fa 2 anys ( la temporada 2009) un accident terrible durant la sessió de qualificació, quan una peça que havia saltat d’un Brawn GP va impactar al casc del pilot brasileny i el va deixar fora la resta de la temporada.

En resum, podem esperar una cursa interessant on els Ferrari i McLaren tenen que demostrar que realment ja són lo suficientment competitius per plantar cara als Red Bull i la marca de la beguda energètica ha de donar un cop de puny sobre la taula i tornar a demostrar per que estan al capdamunt de la taula de classificacions.

Horaris del Gran Premi de Hongria 2011

  • Primers entrenaments lliures : Divendres 29 de Juliol a les 10 h.
  • Segons entrenaments lliures : Divendres 29 de Juliol a les 14 h.
  • Tercers entrenaments lliures : Dissabte 30 de Juliol a les 11 h.
  • Sessió de classificació: Dissabte 30 de Juliol a les 14 h.
  • Cursa Gran Premi: Diumenge 31 de Juliol a les 14 h.

                                                  Salut i benzina