Què se n’ha fet de la Fórmula 3000 i les altres categories antigues?

Sí, ja sé perfectament que hi han encara certes categories de Formula 3000 i més categories diferents, però la cosa ha canviat. M’explico: Llegeixo revistes de cotxes des de petit, i des de que tinc la suficient capacitat com per llegir coses sobre un tema en concret, enlloc de llibres, estic més o menys informat dels campionats del món de l’automobilisme.

Ara hi ha innumerables categories que et fan perdre en quina és quina i encara més important, en qui és qui i qui és què, i què és cada persona dins d’aquest esport que ens agrada tant a tots. L’any 2004, una de les pitjors temporades d’Alonso, esperava amb impaciència l’inici de la temporada, que va acabar sent una de les més avorrides que recordo. Esperava també amb impaciència l’inici dels nous campionats que es venien anunciant des de ja feia uns quants mesos, ho esperava amb il.lusió. En aquells temps llegia la ja desapareguda revista “Solo Auto Sport”, una revista del grup de l’actual revista “Cotxes”; la primera en la nostra llengua sobre automobilisme. Aquella estava dedicada només a l’automobilisme esportiu i a les pàgines llegia amb emoció sobre els nous campionats, GP2, A1, entre molts d’altres que no recordo. Doncs bé, aquella temporada em vaig avorrir automobilísticament com MAI ho havia fet. Ho porto pensant des de 2004 i ara, al 2011 (collons, com passa el temps, hem canviat de dècada i tot :O) em pregunto: Que se n’ha fet de la F3000, aquella categoria que tothom amb un mínim de cultura automobilística sabia que REALMENT era el pas previ per entrar a la Fórmula 1? Què se n’ha fet de famosíssima anys enrere Fórmula Ford?, el lloc per on tots passàvem després dels Karts? Què se n’ha fet d’aquella Catalunya (automobilísticament parlant) que seguia la Fórmula 1 amb tota la passió, encara que no tingués cap pilot amb possibilitats d’èxit a les diferents categories? Què se n’ha fet del BTCC (Campionat Britànic de Turismes, campionat on tothom agafava experiència) i dels Campionats nacionals de Turismes des de la creació del WTCC? Què se’n ha fet d’aquelles revistes que informaven de l’automobilisme a tota Europa?

Què voleu que us digui, sembla que amb les darreres dues temporades això ha millorat a la Fórmula 1 on l’any passat ja vaig expressar la meva nostàlgia per l’edat d’or Contínua de 1950 a 2003. Encara que s’està començant a recuperar per dalt de tot, encara hi ha coses perdudes perdut.

Carlos Manrique Pérez